Tour de Sterre, Denemarken 2 t/m 4 juli ’22

Zaterdag 2 juli 2022

Vanmorgen om 8:05 uur waren we aan de Bente in Dalen om Sterre op te halen en de reis naar Denemarken te starten.

Volgens de navigatie was de af te leggen afstand ruim 480 kilometer. Om 8:15 vertrokken we en reden via Cloppenburg naar de autobahn. Om 11 uur hebben we een koffie en broodjespauze gehouden en zijn daarna doorgereden. In de buurt van Rendsburg zag ik op de navigatie dat er een tankstation vlakbij de autobahn zou liggen. De diesel aan de autobahn was € 2,329 per liter dus om even iets van de route af te wijken kan wel uit. Dacht ik… helaas was het een minuut of 15 rijden voor we bij een tankstation waren. We tankten daar voor € 2,059 per liter. Toen nog weer 19 kilometer over allerlei B-weggetjes om weer op de snelweg te komen. Om 14:25 uur waren we in Augustenburg op de plaats van bestemming. 

Omdat Sterre onze gast is en eigenlijk alleen maar een beetje achter in de camper hangt heeft zij de taak gekregen om ook een deel van het verslag te maken.

Bij deze:

Gelukkig hoef ik vandaag niet te beginnen met de Rummicub-competitie, deze begint pas vanavond. Ook is de financiële stand van zaken al doorgegeven.

Zoals al eerder geschreven begonnen wij onze reis vanochtend om 8:00, of… dat was de bedoeling… ik stond om 8 uur klaar, want ik dacht: met de stiptheid van opa moet ik wel op tijd klaar staan. Tot mijn grote verbazing waren opa en oma te laat. Wie kreeg de schuld? Oma natuurlijk. Want wie geef je anders de schuld?

Bij onze eerste stop, ongeveer 80km voor Hamburg gingen we even lunchen en begon opa weer aan zijn puzzels. Ik had toen (vond ik zelf) een hele goede vraag: hebben jullie 1 puzzelboekje om p.p. om thuis te maken en mee op reis te nemen of hebben jullie een reis-puzzelboekje en een thuis-puzzelboekje? Verassing: ze hebben allebei één voor op reis en één voor thuis.

Toen we eenmaal rond Hamburg reden in de dikke camperbak (die rijdende villa) zagen wij de Evergreen, het schip dat vastlag in het Suezkanaal. Daarna reden wij de St. Pauli-Elbtunnel door, een 2.3 km lange tunnel onder de Elbe door. Ook kwamen we tot de conclusie dat in Hamburg heel veel Hamburgers zijn, vooral omdat ze er wonen. 

Onderweg kwamen we ook een probleem tegen! De camperhond was tegen het raam gecrasht. Camperhond? Hoe heet ie dan? Takkie? Nee, Tiffie dan misschien? Nee ook niet! De hond heeft helemaal geen naam! En nu? Nu vraag ik het aan de lezers van deze blog. Dus, hebben jullie nog een goede naam? Laat het alsjeblieft weten. 

Hoe gaat deze reishond heten?

Tijdens onze reis kwam ik tot de ontdekking dat er overal in Duitsland steun wordt gegeven aan de Nederlandse boeren. Bij onze eerste stop waren de geluidschermen langs de snelweg in het blauw wit rood geschilderd en bij het tankstation waar we waren was de vlag blauw wit rood. 

Steun aan de boeren ?

Leuk om te weten: ik heb samen met papa (Guus Thijssen) en opa een tourpoule, aan het begin van de Tour kozen we elk 15 renners, 5 reserves en 1 kopman. Elke dag krijgen we punten van de renners die op plek 1 t/m 20 zijn gefinisht. En aan het einde van de tour krijgen we nog punten per klassement. De kopman krijgt 10% meer punten. Dit zijn onze kopmannen en de stand na etappe 2

 1. Sterre Thijssen 286 (Jonas Vingegard)
 2. Guus Thijssen 225 (Tadej Pogacar)
 3. Lammert Grooten 113 (geen kopman) 

Zoals je kunt zien sta ik bovenaan. Ik heb de laatste 2 edities gewonnen en probeer ook deze weer te winnen. 

Toen we waren aangekomen en rustig de camper hadden geïnstalleerd fietsten we met zijn allen nog even naar Sonderborg, waar morgen de etappe finisht.

Ter plekke en dan maar eten en eten…

We hebben in het dorp op een groot scherm de Tour etappe van vandaag gezien, die (spoiler alert!) gewonnen werd door Fabio Jacobsen. Wout van Aert werd 2e en nam ook de gele trui over van Yves Lampaert. 

Zittend op het plein de Tour zien (op een groot scherm)
Volle terrassen in Sonderborg
Wat was hier aan de hand?

Het was een hele mooie dag en ik kijk erg uit naar morgen. Ik hoop dat jullie mijn stukje leuk vinden!

4 reacties op “Tour de Sterre, Denemarken 2 t/m 4 juli ’22

 1. Hallo Lammert, dankjewel dat je de eer van een blog schrijven aan Sterre doorgegeven hebt. Deze tour is ook al vernoemd naar haar. SUPER.

  Hallo Sterre, ik heb genoten van je blog. Je schrijft leuk en lekker vlot. Je hebt me laten lachen om je Opa die te laat was, wat een slecht voorbeeld voor jou zou kunnen zijn, maar ik merk aan alles dat het met jou wel goed komt.

  De cliffhanger is ook erg spannend. Zoiets heeft je Opa trouwens ook wel eens gedaan. Leuk.

  Het hondje moet volgens mij Lammpje heten. Lamm(eerste vier letters van Lammert) en Hij is niet zo’n helder licht, dus een Lammpje geeft wat licht in de duisternis. En mocht hij weer eens ergens tegenaan crashen dan is hij gemakkelijker te vinden.

  Ik hoop dat je morgen de blog weer schrijft. (θ‿θ)

  Groetjes van Hermijn

  1. Is de hij (want hij is niet zo’n helder licht..) in dat geval een verwijzing naar lammert of naar de hond?

   1. Hallo Sterre, ik ben blij dat je dat vraagt. Als je goed naar het hondje kijkt, dan zou je moeten zien wie ik bedoel. Want kijk maar eens naar de foto van Lammert. Hij lijkt wel George Clooney. Ja toch?
    Ik bedoel zeer zeker het hondje. Schattig hoor, maar ……

    En geef mijn oprechte verontschuldigingen door aan Lammert. Want ik vind hem natuurlijk een Grooten LICHT.

    PS: geweldige blog weer. Knap hoor.

    Groetjes van Hermijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.