Categoriearchief: Tour de Sterre Denemarken 2 t/m 4 juli ’22

Naar de Tour de France in Denemarken met Sterre. We gaan met de camper en overnachten in Augustenborg bij een jachthaven. Wordt zeker weer spectaculair en gezellig!

Tour de Sterre, Denemarken 2 t/m 4 juli ’22

Maandag 4 juli 2022

Hallo! Dit is de laatste dag (vooral een reisdag) en (voorlopig) de laatste keer dat ik het bloggen overneem. Gisteren hebben we de avondetappe gekeken en konden we dus helaas de rummikub competitie niet voortzetten omdat het al laat was. Dat hebben we vanochtend wel kunnen doen. Wie weleens met opa en oma rummikub speelt weet dat oma altijd wint door uit te gaan met een joker. Je kan ook gemerkt hebben dat in het leggen van de rijtjes systeem moet zitten: de rijtjes met dezelfde cijfers en kleur aan een kant, de rijtjes met opeenvolgende cijfers aan de andere kant. Natuurlijk wel op volgorde van klein naar groot of andersom. Het werd 1-1-1, iedereen won dus een keer. Opa heeft oma zelfs een keer verslagen terwijl ze een joker had!

Alles netjes op volgorde

Dan de grote vraag: hoe heet de hond? We hebben unaniem besloten dat de hond Soda gaat heten. Want ‘Er sitzt einfach nur so da’

Mijn naam is: Soda

Bedankt tante Fenna! (Oma’s tante)

Omdat vandaag, net als in de Tour, het een reisdag is, is er niet zo veel te vertellen over de gebeurtenissen. Daarom komt hier nog een impressie van de Tour en de dikke bussen.

De bussen zijn een soort campers maar dan mega, voor een heel wielerteam plus een paar verzorgers. Binnenin zijn heel veel stoelen (zoals in een gewone bus, alleen zijn deze wat luxer) en aan de zijkant soms een kastje om je spullen in op te bergen. Vaak kun je ook nog drinken en energierepen en een koffieautomaat in de bus vinden en er is vaak een klein keukentje en een douche. Hier komen een paar van die bussen.

Ook werkelijk alles wordt meegesleept uit Frankrijk (bouwwerken bedoel ik)

In de Tour rijden ook altijd auto’s met heel veel dure reservefietsen erop rond. Die fietsen kosten een dikke 10.000 euro per fiets, en daarvan staan er zeker 10 op het dak. Je rijdt als volgauto dan al gauw rond met 100.000 euro op je dak!

cateringfiets…

Terwijl ik dit schrijf rijden we onder de Elbe door en zijn we dus in Hamburg. Daar rijden we zo een hele boel Hamburgers voorbij, al denk ik niet dat deze lekker zijn.

De Tour was een geweldige ervaring en ik hoop dat ik het nog eens (misschien wel als wielrenner) mee mag maken. Ik hoop dat jullie het leuk vonden dat ik de blog overnam. (En dat mijn hoofdredacteur tevreden is) 

Groetjes van Sterre (en opa en oma)

PS: wij hebben genoten van je enthousiasme en je aanwezigheid. 

Jouw bloggerij is perfect! Compliment.

Tour de Sterre, Denemarken 2 t/m 4 juli ’22

Zondag 3 juli 2022

Hallo! Ik ben weer terug. Ook vandaag mag ik de blog weer overnemen. Ik heb met rummikub dik gewonnen! 3-0 (nee hoor grapje, was ‘t maar zo) De rummikub uitslag was zo beschamend dat we die maar even laten… Wel heb ik de stand van de poule voor jullie: (naam+punten)

  1. Sterre Thijssen          388
  2. Guus Thijssen            318
  3. Lammert Grooten     142

Zoals je in het vorige blog kon lezen, zijn wij vandaag naar de tour gegaan. ’s Ochtends zijn opa en ik eerst gaan fietsen, ik op de cyclocross en opa op de gravelbike. Eerst zijn we naar Sonderborg gefietst en daar hebben we een stuk van het parcours kunnen fietsen en we zijn de fan zone binnengegaan.

Nog 1 kilometer en ik ben binnen!
Pump track

Daar was een pumptrack en die heb ik een paar keer gefietst met mijn cyclocross. We hebben daar 2 tasjes gekregen met tour spul erin. Toen we weer weggingen zijn we naar een MTB-route gereden die in de buurt lag. Sonderberg MTB heet die. Opa bood aan om 2 tassen mee te nemen en ging daardoor stuntelend de trial op (en af) Ik vond het een hele mooie MTB-trial want er waren overal bochten en het ging op en neer. De route was alleen wel slecht onderhouden. 

Toen was het zo ver: we gingen naar de Tour! De Denen zijn helemaal gek van fietsen, en dat was te zien. Er waren heel erg veel mensen aan ‘t kijken. Opa en ik hebben een stukje heen en weer gelopen en zijn uiteindelijk gestopt bij een officieel Tour de France kraampje, van opa heb ik daar een geel shirt met ‘leader de Tour de France’ erop gekregen. Ik vind dat heel erg lief dat hij dat voor mij koopt.

De gele trui!

Naast dat kraampje was een Shimano tent waar een paar fietsen stonden, de bedoeling was om 1 minuut lang zo hard mogelijk te fietsen. Ik heb het geprobeerd en had 44 km per uur gemiddeld. En dat zonder klikpedalen (met kliks is het makkelijker want dan kun je naast duwen ook nog trekken aan je pedalen) er was natuurlijk wel een voordeel: geen tegenwind hebben. 

Maar wat gebeurde er toen? Opa’s mobieltje hield ermee op! Dus wat gingen we doen? Opa ging naar de bus van Jumbo-Visma en vroeg aan de mechanieker of hij toevallig een IPhone oplader had. Die had hij en opa mocht hem even lenen.

Behalve fietsen ook nog een iPhone oplader!
Busje komt zo!

Op wonderbaarlijke wijze ging zijn telefoon toen weer aan. En toen? Toen kwam er een politieagent aan. Oei! Zou je denken. Gelukkig niks aan de hand, deze politieagent was ook een Jumbo-Visma fan. Hij vroeg aan de man bij Jumbo of hij nog petjes overhad. Dat had hij en ik kreeg er ook een!

Samen hebben we toen een plekje 100 meter achter de finish gevonden. Toen ze eenmaal gefinisht waren gingen we nog even kijken bij de renners en hun bussen. Ik had mijn te kleine wielershirtje en een stift meegenomen voor handtekeningen. Die heb ik gekregen! Van Caleb Ewan (de sprinter van Lotto Soudal) Matej Mohoric en Steven Kruiswijk. Ook heb ik een bidon van Quick-step alpha vinyl (ploeg van Lampaert en Jacobsen) en de bidon van Jonas Vingegard (Jumbo-Visma) gescoord. 

De Mollema fiets
De dopingcontrolevrachtauto
Bora fietsjes
Geduldig wachten op een bidon of handtekening
de finish…

Maar toen… 

De hele dag liep de politie rond in hun overhemdjes en was er niks aan de hand. Toen wij bij de ploegbussen (nou ja bussen, opa’s camper is er niks bij) liepen moest er opeens een politieauto met zwaailampen en spoed aan langs. We hadden ook gemerkt dat alle politieagenten opeens met kogelvrije vesten liepen. Wat was er dan aan de hand? Een schietpartij. Maar niet hier, in Kopenhagen. Mama belde ons, al half in paniek want er was een schietpartij. Ruim 180 km, gemeten in 1 rechte lijn bij ons vandaan. Ze dacht dat we in de buurt waren van Kopenhagen. Lekker bezig mam!

Gisteren is de vraag gesteld of jullie een mooie naam hebben voor de hond. Morgen nemen we de beslissing maar dezen zijn al genoemd: Lammpje (lamm van Lammert en lampje want opa is, volgens een bepaald persoon (die bij deze uit zijn kennissenkring geschrapt is) niet zo’n helder licht. Tour, en Soda want ‘Er sitzt einfach nur so da’

Als je nog een goede naam hebt kun je het altijd nog laten weten

Ik hoop dat jullie de blog weer leuk vonden. 

Al met al was het een hele leuke dag!

Doei!

Tour de Sterre, Denemarken 2 t/m 4 juli ’22

Zaterdag 2 juli 2022

Vanmorgen om 8:05 uur waren we aan de Bente in Dalen om Sterre op te halen en de reis naar Denemarken te starten.

Volgens de navigatie was de af te leggen afstand ruim 480 kilometer. Om 8:15 vertrokken we en reden via Cloppenburg naar de autobahn. Om 11 uur hebben we een koffie en broodjespauze gehouden en zijn daarna doorgereden. In de buurt van Rendsburg zag ik op de navigatie dat er een tankstation vlakbij de autobahn zou liggen. De diesel aan de autobahn was € 2,329 per liter dus om even iets van de route af te wijken kan wel uit. Dacht ik… helaas was het een minuut of 15 rijden voor we bij een tankstation waren. We tankten daar voor € 2,059 per liter. Toen nog weer 19 kilometer over allerlei B-weggetjes om weer op de snelweg te komen. Om 14:25 uur waren we in Augustenburg op de plaats van bestemming. 

Omdat Sterre onze gast is en eigenlijk alleen maar een beetje achter in de camper hangt heeft zij de taak gekregen om ook een deel van het verslag te maken.

Bij deze:

Gelukkig hoef ik vandaag niet te beginnen met de Rummicub-competitie, deze begint pas vanavond. Ook is de financiële stand van zaken al doorgegeven.

Zoals al eerder geschreven begonnen wij onze reis vanochtend om 8:00, of… dat was de bedoeling… ik stond om 8 uur klaar, want ik dacht: met de stiptheid van opa moet ik wel op tijd klaar staan. Tot mijn grote verbazing waren opa en oma te laat. Wie kreeg de schuld? Oma natuurlijk. Want wie geef je anders de schuld?

Bij onze eerste stop, ongeveer 80km voor Hamburg gingen we even lunchen en begon opa weer aan zijn puzzels. Ik had toen (vond ik zelf) een hele goede vraag: hebben jullie 1 puzzelboekje om p.p. om thuis te maken en mee op reis te nemen of hebben jullie een reis-puzzelboekje en een thuis-puzzelboekje? Verassing: ze hebben allebei één voor op reis en één voor thuis.

Toen we eenmaal rond Hamburg reden in de dikke camperbak (die rijdende villa) zagen wij de Evergreen, het schip dat vastlag in het Suezkanaal. Daarna reden wij de St. Pauli-Elbtunnel door, een 2.3 km lange tunnel onder de Elbe door. Ook kwamen we tot de conclusie dat in Hamburg heel veel Hamburgers zijn, vooral omdat ze er wonen. 

Onderweg kwamen we ook een probleem tegen! De camperhond was tegen het raam gecrasht. Camperhond? Hoe heet ie dan? Takkie? Nee, Tiffie dan misschien? Nee ook niet! De hond heeft helemaal geen naam! En nu? Nu vraag ik het aan de lezers van deze blog. Dus, hebben jullie nog een goede naam? Laat het alsjeblieft weten. 

Hoe gaat deze reishond heten?

Tijdens onze reis kwam ik tot de ontdekking dat er overal in Duitsland steun wordt gegeven aan de Nederlandse boeren. Bij onze eerste stop waren de geluidschermen langs de snelweg in het blauw wit rood geschilderd en bij het tankstation waar we waren was de vlag blauw wit rood. 

Steun aan de boeren ?

Leuk om te weten: ik heb samen met papa (Guus Thijssen) en opa een tourpoule, aan het begin van de Tour kozen we elk 15 renners, 5 reserves en 1 kopman. Elke dag krijgen we punten van de renners die op plek 1 t/m 20 zijn gefinisht. En aan het einde van de tour krijgen we nog punten per klassement. De kopman krijgt 10% meer punten. Dit zijn onze kopmannen en de stand na etappe 2

  1. Sterre Thijssen 286 (Jonas Vingegard)
  2. Guus Thijssen 225 (Tadej Pogacar)
  3. Lammert Grooten 113 (geen kopman) 

Zoals je kunt zien sta ik bovenaan. Ik heb de laatste 2 edities gewonnen en probeer ook deze weer te winnen. 

Toen we waren aangekomen en rustig de camper hadden geïnstalleerd fietsten we met zijn allen nog even naar Sonderborg, waar morgen de etappe finisht.

Ter plekke en dan maar eten en eten…

We hebben in het dorp op een groot scherm de Tour etappe van vandaag gezien, die (spoiler alert!) gewonnen werd door Fabio Jacobsen. Wout van Aert werd 2e en nam ook de gele trui over van Yves Lampaert. 

Zittend op het plein de Tour zien (op een groot scherm)
Volle terrassen in Sonderborg
Wat was hier aan de hand?

Het was een hele mooie dag en ik kijk erg uit naar morgen. Ik hoop dat jullie mijn stukje leuk vinden!

Tour de Sterre, Denemarken 2 t/m 4 juli ’22

Donderdag 30 juni 2022

Maandag heb ik de camper uit de stalling gehaald en vandaag ben ik begonnen met het inpakken van onder andere de fietsen. We nemen op ons, helaas korte, tripje naar Denemarken de stadsfiets van mij en Sterre mee maar ook de cyclocrosser van Sterre en mijn gravelbike. Doel van onze reis is Sonderborg want daar eindigt de derde etappe van de Tour de France. Jawel je leest het goed. De Tour start dit jaar op vrijdag 1 juli in Kopenhagen met een tijdrit van ruim 13 kilometer. Op 2 juli fietst het peloton van Roskilde naar Nyborg, een afstand van maar liefst ruim 202 kilometer waarbij ze ook over de 18 kilometer lange Grote Beltbrug moeten rijden. En daar rijden ze vol in de wind….. als ze mazzel hebben, dan hebben ze wind in de rug maar anders is het volle bak er tegenin. En ik weet uit ervaring dat het spoken kan op die brug want wij zijn er in 2021 met de camper over gereden en dat was al een huzarenstukje om het ding op de weg te houden. En dan… op zondag rijdt het peloton van Vejle naar Sonderborg. Een afstand van 182 kilometer. En juist daarvoor rijden wij naar Denemarken, we willen namelijk de finish in Sonderborg zien. Live volgen, live voelen, de sfeer proeven en uiteraard de Tour even beleven in het eggie!

Samen met Sterre naar het NK dames op de Col du Vam in Wijster

Zaterdagmorgen 2 juli in de vroege ochtend start onze “Tour de Sterre” en gaan we met ons drieën met de camper het 480 kilometer lange traject afleggen van Dalen naar Augustenborg.

Augustenborg ligt 8 kilometer voorbij Sonderborg. Helaas konden we op de camperplaats in Sonderborg geen plekje meer krijgen maar wel op de camperplaats bij de jachthaven van Augustenborg. Sterre en ik gaan dan op de stadsfiets van Augustenborg naar Sonderborg en gaan daar samen de boel onveilig maken. De bedoeling is dat we maandag samen een fietstocht door het mooie Deense landschap gaan maken en einde dag weer naar huis rijden. We hadden het plan om pas dinsdag huiswaarts te gaan maar de school waar Sterre heen gaat (Nieuwe Veste in Coevorden) wilde niet meerwerken. Wel een beetje flauw want les krijgen ze niet meer en moeten enkel op de dinsdag even een half uurtje de laatste toetsen en proefwerken inzien. Helaas…..

Uiteraard gaan we verslag uitbrengen van onze belevenissen! Houdt dus deze superwebsite in het snotje.