Voorjaarsvakantie mei 2022

Zaterdag 4 juni 2022

Gisteravond na onze wandeling door Doornik begon het behoorlijk hard te regenen. Wij zaten gelukkig net weer in de camper. Na het eten, van een heerlijke, door Elfriede gemaakte maaltijdsalade deden we nog een paar spelletjes rummikub. Eindscore was 2:0 voor mij.

Na de blog van gisteren kregen we van Evelyn de melding dat Eise vandaag bij scouting geïnstalleerd zo worden. Dus ons plan om naar huis te rijden op zaterdag hebben we omgegooid. Ik nam contact op met de eigenaar van campercamping de Polderhaan in Harmelen met de vraag of er daar nog een plaatsje beschikbaar zou zijn. Helaas alle 30 reguliere plaatsen bezet maar een uitwijkplekje was nog wel vrij. 

Geen probleem voor ons. Dus reserveren, die plek a.u.b.

Vanmorgen vroeg uit de veren om de 265 kilometer van Doornik tot Harmelen te rijden. Dik drie uur reistijd. Om 8:30 uur vertrokken we en we waren na wat langzaam verkeer bij Antwerpen om 11:45 uur in Harmelen. Daar staan we nu en blijven we tot morgenochtend en rijden dan de laatste 150 kilometer naar huis.

Uitzicht over de polders

En dan naar de installatie van onze scoutingwelp. Vanuit Harmelen naar de Daalseweg waar het scoutinggebouw staat is het iets meer dan 14 kilometer fietsen. We vertrokken om 13:00 uur en waren even voor 14:00 uur ter plaatse.

Okke kwam net aanfietsen met Eise.

Even later kwam ook Evelyn met Pyke aanfietsen en weer even later begon de plechtigheid. Eise moest de welpenwet nazeggen en dat deed hij keurig.

Na de installatie waarbij diverse insignes werden opgesteld gingen ze het scoutinggebouw binnen om daar verdere activiteiten te doen. 

Wij zijn bij een 200 meter verderop gelegen koffiehuis samen met Okke, Evelyn en Pyke een kop koffie gaan drinken en tegen 16:00 uur terug naar de camper gegaan.

Vanavond gaan we natuurlijk weer rummikub spelen en morgen gaan we naar Dalen. 

Gisteren schreef ik dat het de laatste blog van deze voorjaarsvakantie was maar daar kwam dus een kleine verandering in…..zo gaat dat in het leven.

Tot een volgende vakantie.

Bijna vergeten…. 5300 kilometer gereden en zowat 570 liter diesel verstookt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.