Voorjaarsvakantie mei 2022

Vrijdag 3 juni 2022

Gisteren net nadat ik de blog op de site had gezet kwam de 74-jarige buurman naar me toe met de vraag of ik verstand van fietsen had. Wat was het geval? Een Duits echtpaar met ieder een elekrisches Faltfahrrad (in het Belgisch heet dat een plooifiets) had van de fiets van de heer des campers een lekke achterband. In plaats van de binnenband eruit te halen en het wiel gewoon gemonteerd laten zitten had de man het wiel er dus uitgehaald. En dat bij een versnellingsachternaaf en een riem- in plaats van kettingaandrijving. Succes dus niet verzekerd. De 74-jarige zag met lede ogen aan, hoe de Duitser met zeker 200 % overgewicht samen met zijn vrouw (met ook zeker 200% overgewicht) ten einde raad waren, omdat ze de versnellingskabel niet maar op de naaf gemonteerd kregen.

De man leunde tegen een muur aan en het zweet gutste van zijn voorhoofd en de rest van het lichaam. De waterval van Schaffhausen was er niets bij.

Ik vroeg aan de man of ik even mocht kijken. Wat bleek, ze hadden boven- en onder-kabel verwisseld en daardoor lukt de montage voor geen meter. Na een minuutje of 10 had ik het zaakje weer in elkaar gezet en kon na het spannen van de riem de man een proefritje maken. Hij gaf aan niet te durven en te willen schakelen omdat hij naar zijn idee wel in een acceptabele versnelling reed. Toen ik zei dat hij het domweg moest proberen deed hij dat en ja hoor, het zaakje werkte weer als voor zijn sloopactie. Zijn vrouw kreeg opdracht om een paar flessen bier uit de camper te halen en zo hebben we geproost op de goede afloop. 

Net weer bij de camper aangekomen kwam de 74-jarige aangelopen om zijn mobiel op te halen. Maar… dat had hij voortijd ook al gedaan. Wat bleek? Hij was naar de Burger King geweest om daar wat te eten en wilde toen hij terug was iets met zijn mobiel opzoeken. Onvindbaar. Toch wel ietwat paniek…. Wat nu? Alle net ingepakte tassen werden rigoureus omgekiept en de op de grond liggende inhoud werd geïnspecteerd. Geen mobiel… Zou die dan gejat zijn in de Burger King? Daar was het enorm druk en had hij een kwartier moeten wachten op zijn bestelling. Ik zag het geheel met lede ogen aan en had met de man te doen. 

Ik stelde voor om hem te bellen. In de consternatie gaf hij eerst een verkeerd nummer. De tweede opgave was wel correct en gelukkig ging de telefoon over en begon het ergens bij zijn tent te rinkelen. Gelukkig dus niet gejat. Lang verhaal kort maken…. Het ding lag onder het grondzeil van zijn tent. De 74-jarige was enorm blij met de vondst.

Na dit bijna onheil hebben we de 74-jarige uitgenodigd om samen met ons een glaasje wijn te drinken om wat meer over elkaar te weten te komen. Naam weet ik nog niet, maar wel dat hij in Noordwijkerhout woont.

Was een gezellig avondje.

Toen hij naar zijn tent ging zijn wij gaan rummikuppen. Ik had met 3:0 het geluk aan mijn zijde.

Vanmorgen na het ontbijt zijn we al om 9:15 uur op pad gegaan richting huis. De totaal af te leggen weg was 828 kilometer. We besloten om de tolweg te nemen en hadden vooraf al uitgezocht wat dat zou gaan kosten. Het was net als vorige keer weer zo dat we de ene keer in categorie 2 vielen en de andere keer in 3. Totaal aan tol waren we van Tours tot aan Lille, of was het nu Rijssel, € 74,00 kwijt. 

De Franse snelwegen zijn goed berijdbaar en het schiet ook lekker op. Fijn om op een traject van ongeveer 400 kilometer geen rotondes te hoeven nemen. Om langs en deels door Parijs te rijden ben je zeker een uur extra reistijd nodig.

Door Parijs…
Drukte alom
Een tunnel van 1,5 kilometer onder een deel van Parijs

Tegen een halfzeven kwamen we aan in Doornik of is het Tournai? En daar staan we nu op een supermooie camperplek midden in het centrum. Daar zijn we na installatie op de camperplaats nog even een stukje door het centrum gewandeld en op een terrasje hebben we een glaasje gedronken.

Een festival in het centrum van Doornik of Toernai
Doorkijkje op een deel van de kathedraal
Een lekker pilsje in een bijzonder glas.

Vandaag was dus een echte reisdag en morgen gaan we de laatste 400 kilometers van deze voorjaarsvakantiereis rijden. Vandaag was het weer wederom perfect zeker 25 graden en drukkend warm. 

Volgende week gaan we weer een aantal dagen op pad. We gaan naar Paasloo in de Weerribben. Daar heeft Elfriede een expositie met haar quiltgroep Texpressie.

Voor nu eindigt deze voorjaarsvakantie-blogsessie.

Tot een volgende keer. 

1 reactie op “Voorjaarsvakantie mei 2022

  1. Dankjewel weer voor al die gezellige, bijzondere, interessante blogs.
    Fijn om jullie vakantie zo een beetje mee te beleven.

    Goede thuisreis. Und auf Wiedersehen.
    Liebe Grüße von Hermijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.