Camperreis in Lockdown Coronatijd, Nederland 2020.

Zondag 14 juni 2020

We staan nog steeds op de camperplaats Toppark het Hulsbeek. We hebben nog maar een nachtje bijgeboekt omdat het ons hier uitstekend bevalt, de camperplaats is perfect en keurig verzorgt. Morgen gaan de toiletten en de wc’s weer open. Voor ons hoeft dat niet beslist maar het is wel wat gemakkelijker.. Het weer is ten opzichte van gisteren wat minder geworden. De zon schijnt niet meer zo uitbundig en er valt af en toe een druppeltje regen. Echter niet noemenswaardig. Gisteren was de camperplaats druk bezet, er waren nog wel wat plaatsen vrij maar het overgrote deel was toch bezet. Vanmorgen begon de grote uittocht. Elfriede is begonnen aan een quilt, een UFO, oftewel Un Finished Object.. Ik ben zoals je kunt lezen, bezig met de verslaglegging van de afgelopen dagen. Vanmiddag gaan we nog een eind lopen en naderhand ga ik nog even met de cyclocrosser de mountainbike baan op. Overigens is het niet voor niets dat deze mooie camperlocatie in de vooraanstaande Duitse campergids “Topplatz” is opgenomen.

Zaterdag 13 juni 2020

Vandaag zijn we na het ontbijt en de koffie op de fiets gestapt. We zijn naar het 15 km verderop gelegen Lutterzand gefietst. Daar zijn we jaren geleden ook eens geweest, we hebben toen de ANWB Dinkelroute gefietst. Als je in het Lutterzand aankomt, waan je je in Zuid Frankrijk, de rivier de Dinkel stroomt er door een soort zandverstuiving en je hebt er en mooi stuk wit zandstrand. Op de terugweg hebben we geluncht bij Paviljoen Lutterzand. Toen we aankwamen bij het paviljoen mochten we zelf een plaatsje uitzoeken. De tafels stonden allemaal op de voorgeschreven afstanden van elkaar zodat je ook inderdaad de nodige 1,5 meter afstand van andere gasten kon houden. Even later verscheen de bediening en werd ons gevraagd of we koorts hadden, of gehad hadden, of we verkouden waren en of we coronaverschijnselen hadden. Tevens werd gevraagd of wij er een probleem mee hadden dat hij binnen 1,5 meter van ons moest komen om het bestelde te kunnen serveren. Voor ons geen probleem. Naderhand heb ik gevraagd hoe een geregeld zou worden als we wel een probleem daarmee zouden hebben. Welnu, dan wordt het bestelde op een tafeltje gezet op 1,5 meter afstand en moet je dat zelf even ophalen. Goed over nagedacht dus. We hebben daar overigens een lekker lunch gehad. Een echte aanrader. Na de lunch weer op de fiets naar de camper en onderweg nog even boodschappen gedaan bij de LIDL. Wat steeds weer opvalt is de Twentse gastvrijheid, gemoedelijkheid en de prachtige natuur hier.

Vrijdag 12 juni 2020

Opgestaan en direct op de cyclocrosser de Mountainbike baan opgegaan. Heerlijk gefietst door de bossen van het Hulsbeek. Het hele recreatiegebied hier is van ongekende grootte en klasse en veelvoud aan sportmogelijkheden. Een paar meter naast de mountainbikebaan loopt een ruiterpad. Er is een manege in de buurt van waaruit je onder begeleiding paard kunt rijden. Dan is er nog een kartbaan, wielerbaan , grote zwemvijvers, je kunt er bootjes huren, er is een outdoor challengepark (soort stormbaan) een groot klimpark voor jong en oud etc. etc. Teveel om op te noemen.

’s Middags zijn we met onze vrienden Wim en Hermijn naar het klimpark geweest. Wim had daar op aanraden van ons een paar uurtjes klimmen gereserveerd. Het was een leuke activiteit waar bij de helden van de dag, Elfriede en Wim de hoge klimroutes trotseerden, tot wel 8 meter hoog, en Hermijn en ik de kinderklimroute hebben genomen, tot slechts 4 meter hoog. Na het klimwerk zijn wij op de fiets naar Oldenzaal gereden en Wim en Hermijn met de auto. In Oldenzaal zijn we uit eten geweest bij Tante Annies op het marktplein. Kun je heerlijk eten en lekker zitten. Ook hier werden de Coranaregels goed in acht genomen, er werd ons zelfs gevraagd of we uit 1 gezin kwamen. Toen ik zei dat dat niet zo was kregen we een tafel toegewezen waar we op zeker 1,5 meter tegenover elkaar zaten. Rond 20:00 uur waren we weer op de camperplaats en onder het genot van een biertje en wijntje hebben we nog even rummikub gespeeld. s’ Avonds nog even een echtpaar, dat voor de eerste keer met een camper op pad is, geholpen met hun stroomvoorziening. Altijd leuk als je de ervaringen met anderen kunt delen.

Donderdag 11 juni 2020

Na het ontbijt vertrokken richting Oldenzaal waar we naar camperplaats Toppark het Hulsbeek wilden. Vanuit Bad Bentheim een giga afstand van wel 25 kilometers! Rond half twaalf waren we ter plaatse. De vrijwel nieuwe camperplaats is van ongekend hoog niveau wat inrichting en natuurschoon aangaat. De camperplekken zijn grotendeels zo aangelegd dat je geen levelblokken nodig hebt om waterpas te kunnen staan. De eigenaar heeft nl uitgezocht dat een camper met een Fiat onderstel circa 1% naar voren afhelt en heeft de camperplaatsen zo aangelegd dat ze 1 % oplopen. Ingenieus! Verder is er een zeer modern en geavanceerd systeem waarmee je kunt aanmelden en een tegoed op je toegangskaart kunt zetten. Vervolgens kun je dit tegoed gebruiken voor de stroomzuil of voor het innemen van water. Gebruik van de loosput voor grijs water en legen cassettetoilet is gratis. De wc’s en douches zijn vanwege corona nog gesloten maar zullen naar verwachting vanaf 15 juni weer beschikbaar zijn.

Zeer modern inchecksysteem
overzichtelijke en moderne stroompaal
keurig sanitairgebouwtje


Lozen grijs water, legen toiletcassette en tappen vers water

De eigenaar is terecht erg trots op zijn camperplaats en is erg vriendelijke en behulpzaam. Na het inchecken hebben we aan de rand van de locatie een mooie plekje gevonden en al gauw was duidelijk dat we hier wel een wat langer zouden kunnen staan…

In de loop van de middag zijn we op de fiets naar Oldenzaal gegaan. Onderweg kwamen we langs een klimpark, Avatarz, waar een grote groep schoolkinderen aan het klimmen was. Bleek dat het klimmen in de plaats was gekomen van een kampeerweek… ook weer vanwege corona. Elfriede heeft even een foto gemaakt en deze geappt naar Wim met de vraag ” zin in?” nog geen half uur later was de afspraak met Wim en Hermijn al gemaakt om morgen te gaan klimmen. In Oldenzaal hebben we bij Tante Annie op het terras gezeten en heerlijke Pincho’s en een grote salade gegeten. De salade die ze daar serveren is zo groot dat je er met twee personen zelfs meer dan voldoende aan hebt. Voordat je het terras verlaat moet je nog een formulier invullen waarin je aangeeft geen ziekteverschijnselen te hebben. Ook hier, net als in Duitsland, naam en e-mailadres. Mondkapje is in Nederland (nog) niet vereist. Na het eten nog een lekker ijsje bij Thijs gehaald en de dag kon niet meer stuk. ’s Avonds zoals gewoonlijk rummikub gespeeld.

Woensdag 10 juni 2020

Vandaag zijn we naar het Schloss Bentheim gelopen. Is maar een klein eindje vanaf het Schlosspark waar ook de camperplekken zijn. We hebben daar twee entreekaartjes voor het Schloss gekocht en hebben het Schloss bekeken. Ik was er ooit al eens eerder geweest als, ik schat, 10 jarig knaapje. Leuk om weer te zien alhoewel er hier ook corona maatregels zijn genomen. Zo moet je in Duitsland in dergelijke gebouwen maar ook in winkels een mondkapje dragen. We hebben in de tuin van het Schloss een leuk gesprek gehad met de huidige kasteelheer van ruim in de 80 jaar. Na het bezoek aan het Schloss zijn we door het centrum van Bad Bentheim gelopen en kwamen bij een bakkerij terecht waar we koffie met gebak hebben gehad. Mondkapje bij binnenkomst verplicht tot dat je aan een tafeltje zit. Je mag niet zelf naar de kassa lopen om te betalen. Bediening komt bij je, rekent af en gaat weer. Daarna doe je het mondkapje weer op en mag je de zaak verlaten. Oh ja, je moet ook nog een formulier invullen waarop je aangeeft niet ziek te zijn, je naam en je mailadres of telefoonnummer. Deze gegevens bewaren ze 3 weken en daarna wordt het, als er geen corona-uitbraak is, vernietigd. Na het bakkersbezoek nog even wat boodschappen gedaan bij de REWE onder het genot van een mondkapje. We bleven nog een tweede nachtje in Bad Bentheim.

Dinsdag 9 juni 2020

Vandaag de camper ingepakt en reis-gereed gemaakt. Direct na de middag vertrokken met als eerste doel Uelsen om Gisela, de zus van Elfriede te feliciteren met haar 62e verjaardag. We hebben daar koffie gedronken en een heerlijke ijssorbet gehad. Toen doorgereden naar Nordhorn om daar op de camperplaats te gaan staan. Helaas bleek deze vol te staan. Bezetting was slechts 50 % van de 100% beschikbare plaatsen. Een coronamaatregel… We zijn daarom doorgereden naar Bad Bentheim en vonden daar een mooi plaatsje op camperlocatie Het Schlosspark. Eigenlijk een groot parkeerterrein waar vrijdags de markt wordt gehouden. Ook hier was een beperking opgelegd, ditmaal van circa 40% minder campers dan voor de coronapandemie. De toiletten op het terrein waren wel geopend van ’s morgens 6 uur tot ’s avonds 22 uur. Douches waren gesloten. Bij de vlakbij gelegen Rewe en Lidl supermarkt stond een viskraam waar we een lekker visje hebben gekocht en samen met een lekkere salade in de camper hebben opgegeten. ’s Avonds nog een eind gelopen en rummicup gespeeld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.