Tour de Sterre, Denemarken 2 t/m 4 juli ’22

Donderdag 30 juni 2022

Maandag heb ik de camper uit de stalling gehaald en vandaag ben ik begonnen met het inpakken van onder andere de fietsen. We nemen op ons, helaas korte, tripje naar Denemarken de stadsfiets van mij en Sterre mee maar ook de cyclocrosser van Sterre en mijn gravelbike. Doel van onze reis is Sonderborg want daar eindigt de derde etappe van de Tour de France. Jawel je leest het goed. De Tour start dit jaar op vrijdag 1 juli in Kopenhagen met een tijdrit van ruim 13 kilometer. Op 2 juli fietst het peloton van Roskilde naar Nyborg, een afstand van maar liefst ruim 202 kilometer waarbij ze ook over de 18 kilometer lange Grote Beltbrug moeten rijden. En daar rijden ze vol in de wind….. als ze mazzel hebben, dan hebben ze wind in de rug maar anders is het volle bak er tegenin. En ik weet uit ervaring dat het spoken kan op die brug want wij zijn er in 2021 met de camper over gereden en dat was al een huzarenstukje om het ding op de weg te houden. En dan… op zondag rijdt het peloton van Vejle naar Sonderborg. Een afstand van 182 kilometer. En juist daarvoor rijden wij naar Denemarken, we willen namelijk de finish in Sonderborg zien. Live volgen, live voelen, de sfeer proeven en uiteraard de Tour even beleven in het eggie!

Samen met Sterre naar het NK dames op de Col du Vam in Wijster

Zaterdagmorgen 2 juli in de vroege ochtend start onze “Tour de Sterre” en gaan we met ons drieën met de camper het 480 kilometer lange traject afleggen van Dalen naar Augustenborg.

Augustenborg ligt 8 kilometer voorbij Sonderborg. Helaas konden we op de camperplaats in Sonderborg geen plekje meer krijgen maar wel op de camperplaats bij de jachthaven van Augustenborg. Sterre en ik gaan dan op de stadsfiets van Augustenborg naar Sonderborg en gaan daar samen de boel onveilig maken. De bedoeling is dat we maandag samen een fietstocht door het mooie Deense landschap gaan maken en einde dag weer naar huis rijden. We hadden het plan om pas dinsdag huiswaarts te gaan maar de school waar Sterre heen gaat (Nieuwe Veste in Coevorden) wilde niet meerwerken. Wel een beetje flauw want les krijgen ze niet meer en moeten enkel op de dinsdag even een half uurtje de laatste toetsen en proefwerken inzien. Helaas…..

Uiteraard gaan we verslag uitbrengen van onze belevenissen! Houdt dus deze superwebsite in het snotje.

4 reacties op “Tour de Sterre, Denemarken 2 t/m 4 juli ’22

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.