Tour de Sterre, Denemarken 2 t/m 4 juli ’22

Maandag 4 juli 2022

Hallo! Dit is de laatste dag (vooral een reisdag) en (voorlopig) de laatste keer dat ik het bloggen overneem. Gisteren hebben we de avondetappe gekeken en konden we dus helaas de rummikub competitie niet voortzetten omdat het al laat was. Dat hebben we vanochtend wel kunnen doen. Wie weleens met opa en oma rummikub speelt weet dat oma altijd wint door uit te gaan met een joker. Je kan ook gemerkt hebben dat in het leggen van de rijtjes systeem moet zitten: de rijtjes met dezelfde cijfers en kleur aan een kant, de rijtjes met opeenvolgende cijfers aan de andere kant. Natuurlijk wel op volgorde van klein naar groot of andersom. Het werd 1-1-1, iedereen won dus een keer. Opa heeft oma zelfs een keer verslagen terwijl ze een joker had!

Alles netjes op volgorde

Dan de grote vraag: hoe heet de hond? We hebben unaniem besloten dat de hond Soda gaat heten. Want ‘Er sitzt einfach nur so da’

Mijn naam is: Soda

Bedankt tante Fenna! (Oma’s tante)

Omdat vandaag, net als in de Tour, het een reisdag is, is er niet zo veel te vertellen over de gebeurtenissen. Daarom komt hier nog een impressie van de Tour en de dikke bussen.

De bussen zijn een soort campers maar dan mega, voor een heel wielerteam plus een paar verzorgers. Binnenin zijn heel veel stoelen (zoals in een gewone bus, alleen zijn deze wat luxer) en aan de zijkant soms een kastje om je spullen in op te bergen. Vaak kun je ook nog drinken en energierepen en een koffieautomaat in de bus vinden en er is vaak een klein keukentje en een douche. Hier komen een paar van die bussen.

Ook werkelijk alles wordt meegesleept uit Frankrijk (bouwwerken bedoel ik)

In de Tour rijden ook altijd auto’s met heel veel dure reservefietsen erop rond. Die fietsen kosten een dikke 10.000 euro per fiets, en daarvan staan er zeker 10 op het dak. Je rijdt als volgauto dan al gauw rond met 100.000 euro op je dak!

cateringfiets…

Terwijl ik dit schrijf rijden we onder de Elbe door en zijn we dus in Hamburg. Daar rijden we zo een hele boel Hamburgers voorbij, al denk ik niet dat deze lekker zijn.

De Tour was een geweldige ervaring en ik hoop dat ik het nog eens (misschien wel als wielrenner) mee mag maken. Ik hoop dat jullie het leuk vonden dat ik de blog overnam. (En dat mijn hoofdredacteur tevreden is) 

Groetjes van Sterre (en opa en oma)

PS: wij hebben genoten van je enthousiasme en je aanwezigheid. 

Jouw bloggerij is perfect! Compliment.

2 reacties op “Tour de Sterre, Denemarken 2 t/m 4 juli ’22

  1. Wat een top verhaal geweldig. Ik weet zeker dat jij als renner ooit mee zult rijden in de tour. Mocht dat niet het geval zijn dat zul je een uitstekende columnist en Wieler journalist zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.