Quiltfestival Luxemburg, mei 2024

Dalen, zondag 28 april 2024.

Over een week is het zover! We vertrekken dan met onze, met quilts volgeladen, camper naar de gemeente Kiischpelt in Luxemburg.

De locatie: Kiischpelt is een gemeente in het Luxemburgse kanton Wiltz. De gemeente ontstond op 1 januari 2006 door de fusie van de voormalige gemeentes Kautenbach en Wilwerwiltz. Kiischpelt heeft een oppervlakte van 33,58 vierkante kilometer. De gemeente Kiischpelt bestaat uit de volgende buurtschappen  Alscheid, Escherange,  Kautenbach,  Lellingen, Merkholtz, Pintsch en Wilwerwiltz.  In totaal wonen er in deze buurtschappen circa 940 mensen. De afstand van Dalen tot Escherange is iets van 410 kilometer.

Wij hebben op camping Val d’Or in Escherange een camperplek geboekt. Deze camping ligt op circa 500 meter vanaf de katholieke kerk waarin Elfriede haar quilts gaat exposeren. vrij camperen is in Luxemburg niet toegestaan, vandaar de keuze voor een camping.

Elfriede is verleden jaar tijdens het Quiltfestival Groningen gevraagd of ze zou willen exposeren in 2024 op het Quiltfestival Luxemburg. Uiteraard was deze vraag een grote eer en waardering voor haar art-quilts. En daarbij komt dat exposeren in Luxemburg een laatste kans in dit land is omdat de organisatoren hebben besloten dat de expositie in 2024 voor de laatste keer gehouden wordt.

Het quiltfestival wordt gehouden van 9 t/m 12 mei. Openingstijden zijn van 10 tot 18 uur. De laatste dag, de zondag, sluiten de exposities een uurtje vroeger. De 28 exposanten zijn verdeeld over 4 locaties, Escherange, Pintsch, Lellingen en Wilwerwiltz. Bezoekers kunnen gratis parkeren en worden, indien gewenst, met busjes van- en naar de expositielocaties gereden.

Onze reis zal dit keer niet zo langdurig zijn dan onze vorige reis. We vertrekken op zondag 5 mei en zijn weer terug op maandag 13 mei.

Hoe onze reis en verblijf zal verlopen en of we met de camper op de 7 weken geleden nog zeer natte en drassige camping kunnen staan, kunnen jullie mee beleven in de volgende blogs over deze campertrip. Uiteraard wordt er ook verslag gedaan over het Quiltfestival en de reacties van de bezoekers.

Blijf ons volgen… dan hebt u altijd een alibi!

1 reactie op “Quiltfestival Luxemburg, mei 2024

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.