Quiltfestival Luxemburg, mei 2024

Quiltfestival Luxemburg, mei 2024

Zondag 12 mei 2024

Gisteren tegen een uur of 5 in de namiddag kwamen Sander, Femmy, Teun en Nora met de hond Loena en caravan aan op camping Val d’Or. Na aankomst gingen ze direct spartelen en zwemmen in de beek die over en langs de camping stroomt. 

Na voldoende te zijn afgekoeld zijn we naar het “campingrestaurantje” wezen eten. Was supergezellig. Vandaag, (zondag) in de loop van de dag, zijn ze weer vertrokken naar Dalen omdat de kinderen morgen weer naar school moeten.

Elfriede had vandaag een dagje vrij. Samen met Ella zijn ze op hun fietsen van het quiltfestival gaan genieten. En dit alles onder perfecte weersomstandigheden.

Dat wil dus zeggen, dat ik vandaag de kerkvorst in Enscherange ben geweest. Een zware taak omdat ik, buiten bovengenoemde functie, ook de bezoekers van de expositie moest ontvangen, uitleg over de quilts moest geven en bovendien verantwoordelijk was voor de verkoop van tassen en kaarten.

Tegen 16:00 uur begon ik met het opruimen van de buitendecoratie. Die bestond uit een stuk of 15 lampionnetjes op standers en een aantal mieren die tegen de muur van de kerk “opklommen”.

Om 17:00 uur ging het licht in de kerk uit en begon de verdere ontmanteling van de expositie. Quilts van de staanders halen, oprollen en in de hoezen stoppen, staanders uit elkaar halen enzovoorts. Daarna het kerkmeubilair weer zo terugzetten zoals het voor de opbouw van de expositie stond, even de bezem erdoor en klaar. Met de hulp van Ella en Arno was de klus binnen een uur geklaard! Veel dank daarvoor.

Rest ons nog om morgenvroeg met de camper naar de kerk te rijden en de spullen in te laden en dan op “huus an!”

Vanavond gaan we met Ella en Arno nog een glaasje drinken op een zeer geslaagd en druk bezocht quiltfestival en daarmee sluiten we deze campertrip af.

Dat wil zeggen dat de lezers van deze blog vanaf nu weer zelf voor een alibi moeten zorgen.

En omdat het zo mooi is: nog 1 keer de biechtstoel…

Het is niet zoals het lijkt…

Dank voor het meereizen!

1 reactie op “Quiltfestival Luxemburg, mei 2024

  1. Mooie afsluiter, ben benieuwd hoe lang de biecht heeft geduurd en of alles naar waarheid is verteld. Fijne reis naar huis en jullie kunnen nog volop na genieten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.