Quiltfestival Luxemburg, mei 2024

Zaterdag 11 mei 2024

Gisteravond waren we naar het Galadiner in Munshausen. We konden meerijden met een quilter die ook haar quilts tentoonstelt tijdens dit quiltfestival. Het eten was van goede kwaliteit! 

Toen we terugreden naar de camping zagen we twee auto’s aan de kant van de weg staan. Er lagen even verderop wat onderdelen van 1 van de auto’s en een wild zwijn op de weg. Typisch een gevalletje van niet goed te hebben uitgekeken tijdens het oversteken. 

Vanmorgen om klokslag 10 uur opende de expositie op de derde dag haar deuren. Zoals al werd verwacht was vandaag de belangstelling beduidend minder dan gisteren en donderdag. Alhoewel er op gezette tijden toch groepen met zeker 25 mensen tegelijk aanwezig waren. Morgen zal de belangstelling nog minder zijn. Veel bezoekers keren morgen weer huiswaarts en bovendien ligt het treinverkeer hier in de omgeving geheel stil.

Interessant is wel dat in Luxemburg het openbaar vervoer geheel gratis is. Dus wil je met de trein ergens heen dan stap je in en je kunt reizen. Dit geldt voor zowel trein als bus. De reden is om het drukke autoverkeer drastisch te beperken en zodoende uitstoot van uitlaatgassen te reduceren. Ook registreren ze minder ongevallen sinds het openbaar vervoer gratis is. En dat is zeker logisch omdat de rijstijl van de Luxemburgers catastrofaal is.

Het weer was vandaag wederom gruwelijk mooi. De zon scheen volop en het was windstil. Fijn is dat de grasmatten op de camping nu wat opdrogen. Het gaat niet erg snel maar het helpt wel morgen en maandag bij de mensen die hun caravan of camper het campingterrein af moeten rijden.

Ook vandaag trok de biechtstoel van veel mensen de aandacht en leverde veel lachende gezichten op. 

De biechtstoel, daar worden ze vrolijk van…

Blijf ons volgen… dan hebt u altijd een alibi!

1 reactie op “Quiltfestival Luxemburg, mei 2024

  1. Gratis fahren im Nahverkehr- super! Nur so gelingt die Verkehrswende. Aber…Womit finanziert Luxemburg diesen Luxus? Ist der Kraftstoff teurer als in NL, B und D?
    Wieder mal etwas gelernt. Danke!
    Einen erfolgreichen letzten Tag wünscht Gerda!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.