Quiltfestival Luxemburg, mei 2024

Quiltfestival Luxemburg, mei 2024-05-09

Donderdag 9 mei 2024

Zoals iedere dag hiervoor stonden we op en genoten een lekker ontbijt. 

Na het ontbijt werd er corvee gedraaid dat bestond uit afwassen, koffiezetten en broodjes smeren. Nadat dit gereed was gingen we te voet en te fiets op pad naar de kerk. Natuurlijk was te voet goed te doen geweest maar omdat de kerk niet beschikt over een toilet en omdat af en toe de darmen of de blaas op begint op te spelen is een fiets wel gemakkelijk om toch nog tijdig een toilet op de camping te bereiken.

Enfin, om 10 uur ging het Quiltfestival Luxemburg 2024 van start. Er zaten zowaar al twee dames te wacht totdat we de deuren openden. Het eerste uur was het vrij rustig met echt weinig bezoekers. Maar toen was het hek plotseling van de dam en werd het druk. Gezellig druk. Er was super veel interesse voor de mooie quilts die Elfriede maakt en vooral ook voor de technieken over het kleur geven aan de stoffen en het bedenk- en fabricageproces.

Gezellige drukte

Ook de kaarten en de tassen vonden gretig afzet. 4 dames gingen glunderend op de foto met een mooie, door Elfriede, handgemaakte tas. 

Het publiek vandaag bestond uit Deense, Duitse, Belgische, Luxemburgse, Nederlandse en Franse quiltsters en zelfs quilters. De hele middag bleef de opkomst hoog. 

Hoogtepunt van de dag was dat plotseling Teun, Nora, Femmy, Sander en Loena de kerk inkwamen. Een verrassing van formaat waar zowel Elfriede als ik superblij mee waren. Helaas was op de camping waar we staan, geen plaats meer vrij, zodat ze een kilometer of 20 verderop hun kamp hebben moesten opzetten.  Jawel jongelui: de verrassing is super gelukt! Dank jullie wel!

We kunnen ook vaststellen dat de biechtstoel in de kerk in Enscherange vanaf vandaag de meest gefotografeerde biechtstoel ter wereld is. Dit komt mede door de actie die twee belhamels tijdens de opbouw van de expositie uithaalden. Door de bezoekers van de expositie in de kerk werd deze “grap” met een lach ontvangen.

Het werd een succesvolle dag. Nog 3 dagen te gaan!

En… de klokken hebben vandaag enkel op de daarvoor geijkte tijden hun geluid laten horen.

Blijf ons volgen… dan hebt u altijd een alibi!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.