Quiltfestival Luxemburg, mei 2024

Woensdag 8 mei 2024

Vanmorgen na het ontbijt liepen we naar de kerk om daar de laatste werkzaamheden aan de expositie te verrichten. We moesten de quilts nog labelen (net als Rob Geurts de levensmiddelen doet) en de lampionnetjes moesten nog worden geplaatst. Het viel echter nog niet mee om de betonijzeren stangen, in de rotsachtige grond, vast te zetten. Maar het is uiteindelijk toch gelukt. Oh ja, ook de mieren moesten nog een plekje krijgen!

Tijdens onze werkzaamheden kwam er al een collega-quiltster de expositie van Elfriede bewonderen. 

Toen we klaar waren, met de laatste klusjes, heb ik iets gedaan wat ik voor het eest in mijn leven deed. De vloer van de kerk aanvegen en de vloer dweilen. Alles moest er immers wel spic en span uitzien. De expositie is nu dus klaar voor de start.

Toen we weer bij de camper waren dronken we koffie met Arno en Ella en maakten plannen voor de rest van de dag. We besloten om naar het 1,5 kilometer verderop gelegen plaatsje Wilwerwiltz te lopen om daar alvast de “quiltsfeer wat op te snuiven”.

In Wilwerwiltz troffen we Hilde en haar man Dirk-Jan waarmee we leuke en informatieve gesprekken hebben gevoerd. Hilde is een Art-quiltster en Dirk-Jan is professor in de reumatologie. Wellicht komt in een volgende blog meer informatie hierover.

Overigens heeft onze belhamel (zoals een volger haar noemt) de klok vandaag niet laten luiden. Ze weet nu waar de klepel hangt!

Morgenochtend om 10 uur gaat Elfriede de kerkdeuren openen voor haar expositie tijdens het Quiltfestival Luxemburg 2024!!!! Ik wens haar daar heel veel succes en plezier en hoop op veel bezoekers en fijne reacties!

Tot zover deze reportage uit Enscherange.

Blijf ons volgen… dan hebt u altijd een alibi!

1 reactie op “Quiltfestival Luxemburg, mei 2024

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.