Over winteren 2023/2024

Over winteren 2023/2024 dag 92

Woensdag 13 maart 2024

Gisteravond bleef het maar regenen. De temperatuur kwam ook niet boven de 6 graden. Als je mooi Spaans weer gewend bent dan valt dit weer extra tegen.  De rummicup verliep met 2-1 in mijn voordeel!

Kolkend water in de rivier op de camping!

Vanmorgen na het ontbijt en de koffie zijn we richting het kerkje gelopen waar Elfriede in mei een quiltexpositie heeft. We staan op de camping op circa 500 meter vanaf de kerk dus het was maar een klein stukje lopen. Om 11 uur waren de dames van het Quiltfestival Luxemburg ook aanwezig en gingen we de kerk in. De kerk is voor wat betreft grootte en indeling nagenoeg gelijk aan de kerk van Breede waar Elfriede verleden jaar een expositie had. Elfriede kon goede afspraken met de organisatoren maken over het inzetten van haar eigen ophangsysteem etc. We zien de expositie met veel plezier tegemoet! Gaat goed komen.

De kerk waarin in mei de expositie van Elfriede is.
Gelijkenis met de Breede kerk in Breede

Na het bezoek aan de kerk nam ik contact op met de firma Heliotroop in Maarheeze. Ze verkopen daar standkachels voor in auto’s en campers. Deze kachels werken op diesel of benzine. Omdat we bij een volgende overwintering in Spanje en Portugal toch ook wat meer in de binnenlanden willen doorbrengen lijkt me zo’n kachel wel handig. Diesel heb je immers altijd bij je. Voordeel is dan, dat je het gas enkel nog gebruikt voor koken en voor de koelkast. 

Je kunt dus nog langer off-grid staan. Bij een mogelijke vakantie later dit jaar in Zweden, komt zo’n kachel pas goed tot zijn recht, want daar zijn tankstations met lpg schaars.

We reden dus na de “voorverkenning” richting Maarheeze.

Om ongeveer 15 uur waren we ter plaatse en bekeek ik samen met 1 van de 2 eigenaren de mogelijke plaatsen waar de kachel ingebouwd kan worden. Als huiswerk kreeg ik mee, dat ik een geschikte plaats voor de kachel moet zoeken. Het wordt even puzzelen, maar het moet lukken.

Na dit oponthoud reden we de A2 weer op. Na een paar kilometer stopte het rijden vanwege een file. Toen we even later de radio aanzetten hoorden we dat er een gasleiding op de Tech Campus naast de A2 dreigde te breken en dat zou een soort brandbom kunnen veroorzaken. Gevolg was onder andere dat de A2 werd afgezet en dat we via de A67 naar onze volgende stop moesten rijden. We stonden ongeveer 3 kwartier stil.

Toen we de A67 opreden zagen we een stilstaande file in richting Eindhoven van zeker 12 kilometer. We reden vandaag ruim 280 kilometer.  In totaal reden we net geen 6800 kilometer…

En nu, ja nu staan we in Geldern in Duitsland op camperplaats “Am Holländersee”. Hier brengen we de nacht door en morgen gaan we verder naar het Noorden. We willen nog even “shoppen” bij Obelink. En dan verder naar Dalen. 

Daarmee houdt dan ook onze “Over winteren 2023/2024” periode na 93 dagen op.

Dank aan onze trouwe volgers! In het bijzonder Tante Fenna, Gerda, onze kinderen, schoonkinderen en kleinkinderen. Ook dank voor alle reacties op de blogs. 

En dan nog:

Vanaf nu moeten jullie zelf voor een alibi zorgen. Maar niet voor lang want onze volgende reis naar Wilwerwiltz in Luxemburg is al in mei 2024.

2 reacties op “Over winteren 2023/2024

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.