Over winteren 2023/2024

Over winteren 2023/2024 dag 60

Zaterdag 10 februari 2024

Gisteravond hebben we Rummi gecupt: stand 1-1

Vanmorgen waren bijna al onze spullen weer droog na de druipnatte dag van gisteren.

Na het ontbijt heb ik vuil water afgetapt en toilet geleegd. Na deze acties gingen we op weg richting Caminito del Rey, ons volgende doel. De afstand, die we moesten afleggen was circa 150 kilometer.

Het weer onderweg, was een mengsel van veel wind, af en toe regen en soms een beetje zon.

Na ongeveer een uurtje te hebben gereden zagen we meerdere politieauto’s die ons tegemoet kwamen en 1 die in onze rijrichting stil langs de kant stond. Zwaailampen aan en een waarschuwingsbord dat er file staat.

Gewoon over de vluchtstrook rijden…

Wij dus in de ho-ankers tot we stilstonden. En jawel die stilstand duurde van 11:00 tot 14:45 uur. Dus bijna 4 uur stilgestaan. Oorzaak? Boeren die protesteren tegen, onder andere, de steeds minder wordende inkomsten en het beleid van de EU onder de bezielende leiding van Madam Ursula von der Leijen.  

Er ontstond een geweldig lange file met in de verte rookpluimen! Na een dik uur kwamen er meerdere Guardia Civil auto’s over de linker rijbaan. Ze speelden voor spookrijders. En dat met een behoorlijke rotgang! Inmiddels waren veel auto’s over de vluchtstrook gereden, om de volgende afrit te nemen.

rookpluimen

Toen we weer mochten en konden rijden zagen we een grote politiemacht, die met wapenstok en schilden gewapend de demonstratie uit elkaar hadden geslagen. Dat boeren protesteren is tot daaraantoe maar dat ze bermen in de brand steken, pallets op straat gooien en in de brand steken gaat naar mijn idee, veel te ver. Op een aantal plekken was het wegdek zwaar beschadigd.

Met wapenstok en schild!

De Spaanse politie gaat met deze lieden anders om dan de Nederlandse politie doet. Bij ons worden de boeren met zijden handschoentjes aangepakt maar hier dus met gummiknuppel en met wapens waarmee ze rubberkogels kunnen afschieten. 

De vlag omkeren in Spanje helpt niet…

Genoeg over de boeren… Je moet ze nog niet te veel podium geven…

We zijn nu nog ongeveer 50 kilometer van de Caminito del Rey verwijdert. Morgen gaan we waarschijnlijk verder. We staan nu op een parkeervak in Antequera sinds 17:00 uur. We hadden ook hier al een uur eerder kunnen zijn maar ook de noordelijke aanvalsroute naar deze plaats was bezet. Althans we werden door de Guardia Civil teruggestuurd naar de snelweg… Kostte ons weer 16 kilometer terugrijden.

Blijf ons volgen… dan hebt u altijd een alibi! (en u hoeft er niet voor terug te rijden!)

1 reactie op “Over winteren 2023/2024

 1. Bauerndemos gab es in D in den letzten Wochen en masse. Inzwischen haben die einzelnen Gruppierungen untereinander Streit. Pro EU, anti EU. Agrarindustrie gegen Biobetriebe.
  Der Hof unserer Großeltern wäre heute fast ein Bio-Betrieb, wenn Opa nicht so viel Kunstdünger gegooit hätte.
  Wenn die EU ihre Subventionen gerechter verteilte, müssten die kleinen Betriebe nicht um ihre Existenz bangen.
  Ach, das ist ein weites Feld….
  Euch wünsche ich wieder Sonne!
  Liebe Grüße Gerda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.