Over winteren 2023/2024

Over winteren 2023/2024 dag 58

Donderdag 8 februari 2024

Gisteravond werd er vanwege enige paniek in de camper geen scrabble gespeeld en ook geen rummikub…

Normaal beginnen we onze competitie al om een uur of 7 (avond) maar doordat we aan het praten waren over Granada vergaten we de tijd een beetje.

Een paar minuten over halfacht (avond) kreeg ik een melding van de Ring camera, dat er beweging in de tuin was gedetecteerd. En dat om die tijd… dus snel gekeken, wat er aan de hand was. Tja, en dan kun je een nog zo nuchter persoon zijn, maar als je dan ziet dat er twee gemaskerde kerels (horken) op je terras lopen, waarvan 1 op uitkijk staat en de ander naar binnen loert, dan breekt wel even de paniek uit. Dus als een speer onze buurtjes gebeld met het verzoek om die twee horken weg te jagen. Gelukkig reageerde de buurtjes direct en gingen gewapend met hun lease-hond en gevaar voor eigen leven op onderzoek uit. 

Met bivakmuts op de kop op inbrekerspad
En maar loeren!

Waarschijnlijk hadden de horken echter al de Ring camera op zien lichten en kozen daarom het hazenpad. Bij ons loopt het hazenpad langs de vijver, langs de Gossenlaan en langs de Reurinksteeg. Vervolgens zijn ze daar door de heg (met vernieling een beukhaagstam) het park ingevlucht. De vluchtroute moet dezelfde zijn geweest als de aankomstroute, want anders waren ze ook nog gedetecteerd door een infraroodcamera. De buurtjes hebben dus geen confrontatie met die horken gehad. Gelukkig maar!

Enfin, ondertussen belde ik 112, maar kwam uit bij de Spaanse politie. Deze gaf mij een internationaal nummer waardoor ik naar 112 Nederland kon bellen. Intussen had Elfriede al contact met Marian en Femmy en werd 112 Nederland door Marian gebeld. Daar hadden ze eerst geen zin om uit te rukken maar ze gaven de melding wel direct door aan de politie toen Marian zei dat ze dan wel zelf naar de plaats delict zou gaan. 

Dus Marian en een vriendin gingen op onderzoek uit. Ook de politie was er vrij snel en hebben de tuin en omgeving uitgekamd. Hun was onderweg naar ons huis al een tweetal opgevallen die donkere kleding aan hadden. 

Intussen waren ook andere buurtjes al ingelicht en aan het speuren. Maar helaas de horken waren niet meer te traceren.

De politie constateerde, dat ons huis goed beveiligd is met camera’s en een inbraakbeveiliging en dat er een goede verlichting buiten aanwezig is. Er is geen schade aan deuren of kozijnen aangebracht, dus volgens de politie zagen ze er geen heil in om naar binnen te gaan. Ik hoop van harte, dat dit zo blijft, want het is geen fijn gevoel wat het gehele gedonder heeft achtergelaten mede omdat je op ruim 2300 kilometer van huis bent!

Vooral voor Albert en Riek was het vervelend omdat zij als eerste de plaats delict betraden terwijl de misdadigers nog aanwezig zouden kunnen zijn!

Een complimentje

Gelukkig, dat we fijne buren hebben die direct in actie kwamen en dat Marian, Ilona en Femmy ook direct voor ons klaarstonden! En uiteraard de politie!

En nu weer terug naar onze “Over wintering”.

Vanmorgen was ik na een doorwaakte nacht al vroeg uit de veren. Na het ontbijt reden we richting Granada. Een afstand van dik 60 kilometer. Achteraf werden het wat meer, omdat we nog gas en diesel moesten tanken. Maar ook omdat we de camperplaats in het plaatsje Jul niet mooi vonden. Het was een camperplaats op een industrieterrein. Je moest daar zo dicht op elkaar staan dat je bijna door het dakluik uit je camper moest als je deze wilt verlaten. 

Dus snel een andere camperplaats gezocht. En die vonden we. We staan nu op Finca Bellavista. Deze plaats is 7 kilometer van het centrum van Granada gelegen. De kosten voor een overnachting zijn 14 euro. Geen geld voor deze zo mooi centraal gelegen camperplaats. Vanaf de camperplaats kun je de sneeuw op de bergtoppen van de Sierra Nevada zien liggen.

Toen we de campers ter plekke hadden, ben ik op internet een speursessie naar kaarten voor het Alhambra gestart. Op de officiële ticketsite waren er pas eind van deze maand weer tickets beschikbaar terwijl wij morgen daarheen wilden. Door het opzetten van een chatsessie met het Alhambra, vernam ik, dat ik in de loop van de middag nogmaals een poging moest wagen om tickets voor morgen te bemachtigen.

En ja hoor, na een drie kwartier zoeken en via andere sites proberen, kreeg ik toch drie kaarten voor morgen via de officiële website. Waarschijnlijk gaan sommige reserveringen niet door waardoor er weer kaarten vrijkomen.

Resumé: Morgen gaan we Granada bezoeken, we gaan naar de grote kathedraal en daarna naar het Alhambra.

De temperatuur hier in Granada is niet erg hoog. Het is bewolkt en amper 13 graden. Morgen en overmorgen voorspellen ze hier regen. Maar omdat we toch een groot deel van de dag onder de pannen zijn is dat geen probleem.

Nog even iets over de route die we vandaag reden. We kwamen langs Parque Natural de Huetor en zagen in de verte te toppen van de bergen van de Sierra Nevada. Deze zijn bedekt met een dikke laag sneeuw! Het hoogste punt waarop we vandaag reden was 1480 meter!

De bergen zijn afwisselend, alleen grillige rotsen, deels begroeid met naaldbomen en dan met struiken. Fascinerende natuur hier!

Al met al weer een enerverende dag na een spannende avond!

Blijf ons volgen… dan hebt u altijd een alibi!

4 reacties op “Over winteren 2023/2024

  1. Das war ja gestern Abend wie ein Krimi! Aber der kluge Mann baut vor. Glückwunsch! Jetzt habt Ihr Granada verdient! Und auch einige Sonnenstrahlen!
    Liebe Grüße Gerda

  2. Jemig wat hebben jullie stoere buurtjes! Veel plezier in het bijzondere Alhambra en vergeet niet de wandelschoenen aan te trekken want daar kunnen jullie heel veel stappen zetten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.