Over winteren 2023/2024

Over winteren 2023/2024 dag 55

Maandag 5 februari 2024

Gisteravond geen scrabble maar wel Rummicuppetitie. Elfriede verloor met 2-1.

Zonsondergang van gisteravond

Net als gisteren was het weer vandaag weer zonnig. Vanmorgen om halfnegen zat ik al buiten in de zon te puzzelen. Toen ik er net zat kwam de eigenaar van de woning, die hier in aanbouw is, even “buurten”.

Zijn dochter of secretaresse, die bij hem was vertelde in het Engels dat we op de bouw water mogen tappen en ook gebruik mogen maken van hun elektra bouw aansluiting. Vriendelijker kun je het niet krijgen!

De nieuwbouw waar we vlakbij staan

Vanaf ons plekje zagen we dat vissers op twee vissersboten druk in de weer waren met het binnenhalen van hun netten. Deze hadden ze gistermorgen uitgezet en nu haalden ze dus de vangst op.

Twee vissersboten

Na de koffie zijn we naar een winkeltje, 2,2 kilometer verderop, gelopen. Johannes had geen zin om te lopen en is daarheen gefietst. Zo is er voor ieder wat wils. Na de boodschappen dronken we koffie bij een klein cafeetje. Niet aan de haven maar wel aan het meer van La Manga.

Op de terugweg naar de camper begonnen mijn hoeven tegen te spelen maar door gewoon door te lopen verdween het tegenspel gelukkig.

Terug bij de camper hebben we een empanada met rundvlees gegeten en tegen 14:30 uur lagen we weer in de zoutkuip. Het water voelde wat kouder aan dan gisteren maar dat kan ook aan de wind liggen. Die is namelijk van blijven liggen, zoals die gisteren deed, wat op gaan steken. 

Na de zwempartij even lekker afdouchen met de buitendouche en daarna in de zon weer verder opwarmen.

Aanvankelijk hadden we vandaag verder zuidwaarts willen rijden maar, omdat het weer mooi weer beloofde te worden, besloten we om dat pas morgen te doen. Omdat we toch nog wel dingen, die we willen zien of doen, op onze bucketlist hebben staan gaan we proberen een beetje meer vaart achter het geheel te zetten. Dus waarschijnlijk niet meer te lang op dezelfde plaats staan… we zullen zien of ons dat gaat lukken.

Voorlopig hadden we vandaag weer een mooie dag.

Blijf ons volgen… dan hebt u altijd een alibi!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.