Over winteren 2023/2024

Over winteren 2023/2024 dag 52

Vrijdag 2 februari 2024

Gisteravond werd er weer driftig gescrabbeld. Ik won wederom de match en Elfriede werd tweede. Ook met de Rummicuppetitie had ik geluk: 3-0

Vanmorgen kwam om ongeveer 8:00 de zon weer op en was direct krachtig aanwezig. Ik zat al om 8:20 uur met een kopje thee en plakjes brood van de zon te genieten. Het mooie is dat de zon de hele dag bij ons bleef. 

Een geweldige zonsopgang!

Behalve dat ik op de fiets met achterop een toiletcassette het halve eiland over ben gefietst, was het een echte lambaldag. Met andere woorden we deden, op zwemmen in de zee na, niets aan sportieve activiteiten. 

Wat betreft de toiletcassette: ik reed niet voor de lol 15 kilometer (heen en terug) met dat ding, maar heb deze geleegd in een put nabij een parkeerterrein waar veel campers staan. En ja, dat was een legale lozing. Wat wel illegaal was, was dat een dikke Italiaanse vrouw haar afwaswater zo maar op de straat kieperde terwijl de loosput op nog geen 6 meter vanaf haar camper was. Ik kon het niet nalaten om de dame op deze “schweinerij” te wijzen. Ze haalde echter haar schouders op en ging naar binnen. Dit zijn echter wel de smeerders die het voor de nette camperaars verpesten. 

Zo ook vanmorgen met een Duits echtpaar. Ze vertrokken vanaf hun plaats 30 meter van ons verwijdert maar loosden wel snel even hun vuil water op de straat!

Tegen het eind van de middag kwam de retorische vraag: wat eten we vandaag? Nee, uh geen stamppot!

Er was niet veel bijzonders meer in de campers dus besloten we onze nog niet gebruikte nieuwe airfryer maar eens uit te proberen met spullen uit onze diepvries. Tevens was dat een goede test voor de accu’s.

Actie airfryer

We mogen gerust vaststellen dat de 900 Watt airfryer goed voldoet en dat we lekker hebben gegeten. Voor de liefhebbers van Ampères en Volts, we maakten 2 x 12 minuten gebruik van de airfryer en gebruikten bij 200 graden 22 Ampère stroom. Tijdens het bakproces zakten de accu’s van 13,4 Volt naar 12,9 Volt. Ik moet er wel bij vermelden dat het opvouwbare zonnepaneel nog aangesloten was op de accu’s want anders was er wat meer stroom verbruikt.

Morgen gaan we een kleine markt een kilometer of 3 van hier bezoeken. Ook bepalen we dan, of en hoe lang we hier nog blijven. 

Blijf ons volgen… dan hebt u altijd een alibi!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.