Nazomeren, september 2022

Zondag 18 september 2022

Gisteravond verloor ik met 3:0 de Rummicuppetitie.  

Nog even iets vertellen over de camping waarop we beland zijn. We staan op camping Oosterberg in Epen. Deze camping is gelegen midden in het glooiende Limburgse landschap en je mag hier zelf een plaatsje kiezen waarbij je rekening moet houden met de mensen die er al staan. Logisch toch!

Omdat het bij onze aankomst regende werd geadviseerd om zo dicht mogelijk bij de semi verharde wegen te gaan staan omdat de grasvelden nog wel een drassig zouden kunnen worden bij veel regenval. En dan kom je met een camper moeilijk van de plek af….

Tja, en het regende de hele nacht door. Gelukkig verliep ons vertrek vanaf de plek soepel. 

En waarom kozen we nu voor Epen? Welnu, onze kleindochter Sterre fietst in Mechelen op de Kleeberg haar eerste cyclocrosswedstrijd als “nieuweling”. En daar willen we graag als supporters bij zijn! En van Epen naar Mechelen is slechts 4 kilometer rijden….

Na een summier ontbijtje besloten we, omdat het nog steeds regende, met de camper naar Mechelen te rijden in plaats van op de fiets. Om 10:00 uur zou de wedstrijd starten dus om 9:15 korsten wij richting de Kleeberg. De camper konden we parkeren op de inrit voor een school en na een kilometertje lopen waren we bij de baan. En wie kwam er toevallig nog even om de hoek scheuren op haar cyclocrosser? Jawel, Sterre! 

Ze was verrast om ons te zien. 

Om precies 10 uur ging de groep nieuwelingen van start. Doordat er gisteren ook al gefietst was door de profs heren en dames en door diverse andere groepen was het uitgezette parcours al verandert in een modderbak.

En maar doorgaan!

De meiden moesten 3 rondjes van 2,7 kilometer per stuk rijden en dat werd een ware slijtageslag en dus echt afzien. Sterre kwam als achtste binnen. De hele wedstrijd heeft het geregend……. Toch heeft de jongedame weer een knappe prestatie neergezet en vooral het volhouden tot en met de laatste meter dwingt respect af!

Nadat we nog even bijgepraat hebben, zijn wij richting Dalen gereden. 

Rond een uur of 4 in de middag waren we weer thuis en hebben we de meest noodzakelijke dingen uit de camper gehaald. 

En ik? Ik ben mijn bed in gedoken omdat ik me al twee dagen knap beroerd voelde. Ik was in de veronderstelling dat ik een griepje had opgelopen. Een test op maandagmorgen gaf echter aan dat het Covid was. En ik kan vertellen dat het geen pretje is. Het hele scala, wat Covid bieden kan, heb ik momenteel. 

De test……

Helaas……. Geen fijn souvenir om mee te nemen. Tis helaas niet anders. 

Tot slot, dank voor het lezen en reageren en wellicht tot “lezens” tijdens één van onze volgende reizen.

1 reactie op “Nazomeren, september 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.