Nazomeren, september 2022

Donderdag 8 september 2022

De door Elfriede, Hermijn en Wim gekookte maaltijd was bijzonder smakelijk. Ze maakten gevulde paprika met feta, rode ui, tomaten, Italiaanse kruiden en nog wat spul waarvan ik de naam vergeten ben. Ze serveerden er braadworstjes bij, hetgeen het geheel tot een waar culinair hoogstandje maakte. 3 superkoks in spé.

En wat deed ik intussen? Juist ja, de blog schrijven. 

Gisteravond na het eten hebben we gezellig tot ruim 11 uur buiten zitten kletsen. Toen werd het toch wat te koud en zijn we naar onze slaapplaatsen gegaan.Het regende afgelopen nacht soms een beetje maar weer kwam er niet noemenswaardig veel water naar beneden.

Vanmorgen heb ik voor het ontbijt de watervoorraad in de campertank aangevuld, vuil water afgetapt en de toiletcassette geleegd.

Na het ontbijt namen we afscheid van Wim en Hermijn. Ze zijn nu op doorreis naar het zonnige zuiden in Frankrijk met als doel Lyon. Vandaag proberen ze tot Dijon te komen. Iets van ruim 400 kilometer rijden. Het was fijn ze weer te ontmoeten. 

Na hun vertrek hebben wij de camper verder vertrekgereed gemaakt en zijn gaan rijden richting Wachtberg. Dit ligt in de buurt van Remagen.

Onze route ging langs Aken, waar we zagen, dat de bruinkolencentrales weer in vol gebruik waren genomen, een gek gezicht in deze tijd. 

Bruinkolencentrale in volle productie

In Wachtberg heb ik mijn Idworx trekking fiets bij de firma Bike Basics afgeleverd. Een uiterst vriendelijke dame, Jana Kalbertodt, nam de fiets in ontvangst. Na ruim 3 jaar en circa 12000 kilometer op de fiets te hebben gereden zijn de banden aan vervanging toe en moet de Rohloff naaf nodig nieuwe olie hebben. Verder wordt er een nieuwe stuurblokker opgebouwd, wordt de remolie bijgevuld en krijgt de hele fiets een servicebeurt. Daar waarin circa 2012 mijn fiets “geboren” werd is hij nu weer even terug. De werkplaats van deze firma ziet eruit als een operatiezaal in een kliniek. Alles spic en span. Morgen tegen 14:00 uur kan ik de fiets weer ophalen. 

Jana gaf aan dat er in Remagen (17 km verderop) een camping is met daarnaast een camperplaats. Dus daar zijn we naartoe gereden. Onderweg kwamen we langs een grote Edeka supermarkt en daar kochten we even wat in voor het avondmaal. Bij de entree van de supermarkt stond een mooie Perzische schone die diverse soorten olijven te koop heeft. Gevulde olijven, groene olijven, zwarte olijven, bruine olijven, olijven in een soort feta-saus en zo kan ik nog wel even doorgaan met de opsomming. Omdat we vanavond de Rummicuppetitie onder het genot van een wijntje en een hapje weer op gaan pakken hebben we een paar lekkere olijfproducten bij deze schone gekocht. Oh ja, we mochten daar van alles proeven. Enorm gastvrije dame!

Na de boodschappen zijn we naar Remagen gereden en daar staan we nu op de camperstelplaats naast de camping. Er zijn geen voorzieningen aanwezig maar dat is ook niet nodig want we hebben immers alles aan boord. De Reisemobil Stellplatz heet: Goldene Meile en het adres is Simrockweg 9 in 53424 Remagen. De plekken zijn echt ruim te noemen. De kosten voor een verblijf van 24 uur zijn € 12,00.

ons plekje
De bergen langs de Rijn
Rijnzicht

Je loopt zo vanaf de camperplaats naar de Rijn en na een 10 minuutjes lopen ben je op de Rhein boulevard van Remagen. En dan zingen de Duitsers tijdens feestjes altijd: Warum ist es am Rhein so schön?  (Er is door volkszanger Heino een Schützenfest/bruiloftshit over gemaakt!)

Welnu het is er zo schön, omdat wij tweetjes er zijn. Niks meer en minder dan dat is de oorzaak!

Het weer tijdens onze 155 kilometer lange reis vanuit België hierheen was goed en ook hier in Remagen is het weer nog goed genoeg om buiten te zitten.

Vanavond gaan we behalve rummikuppen ook bepalen waarheen we onze reis morgen voortzetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.