Invierno Español 2022/2023

Dinsdag 21 februari 2023

Rummikub gisteravond was een gelijkspel met 2-2

Vanmorgen zijn we na het ontbijt verder gereden in noordelijke richting. Onder een echt erg schraal zonnetje reden we van de camperplaats af. We tankten in Girona nog even de dieseltank vol voor slechts € 1,559 per liter. In Frankrijk ligt de dieselprijs momenteel op ruim € 2,00 per liter dus zo dicht mogelijk voor de grens voltanken is het beste…

De reis naar huis is volgens de navigatie in totaal nog 1512 kilometer. Vandaag reden we 712 kilometer van dat totaal. Dus nog een klein stukje te gaan en we zijn weer op het honk.

We hebben veel vrij gestaan met de camper op plaatsen in de natuur of aan de Middellandse zee. We stonden in het begin 15 nachten op een camping in Los Molinos en daarna 4 dagen op Casa Huerta. Later nog een keer op een camperplaats bij Mojacar en Tabernas.

Wat opvalt is dat de campings en camperplaatsen veelal druk bezet zijn en dat dit de indruk wekt dat alles bomvol zit in Spanje. Echter als je een beetje om je heen kijkt is er altijd wel een plaatsje te vinden. Wij moesten er in ieder geval niet veel moeite voor doen.

Ach en lukt het aan het strand niet dan ga je iets verder landinwaarts en is er ruimte genoeg.

Vannacht staan we in het plaatsje Vougeot ongeveer 20 zuidelijk van Dijon. Een gratis plaats bij een wijnhandel. 

We kijken terug op 10 mooie weken “overwinteren” in Spanje. Eigenlijk is er geen sprake van “overwinteren” want we hadden constant mooi weer. Nou ja constant…. We hadden welgeteld 3 x regen en hooguit 5 dagen dat de zon wat minder aanwezig was. De rest was echt mooi voorjaarsweer oftewel bijna zomerweer zoals we dat in Nederland kennen.

Vanavond drinken we een glas wijn op deze reis en sluiten daarmee deze reis en de blog af. We zullen onze Rummikub-master Sterre nog wel even informeren over de afloop van onze wedstrijd van vanavond.

Ik wil iedereen bedanken voor het lezen van onze blogs en de reacties hierop.

Ook dank aan de Sander en de buurtjes Alting voor de goede zorgen aan- en om de woning tijdens onze afwezigheid.

Tot’n anermoal! 

2 reacties op “Invierno Español 2022/2023

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.