Dinsdag 14 februari 2023

Gisteravond was ik met 1-0 de verliezer met rummikub.

We kijken terug op een aantal fijne dagen die we samen mochten beleven. 

Het wordt vervelend maar wederom vanmorgen geen zonnetje, die scheen. Na het ontbijt maakten we de camper gereed voor vertrek. We reden vandaag verder in noordelijke richting. 

Ongeveer een kilometer na de uitrit van de camperplaats is een tankstation waar ze ook gas verkopen. Dankzij de app: myLPG.eu was deze makkelijk te vinden. We tankten 24 liter gas. Dat wil zeggen dat de ene tank zo goed als leeg was en dat we met 24 liter 11 volle dagen de koelkast en s’ morgens en ’s avonds de verwarming aan konden hebben. 

We reden door richting Denia. Aan Elfriede was verteld dat je hier aan het strand mag staan met de camper. Wij konden echter enkel een parkeerplaats bij de ferry vinden en even verderop een parkeerplaats bij een restaurant. Door de regenval van afgelopen week stond het hier echter zo’n beetje blank.

Helaas konden we dus geen geschikte plaats vinden en daarom reden we richting Oliva om daar een plekje te zoeken. Ook niets. Dan maar door naar Gandia naar een officiële camperplaats.

En toen? Ja natuurlijk vol bezet. De eigenaar kwam direct naar ons toe en gaf aan dat we in de straat konden parkeren en dan morgen, zodra er een plekje vrijkomt, daar kunnen parkeren.

Toen we de staat inreden zagen we een groot parkeerterrein van de plaatselijke tennisvereniging. Daar staan we nu ik dit schrijf geparkeerd. Straks gaan we nog een strandwandeling maken en morgen kijken we waar we dan naartoe gaan of dat we hier nog een nachtje blijven.

Gewoon ergens op een parkeerplaats gaat ook prima!

De meeste campings en officiële camperplaatsen aan de kustlijn zitten ramvol en zijn alleen beschikbaar als je gereserveerd hebt. Ga je iets verder het binnenland in dan is er plaats genoeg. Het aantal overwinteraars is explosief toegenomen door corona en de gestegen verkoop van campers. Ook zijn veel overwinteraars in Spanje gebleven omdat het weer in Portugal minder mooi was. 

Wij trekken deze week verder in de richting Valencia en hebben daar een aantal nachten een plaats op een camperlocatie gereserveerd. Het weer in die buurt wordt de komende dagen goed met temperaturen van dik 17 graden. 

Tot morgen!

1 reactie op “

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.