Zondag 12 februari 2023

Weer geen rummikub! Het wordt wat “langweilig so ohne”

Vanmorgen was het zonnig. Niet uitbundig maar toch was het weer weer dusdanig dat de zonnepanelen hun werk goed deden.

Na het ontbijt ben heb ik de nodige werkzaamheden aan de camper verricht. Vuil water aftappen, maar liefst 90 liter schoon water bijgevuld. En uiteraard de “pot” geleegd! Het schone water hier op de plaats is ontzilt en gefilterd water. Het schijnt zo zacht te zijn dat er extra kalk wordt toegevoegd.

Na het volgen van een paar lesjes Spaans ben ik op de fiets gestapt en naar “boven” gereden.

Van daaruit zijn we naar een kartbaan gegaan en hebben we een kartsessie van ongeveer een half uur gereden. Ik, oude knar, moest het opnemen tegen een autocoureur en een motorfanaat. Geen schijn van kans dus. Terwijl zij dik 40 en 36 ronden reden kwam ik uit op een schamele 31 rondjes. Maar…. Wel leuk om te doen. Heren bedankt dat ik mee mocht doen!

Na deze zinderende wedstrijd reden we terug via de bergen van Xàbia, Javea. Mooie uitzichten zijn hier gegarandeerd.

Er wordt in deze streek veel gebouwd en veel Britten en Nederlanders hebben hier hun superluxe huizen voorzien van zwembad en alle denkbare luxe. Momenteel wordt er in de buurt van de “Slapende olifant” veel gebouwd. Dit is een berg die er op afstand uitziet alsof er een olifant ligt te slapen. Het uitzicht vanuit de hier te bouwen of reeds gebouwde woningen is subliem. Ze kijken allemaal uit op de Middellandse zee! Een optrekje hier begint bij minimaal 1,3 miljoen euro.

Wat opvalt is dat de woningen hier allemaal worden gebouwd zonder ook maar enige vorm van isolatie toe te passen en dat ze enkelsteens zijn. Wel met een steendikte van circa 30 centimeter maar toch…. Ik sprak mensen die al zeker 15 jaar overwinteren in deze streek. Zij zeiden dat de winters ‘s nachts steeds kouder worden. Naar mijn idee zouden de Spanjaarden er dus goed aan doen om ook eens aan isolatie te gaan denken omdat hier ook de klimaatverandering langzaam maar zeker zijn intrede doet!

Wij zeggen weleens dat er iets met de Franse slag wordt gemaakt maar de Nederlanders hier spreken over de Spaanse slag. De Spanjaarden bouwen snel en goedkoop maar na de bouw zijn ze weg en garantie kennen ze niet…..

Wat wel gezegd mag worden is dat er uiterst modern en stijlvol wordt gebouwd. Groot en ruim van opzet. Supermooi om te zien. Veel tegelwerk, wit stucwerk en zwembaden waar je u tegen zegt. De huizen zitten vol met techniek, warmtepomp, airconditioning per ruimte regelbaar, alarminstallaties, bedenk het en het zit erin. Als de mensen vanuit Nederland vertrekken naar hun huis in Spanje, zetten ze alvast de verwarming voor het zwembad aan en speelt de favoriete muziek als ze de woning binnentreden. Hoe mooi wil je het hebben?

Vanavond gaan we uit eten bij El Campo. Dat is het restaurant tegenover de camperplaats. Morgen ga ik een mountainbike route rijden.

Daarover volgt in een volgende blog meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.