Camperreis: Wellness für Leib und Seele en Bayern

Dinsdag 12 oktober 2021

We vertrokken vandaag om 13:00 uur richting Bad Staffelstein. In een grijs verleden, om precies te zijn 26 mei 2018, zijn we daar ook al eens geweest. We kwamen toen terug van een vakantie in Istrië en Slovenië. 

De afstand die we gisteren moesten afleggen was 563 kilometer. Alles verliep voorspoedig, wel wat files vanwege wegopbrekingen maar daardoor liepen we niet noemenswaardig veel vertraging op. Wat wel opviel is, dat er in Duitsland veel aan bruggen wordt gewerkt en dat vrachtauto’s op een afstand van minstens 50 meter van elkaar (achter elkaar gemeten natuurlijk) over die bruggen mogen. We hadden wel veel regen onderweg. 

95 kilometer voor ons doel zijn we van de autobaan afgereden om even te pauzeren en wat te eten. Daarna weer met gezwinde tred vooruit richting Bad Staffelstein. Om 20:00 uur waren we ter plaatse en hadden geluk dat er nog een plaatsje vrij was op de camperplek. Wij hadden onderweg al even gesproken over het feit of er plaats zou zijn en dachten dat er bijna niemand met een camper zou staan……. Niets bleek minder waar. Van de circa 30 plaatsen waren er nog 3 vrij. 

Na aanmelding bij de Obermain Thermen hebben we in de camper wat gedronken en een paar spelletjes Rummikub gespeeld.

Woensdag 13 oktober 2021

Vanmorgen zijn we na het ontbijt naar de het Obermain Thermen bad gelopen. Na een Corona pascontrole mochten we een kaartje voor de Thermen kopen. We kochten voor 16 euro per persoon een dagkaart. Voordeel is dan, dat je er tot 21 uur ’s avonds in kunt en als je eruit wilt mag dat ook. Je hebt ook de mogelijkheid om een kaart voor 2, 3 of 4 uur te kopen.

Wij zijn in zo’n beetje alle baden geweest die de Thermen rijk is. Het water dat in de baden zit wordt opgepompt vanuit een diepte van 987 meter en bevat behalve andere mineralen bijna 14 % zout. De temperatuur van het opgepompte water is 53 graden boven nul. Dus aardig heet. Er is 1 bad bij waar zoveel zout in zit dat zelfs ik erin drijf. Vanwege gezondheidsredenen wordt aanbevolen om daar niet langer dan 10 minuten in te drijven. Het is met dit water natuurlijk ook zo dat het oorsmeer dat je hebt er wel goed uitgeweekt wordt. Ook ander smeer weekt goed los en als je eruit komt dan voel je je mede daardoor als herboren.

Om halftwee verlieten we het bad. Net toen we de Thermen wilden verlaten trok mijn blik naar rechts en zag ik een grote vitrine vol met lekker gebak. (Eigenlijk zag Elfriede het al eerder) Het gevolg was dus dat we aan de koffie met gebak zaten.

Na dit lekkere intermezzo ben ik nog even op de fiets gestapt en heeft Elfriede in de zon zitten puzzelen. Naderhand hebben we nog een wandeling door het park gemaakt en de zoutlucht opgesnoven…

Na het eten gaan we nog tot een uurtje of negen zwemmen en morgen breken we redelijk vroeg op om richting Bamberg te gaan. We hebben in de buurt van Bamberg, in het plaatsje Pommersfelden een afspraak. Circa 60 kilometer vanaf Bad Staffelstein. Na deze afspraak gaan we door richting Karlsruhe waar op vrijdag de beurs Nadelwelt begint. De afstand van Pommersfelden naar Karlsruhe is 280 kilometer. Meer over ons bezoek in Pommersfelden en de reisperikelen in een volgende blog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.