Categoriearchief: Reisverhalen

Quiltfestival Luxemburg, mei 2024

Quiltfestival Luxemburg, mei 2024

Zondag 12 mei 2024

Gisteren tegen een uur of 5 in de namiddag kwamen Sander, Femmy, Teun en Nora met de hond Loena en caravan aan op camping Val d’Or. Na aankomst gingen ze direct spartelen en zwemmen in de beek die over en langs de camping stroomt. 

Na voldoende te zijn afgekoeld zijn we naar het “campingrestaurantje” wezen eten. Was supergezellig. Vandaag, (zondag) in de loop van de dag, zijn ze weer vertrokken naar Dalen omdat de kinderen morgen weer naar school moeten.

Elfriede had vandaag een dagje vrij. Samen met Ella zijn ze op hun fietsen van het quiltfestival gaan genieten. En dit alles onder perfecte weersomstandigheden.

Dat wil dus zeggen, dat ik vandaag de kerkvorst in Enscherange ben geweest. Een zware taak omdat ik, buiten bovengenoemde functie, ook de bezoekers van de expositie moest ontvangen, uitleg over de quilts moest geven en bovendien verantwoordelijk was voor de verkoop van tassen en kaarten.

Tegen 16:00 uur begon ik met het opruimen van de buitendecoratie. Die bestond uit een stuk of 15 lampionnetjes op standers en een aantal mieren die tegen de muur van de kerk “opklommen”.

Om 17:00 uur ging het licht in de kerk uit en begon de verdere ontmanteling van de expositie. Quilts van de staanders halen, oprollen en in de hoezen stoppen, staanders uit elkaar halen enzovoorts. Daarna het kerkmeubilair weer zo terugzetten zoals het voor de opbouw van de expositie stond, even de bezem erdoor en klaar. Met de hulp van Ella en Arno was de klus binnen een uur geklaard! Veel dank daarvoor.

Rest ons nog om morgenvroeg met de camper naar de kerk te rijden en de spullen in te laden en dan op “huus an!”

Vanavond gaan we met Ella en Arno nog een glaasje drinken op een zeer geslaagd en druk bezocht quiltfestival en daarmee sluiten we deze campertrip af.

Dat wil zeggen dat de lezers van deze blog vanaf nu weer zelf voor een alibi moeten zorgen.

En omdat het zo mooi is: nog 1 keer de biechtstoel…

Het is niet zoals het lijkt…

Dank voor het meereizen!

Quiltfestival Luxemburg, mei 2024

Zaterdag 11 mei 2024

Gisteravond waren we naar het Galadiner in Munshausen. We konden meerijden met een quilter die ook haar quilts tentoonstelt tijdens dit quiltfestival. Het eten was van goede kwaliteit! 

Toen we terugreden naar de camping zagen we twee auto’s aan de kant van de weg staan. Er lagen even verderop wat onderdelen van 1 van de auto’s en een wild zwijn op de weg. Typisch een gevalletje van niet goed te hebben uitgekeken tijdens het oversteken. 

Vanmorgen om klokslag 10 uur opende de expositie op de derde dag haar deuren. Zoals al werd verwacht was vandaag de belangstelling beduidend minder dan gisteren en donderdag. Alhoewel er op gezette tijden toch groepen met zeker 25 mensen tegelijk aanwezig waren. Morgen zal de belangstelling nog minder zijn. Veel bezoekers keren morgen weer huiswaarts en bovendien ligt het treinverkeer hier in de omgeving geheel stil.

Interessant is wel dat in Luxemburg het openbaar vervoer geheel gratis is. Dus wil je met de trein ergens heen dan stap je in en je kunt reizen. Dit geldt voor zowel trein als bus. De reden is om het drukke autoverkeer drastisch te beperken en zodoende uitstoot van uitlaatgassen te reduceren. Ook registreren ze minder ongevallen sinds het openbaar vervoer gratis is. En dat is zeker logisch omdat de rijstijl van de Luxemburgers catastrofaal is.

Het weer was vandaag wederom gruwelijk mooi. De zon scheen volop en het was windstil. Fijn is dat de grasmatten op de camping nu wat opdrogen. Het gaat niet erg snel maar het helpt wel morgen en maandag bij de mensen die hun caravan of camper het campingterrein af moeten rijden.

Ook vandaag trok de biechtstoel van veel mensen de aandacht en leverde veel lachende gezichten op. 

De biechtstoel, daar worden ze vrolijk van…

Blijf ons volgen… dan hebt u altijd een alibi!

Quiltfestival Luxemburg, mei 2024

Vrijdag 10 mei 2024

Ella assisteerde vandaag bij de expositie in de kerk. Ik had dus een dagje vrijaf gekregen.

Dus mooi tijd om het vuile water van de camper af te tappen en te dumpen. Zo deed ik vandaag nog wat kleine dingen om de camper weer op orde te krijgen voor de komende 3 dagen. Na vandaag resten er nog 2 expositiedagen, zaterdag van 10 tot 18 uur en zondag van 10 tot 17 uur. Bedoeling is om zondag de quilts alvast van de standers te verwijderen en in te pakken. Teven gaan we dan ook de rest van de geëxposeerde zaken inpakken en klaarzetten voor transport. Maandag gaan we huiswaarts.

Toen ik vanmorgen koffie met broodjes naar de kerk bracht, was het daar een drukte van belang. Ook vandaag namen veel mensen de moeite om de werken van Elfriede te bewonderen. Super opkomst!

Aan belangstelling geen gebrek

Er liepen, op het moment dat ik in de kerk was, een paar dames met een kunstwerk in het haar dat veel leek op hetgeen koningin Maxima in het haar had tijdens koningsdag in Emmen. 

Versiersels a la Maxima

Toen ik vroeg of ze familie van Maxi waren, kreeg ik als antwoord dat de haarversiering wel daar vandaan kwam, maar dat ze geen familie waren. Erg jammer natuurlijk want anders had Elfriede het predicaat “Hofleverancier” mogen voeren omdat de dames wel kaarten hadden gekocht.

Tja, en soms kom je wel bijzonder vreemde figuren tegen op zo’n expositie…

Ik kon qua versiersel natuurlijk niet achterblijven

Over vreemd gesproken, let eens op de afvoer van de regengoten van de kerk…

Let op de regenpijp..

Na de middag was het ook constant druk in de kerk. Er stond zelfs een grote bus met quiltsters uit Denemarken. We mogen dus gerust stellen dat de mensen met busladingen tegelijk kwamen. 

De Deense bus!

Ik fietste nog even naar het epicentrum van het Luxemburgse quiltfestival in Wilwerwiltz. Ella en Elfriede waren door het kleingeld heen dus moest er nieuw wisselgeld komen. De dame van de kaartverkoop was zo vriendelijk om papiergeld om te wisselen in muntgeld. Ook zij vertelde dat het superdruk was! Wederom de bevestiging dat het eigenlijk jammer is dat dit Quiltfestival Luxemburg, na zondag, ook tot het verleden behoort. Ook hier is, net als bij het Quiltfestival Groningen, geen opvolging te vinden die om de twee jaar dergelijke exposities willen en kunnen organiseren.

Blijf ons volgen… dan hebt u altijd een alibi!

Quiltfestival Luxemburg, mei 2024

Quiltfestival Luxemburg, mei 2024-05-09

Donderdag 9 mei 2024

Zoals iedere dag hiervoor stonden we op en genoten een lekker ontbijt. 

Na het ontbijt werd er corvee gedraaid dat bestond uit afwassen, koffiezetten en broodjes smeren. Nadat dit gereed was gingen we te voet en te fiets op pad naar de kerk. Natuurlijk was te voet goed te doen geweest maar omdat de kerk niet beschikt over een toilet en omdat af en toe de darmen of de blaas op begint op te spelen is een fiets wel gemakkelijk om toch nog tijdig een toilet op de camping te bereiken.

Enfin, om 10 uur ging het Quiltfestival Luxemburg 2024 van start. Er zaten zowaar al twee dames te wacht totdat we de deuren openden. Het eerste uur was het vrij rustig met echt weinig bezoekers. Maar toen was het hek plotseling van de dam en werd het druk. Gezellig druk. Er was super veel interesse voor de mooie quilts die Elfriede maakt en vooral ook voor de technieken over het kleur geven aan de stoffen en het bedenk- en fabricageproces.

Gezellige drukte

Ook de kaarten en de tassen vonden gretig afzet. 4 dames gingen glunderend op de foto met een mooie, door Elfriede, handgemaakte tas. 

Het publiek vandaag bestond uit Deense, Duitse, Belgische, Luxemburgse, Nederlandse en Franse quiltsters en zelfs quilters. De hele middag bleef de opkomst hoog. 

Hoogtepunt van de dag was dat plotseling Teun, Nora, Femmy, Sander en Loena de kerk inkwamen. Een verrassing van formaat waar zowel Elfriede als ik superblij mee waren. Helaas was op de camping waar we staan, geen plaats meer vrij, zodat ze een kilometer of 20 verderop hun kamp hebben moesten opzetten.  Jawel jongelui: de verrassing is super gelukt! Dank jullie wel!

We kunnen ook vaststellen dat de biechtstoel in de kerk in Enscherange vanaf vandaag de meest gefotografeerde biechtstoel ter wereld is. Dit komt mede door de actie die twee belhamels tijdens de opbouw van de expositie uithaalden. Door de bezoekers van de expositie in de kerk werd deze “grap” met een lach ontvangen.

Het werd een succesvolle dag. Nog 3 dagen te gaan!

En… de klokken hebben vandaag enkel op de daarvoor geijkte tijden hun geluid laten horen.

Blijf ons volgen… dan hebt u altijd een alibi!

Quiltfestival Luxemburg, mei 2024

Woensdag 8 mei 2024

Vanmorgen na het ontbijt liepen we naar de kerk om daar de laatste werkzaamheden aan de expositie te verrichten. We moesten de quilts nog labelen (net als Rob Geurts de levensmiddelen doet) en de lampionnetjes moesten nog worden geplaatst. Het viel echter nog niet mee om de betonijzeren stangen, in de rotsachtige grond, vast te zetten. Maar het is uiteindelijk toch gelukt. Oh ja, ook de mieren moesten nog een plekje krijgen!

Tijdens onze werkzaamheden kwam er al een collega-quiltster de expositie van Elfriede bewonderen. 

Toen we klaar waren, met de laatste klusjes, heb ik iets gedaan wat ik voor het eest in mijn leven deed. De vloer van de kerk aanvegen en de vloer dweilen. Alles moest er immers wel spic en span uitzien. De expositie is nu dus klaar voor de start.

Toen we weer bij de camper waren dronken we koffie met Arno en Ella en maakten plannen voor de rest van de dag. We besloten om naar het 1,5 kilometer verderop gelegen plaatsje Wilwerwiltz te lopen om daar alvast de “quiltsfeer wat op te snuiven”.

In Wilwerwiltz troffen we Hilde en haar man Dirk-Jan waarmee we leuke en informatieve gesprekken hebben gevoerd. Hilde is een Art-quiltster en Dirk-Jan is professor in de reumatologie. Wellicht komt in een volgende blog meer informatie hierover.

Overigens heeft onze belhamel (zoals een volger haar noemt) de klok vandaag niet laten luiden. Ze weet nu waar de klepel hangt!

Morgenochtend om 10 uur gaat Elfriede de kerkdeuren openen voor haar expositie tijdens het Quiltfestival Luxemburg 2024!!!! Ik wens haar daar heel veel succes en plezier en hoop op veel bezoekers en fijne reacties!

Tot zover deze reportage uit Enscherange.

Blijf ons volgen… dan hebt u altijd een alibi!

Quiltfestival Luxemburg, mei 2024

Dinsdag 7 mei 2024

Ik moet bekennen dat ik, de blog van gisteren, vanmorgen heb geschreven omdat ik vanwege de gezellige gesprekken met Ella en Arno gisteravond niet aan schrijven toe kwam. 

Vanmorgen toen ik opstond waren de bergen rondom de camping gehuld in een soort mist. Na een half uurtje trok de mist wat weg en begon het zonnetje zowaar te schijnen.

Naast onze camper is een speeltuintje met daarin een paar schommels en pingpongtafel en trampoline en wat andere speelattributen. Door de kleine kinderen op de camping en de iets grotere kinderen wordt hier veelvuldig gebruik van gemaakt. 

Na het ontbijt liepen we naar de kerk om daar met de opbouw van de expositie te beginnen.

De opbouw verliep redelijk vlot mede dankzij de hulp van Ella. Om een uur of één hadden we de meeste quilts opgehangen en wilden we naar de camper gaan om koffie te drinken. 

Net voordat we de kerk uit liepen begonnen de kerkklokken te luiden. Met een rood hoofd kwam Elfriede uit het naast de kerk gelegen vertrek lopen. In dat vertrek zit ook een meterkast met daarin 27 schakelaars voor licht, geluidsinstallatie en kerkklokken. De schakelaars 25, 26 en 27 zijn voor de kerkklokken. En jawel… laat Elfriede nu net die schakelaars hebben omgezet met gevolg dat de klokken gingen luiden! Ze wist dus wel waar de klepel hing maar niet waar het juiste knopje zat.

De meterkast

Na de koffie zijn we nog weer naar de kerk gelopen om de mieren te plaatsen en de tafel, waarop de te verkopen kaarten uitgestald worden, neer te zetten.

Om halfvijf hielden we het voor gezien en gingen richting camper. 

Morgen gaan we de laatste dingetjes doen en donderdagmorgen worden de lampionnetjes geplaatst. 

En nu gaan we genieten van een welverdiend glaasje wijn.

Overigens, het is vandaag de hele dag droog gebleven en de komende dagen zal het weer steeds wat beter worden. 

Blijf ons volgen… dan hebt u altijd een alibi!

Quiltfestival Luxemburg, mei 2024

Maandag 6 mei 2024

De nacht in Rodt verliep rustig het was er lekker stil. Geen wonder want we stonden een eind van de openbare weg af en tegen een bosrand aan. Om een uur of 4 in de vroege ochtend begon het te regenen. Helaas was de weersvoorspelling voor de Enscherange in Luxemburg ook regen, regen en nog eens regen. En dat was geen fijn vooruitzicht. Mede in verband met ons geboekte verblijf op camping Val d’Or in Enscherange.

We stonden immers in maart, toen we terugkwamen uit Spanje ook al een nacht op deze camping en moesten toen op de weg staan met de camper omdat de officiële camperplaatsen onder water stonden… Vandaar het niet fijne vooruitzicht.

Zo stonden we in maart 2024

Om halfelf reden we weg vanaf de camperplaats naast het Biermuseum. De af te leggen route zou iets van 45 kilometer zijn en zou ongeveer drie kwartier duren. Volgens de navigatie…

Na een kilometer of 6 snelweg kwamen we op de smallere B-wegen en in een iets meer bergachtig gebied terecht. Onderweg zagen we langs de route meerdere frietkotten en net zoals je weleens een bord ziet in bijvoorbeeld Duitsland met daarop: “Letzte Tankstelle vor der Grenze” zagen we hier een bord met: “Letzte Frietkot vor der Grenze”. In dit geval voor de grens tussen België en Luxemburg.

De route was mooi om te rijden, waren het niet dat de Belgen maar ook de Luxemburgers er een chaotische en vrij agressieve rijstijl erop na houden. Snel, sneller en snelst. Inhalen op onoverzichtelijke wegdelen is hier schijnbaar normaal. Enfin, de regen bleef gestaag vallen. 

Toen we op 1,5 kilometer vanaf Enscherange waren stonden er borden die een richting aangaven die niet overeenkwam met onze navigatie.  Toch de borden maar gevolgd en een ruim 10 kilometer lange omleiding gereden. 

Later hoorden we, dat door de hevige regenval van de afgelopen tijd, er een deel van een weg was weggespoeld en dat dat de reden van de omleiding zou zijn. 

In Enscherange aangekomen zijn we eerst naar de kerk gereden en hebben daar alle tentoon te stellen spullen uitgeladen en naar de bovenop een heuvel gelegen kerk gesjouwd. Het was inmiddels al na twaalven.

We hadden tijdens het uitladen het geluk dat het iets minder hard regende. Dat was echter van korte duur. Toen we even later voor de ingang van de camping stonden te wachten kwam het water met bakken naar beneden. Dus tijd om koffie te zetten en een broodje te eten.

Na de lunch liep ik de camping op om te kijken hoe ons gereserveerde plaatsje erbij lag. Een grote modderpoel met diepe bandensporen lag op ons te wachten. Niet een plek waar je met een camper van 4,8 ton zo maar even op gaat rijden. De campingeigenaar haalde rijplaten en na deze gelegd te hebben konden we ons voertuig op de plaats zetten. We staan nu weliswaar niet op plaats 1 maar op 3. Dus iets slechter dan Max Verstappen het zondag in Miami deed.

Modder en water…
Zo staan we in mei 2024

Tegen 15 uur arriveerden onze kennissen Ella en Arno uit Zeeland op hun gereserveerde plaatsje. Het regende ondertussen nog steeds. We dronken bij ons in de camper gezellig koffie. En toen, ja, toen stopte het met regenen. Het mag duidelijk zijn dat de Zeelanders dus het betere weer mee hadden gebracht. 

Na de koffie zijn we met ons vieren naar het kerkje gelopen. Terug bij de camper konden we zowaar buiten zitten. Het grasveld was nog wel wat sompig maar met een glaasje wijn en wat borrelnootjes erbij was het gezellig en goed uit te houden.

Na de borrel werden we door Ella getrakteerd op een “koningsmenu”. Superlekker eten!

Het menu werd afgesloten met een lekkere bak koffie tijdens gezellige gesprekken.

Morgen is er weer een dag en gaan we de expositie in de kerk opbouwen. En… het beloofd beter en bijna droog weer te worden de komende dagen.  

Blijf ons volgen… dan hebt u altijd een alibi!

Quiltfestival Luxemburg, mei 2024

Zondag 5 mei 2024

Vanmorgen na het ontbijt zijn we begonnen met het inpakken van de quilts in camper. Ook hebben we de proviand voor de komende week ingeladen. Afgelopen vrijdag had ik al het ‘ophangsysteem” voor de quilts ingepakt. Dus het inpakken ging redelijk snel.

Tassencollectie voor de verkoop
Volgepakte garage!

Het weer in Dalen, tijdens het inpakken, was slecht, regen en wind! 

Om 12 uur zijn we op pad gegaan richting Luxemburg. Eerst even via Coevorden gereden om daar diesel en gas te tanken. We reden door Nederland richting Maastricht en toen door naar Sankt Vith in België. Ik had gezien dat er een biermuseum in het plaatsje Rodt is, waar je behalve bier drinken, ook lekker kunt eten. 

In het biermuseum hebben ze ongeveer 4000 verschillende bierflesjes staan uit 150 landen en afkomstig van 5 continenten. 

Veel soorten bier

De recensies over de vorige eigenaren van het biermuseum waren niet erg lovend. Het ging van onvriendelijk tot slecht eten! Echter vanaf 1 mei zitten er nieuwe eigenaren op. Wij hebben natuurlijk geen ervaring met de vorige eigenaren maar we kunnen wel spreken over de huidige eigenaren met hun crew. Het eten was bijzonder lekker. Elfriede had een schnitzel met pepersaus en patatjes met sla en ik had biergoulash. Daarbij een paar lekkere glazen bier en de avond kon niet meer stuik. En bovendien was de bediening vriendelijk!

Lekker eten!

En… als je er met je hond wilt eten dan is daar ook een uitgebreide menukaart voor! 

Het hondemenu in België. Bij ons heet dat hondenmenu!

Op de parkeerplaats bij het biermuseum kun je gratis overnachten. Geen voorzieningen maar wel een mooie en goed verzorgde parkeerplaats.

Het biermuseum

We legden vandaag een afstand van 400 kilometer af en deden daar 5 uur over, inclusief een pauze van circa 20 minuten.

Morgen moeten we nog een stukje van 46 kilometer afleggen om in Enscherange te komen.

Blijf ons volgen… dan hebt u altijd een alibi!

Quiltfestival Luxemburg, mei 2024

Dalen, zondag 28 april 2024.

Over een week is het zover! We vertrekken dan met onze, met quilts volgeladen, camper naar de gemeente Kiischpelt in Luxemburg.

De locatie: Kiischpelt is een gemeente in het Luxemburgse kanton Wiltz. De gemeente ontstond op 1 januari 2006 door de fusie van de voormalige gemeentes Kautenbach en Wilwerwiltz. Kiischpelt heeft een oppervlakte van 33,58 vierkante kilometer. De gemeente Kiischpelt bestaat uit de volgende buurtschappen  Alscheid, Escherange,  Kautenbach,  Lellingen, Merkholtz, Pintsch en Wilwerwiltz.  In totaal wonen er in deze buurtschappen circa 940 mensen. De afstand van Dalen tot Escherange is iets van 410 kilometer.

Wij hebben op camping Val d’Or in Escherange een camperplek geboekt. Deze camping ligt op circa 500 meter vanaf de katholieke kerk waarin Elfriede haar quilts gaat exposeren. vrij camperen is in Luxemburg niet toegestaan, vandaar de keuze voor een camping.

Elfriede is verleden jaar tijdens het Quiltfestival Groningen gevraagd of ze zou willen exposeren in 2024 op het Quiltfestival Luxemburg. Uiteraard was deze vraag een grote eer en waardering voor haar art-quilts. En daarbij komt dat exposeren in Luxemburg een laatste kans in dit land is omdat de organisatoren hebben besloten dat de expositie in 2024 voor de laatste keer gehouden wordt.

Het quiltfestival wordt gehouden van 9 t/m 12 mei. Openingstijden zijn van 10 tot 18 uur. De laatste dag, de zondag, sluiten de exposities een uurtje vroeger. De 28 exposanten zijn verdeeld over 4 locaties, Escherange, Pintsch, Lellingen en Wilwerwiltz. Bezoekers kunnen gratis parkeren en worden, indien gewenst, met busjes van- en naar de expositielocaties gereden.

Onze reis zal dit keer niet zo langdurig zijn dan onze vorige reis. We vertrekken op zondag 5 mei en zijn weer terug op maandag 13 mei.

Hoe onze reis en verblijf zal verlopen en of we met de camper op de 7 weken geleden nog zeer natte en drassige camping kunnen staan, kunnen jullie mee beleven in de volgende blogs over deze campertrip. Uiteraard wordt er ook verslag gedaan over het Quiltfestival en de reacties van de bezoekers.

Blijf ons volgen… dan hebt u altijd een alibi!

Over winteren 2023/2024

Over winteren 2023/2024 dag 92

Woensdag 13 maart 2024

Gisteravond bleef het maar regenen. De temperatuur kwam ook niet boven de 6 graden. Als je mooi Spaans weer gewend bent dan valt dit weer extra tegen.  De rummicup verliep met 2-1 in mijn voordeel!

Kolkend water in de rivier op de camping!

Vanmorgen na het ontbijt en de koffie zijn we richting het kerkje gelopen waar Elfriede in mei een quiltexpositie heeft. We staan op de camping op circa 500 meter vanaf de kerk dus het was maar een klein stukje lopen. Om 11 uur waren de dames van het Quiltfestival Luxemburg ook aanwezig en gingen we de kerk in. De kerk is voor wat betreft grootte en indeling nagenoeg gelijk aan de kerk van Breede waar Elfriede verleden jaar een expositie had. Elfriede kon goede afspraken met de organisatoren maken over het inzetten van haar eigen ophangsysteem etc. We zien de expositie met veel plezier tegemoet! Gaat goed komen.

De kerk waarin in mei de expositie van Elfriede is.
Gelijkenis met de Breede kerk in Breede

Na het bezoek aan de kerk nam ik contact op met de firma Heliotroop in Maarheeze. Ze verkopen daar standkachels voor in auto’s en campers. Deze kachels werken op diesel of benzine. Omdat we bij een volgende overwintering in Spanje en Portugal toch ook wat meer in de binnenlanden willen doorbrengen lijkt me zo’n kachel wel handig. Diesel heb je immers altijd bij je. Voordeel is dan, dat je het gas enkel nog gebruikt voor koken en voor de koelkast. 

Je kunt dus nog langer off-grid staan. Bij een mogelijke vakantie later dit jaar in Zweden, komt zo’n kachel pas goed tot zijn recht, want daar zijn tankstations met lpg schaars.

We reden dus na de “voorverkenning” richting Maarheeze.

Om ongeveer 15 uur waren we ter plaatse en bekeek ik samen met 1 van de 2 eigenaren de mogelijke plaatsen waar de kachel ingebouwd kan worden. Als huiswerk kreeg ik mee, dat ik een geschikte plaats voor de kachel moet zoeken. Het wordt even puzzelen, maar het moet lukken.

Na dit oponthoud reden we de A2 weer op. Na een paar kilometer stopte het rijden vanwege een file. Toen we even later de radio aanzetten hoorden we dat er een gasleiding op de Tech Campus naast de A2 dreigde te breken en dat zou een soort brandbom kunnen veroorzaken. Gevolg was onder andere dat de A2 werd afgezet en dat we via de A67 naar onze volgende stop moesten rijden. We stonden ongeveer 3 kwartier stil.

Toen we de A67 opreden zagen we een stilstaande file in richting Eindhoven van zeker 12 kilometer. We reden vandaag ruim 280 kilometer.  In totaal reden we net geen 6800 kilometer…

En nu, ja nu staan we in Geldern in Duitsland op camperplaats “Am Holländersee”. Hier brengen we de nacht door en morgen gaan we verder naar het Noorden. We willen nog even “shoppen” bij Obelink. En dan verder naar Dalen. 

Daarmee houdt dan ook onze “Over winteren 2023/2024” periode na 93 dagen op.

Dank aan onze trouwe volgers! In het bijzonder Tante Fenna, Gerda, onze kinderen, schoonkinderen en kleinkinderen. Ook dank voor alle reacties op de blogs. 

En dan nog:

Vanaf nu moeten jullie zelf voor een alibi zorgen. Maar niet voor lang want onze volgende reis naar Wilwerwiltz in Luxemburg is al in mei 2024.