Categoriearchief: Quiltfest Suderburg augustus 2022

Quiltfest Suderburg augustus 2022

28 juli 2022

Wat ging eraan vooraf:

In 2018 werd door Grit Kovacs voor de eerste keer een Festival der Quiltkunst in Suderburg georganiseerd. In het gebouw van de Ostfalia Hochschule für angewandte Wissenschaften aan de Herbert Meyer Strasse 7 in 29556 Suderburg vond het festival plaats.

Natuurlijk was ook Elfriede aanwezig. Als bezoeker wel te verstaan. Tijdens het bezoek kwam ze in gesprek met Grit Kovacs en naar aanleiding van dit gesprek en een presentatie van haar portofolio fotoboek werd ze gevraagd om in 2020 een lokaal in te richten met door haar gemaakte quilts. Dus exposeren in Duitsland! Kijk voor meer info op www.quiltfest.de

Thuisgekomen na deze quiltreis werd er direct een plan gemaakt over hoe en wat allemaal te exposeren en begon ook de productie van een serie mooie quilts. 

Intussen werd Elfriede ook nog gevraagd om deelneemster te worden in een selecte groep internationale art-quilters. De groep bestaat uit 12 personen. Deelneemsters komen uit de hele wereld. Iedere 2 maanden moet er een quilt worden gemaakt die binnen een vooraf bepaalde categorie moet passen. Een voorbeeld van een categorie is “light”. Je staat versteld wat de 12 deelnemers voor verschillende ideeën hebben bij “light”. Om een indruk hiervan te krijgen kun je kijken op de site www.clothincommon.com

Kijk dan vooral bij “Musings” en bij “Galleries”!

Helaas ging in 2020 het Quiltfest vanwege Covid19 niet door en zou dit verplaatst worden naar 2021. Echter ook in 2021 was de wereld nog in de ban van Covid19 en werden grote bijeenkomsten en evenementen niet toegestaan.

Maar nu, in 2022, gaat het Quiltfest wel plaatsvinden en is er ook weer is een challenge uitgeschreven. Elfriede werd gevraagd om deel uit te maken/assistentie verlenen van de jury. Met het gevolg, dat haar wedstrijdquilt aan de expositie wordt toegevoegd en niet mee doet met de wedstrijd, om onpartijdig te kunnen zijn.

Nu naar het heden (en toekomst):

Alle tentoon te stellen quilts en andere zaken zijn inmiddels gesorteerd en de inrichting van het lokaal is op papier al gemaakt.

De camper staat startklaar in de schuur. We proberen om net als in 2018 op het parkeerterrein bij de Ostfalia Hochschule te bivakkeren. In 2018 was dit toegestaan door de burgermeester van Suderburg en we hebben, behalve dan een parkeerplekje, niets nodig omdat we zelfvoorzienend zijn met onze camper. 

Vandaag over 3 weken op donderdag 18 augustus vertrekken we na de middag naar Suderburg. Op vrijdag 19 augustus gaan we samen de expositieruimte, die Elfriede is toegewezen, inrichten. Er worden door Elfriede 21 quilts en nog diverse andere van stof handgemaakte artikelen getoond. Hierbij kun je denken aan vogels, tassen en kaarten.

Het Quiltfest opent voor het publiek op zaterdag 20 en zondag 21 augustus om 10:00 uur haar deuren. 

Op zondagavond gaan we de expositie weer afbouwen en rijden we weer huiswaarts of blijven we, als het laat wordt, nog een nachtje staan.

Na het Quiltfest gaan we nog een week of 3, 4 op vakantie. Waar de reis naartoe gaat weten we nog niet, kan Duitsland worden maar eventueel ook Frankrijk. Maar ook in Nederland blijven is mogelijk. Dat we na het Quiltfest niet direct in Duitsland blijven om daar verder op vakantie te gaan komt doordat we de garage achterin de camper redelijk vol hebben liggen met expositiemateriaal en dat dit nogal kwetsbare spullen zijn.

Dat we mogelijk in Nederland blijven ligt aan het feit dat we een warmtepomp hebben besteld en deze wordt met een beetje geluk in september geleverd. De installatie van leidingen, bekabeling en plaatsing warmtepomp, buffervat en boiler doe ikzelf. Het aansluiten en inregelen wordt door de installateur gedaan. 

Mocht vakantie in september door de installatie van de warmtepomp niet doorgaan dan is er een kans dat we in oktober, november of december richting Spanje of Portugal reizen. 

Tot zover deze blog en uiteraard volgen er van de reis naar Suderburg, de 2 expodagen ook weer blogs.