Over winteren 2023/2024

Over winteren 2023/2024 dag 53

Zaterdag 3 februari 2024

Gisteravond speelede we weer scrabble. We spraken af dat we alleen voorwerpen zouden doen, dus bus, zus, kus etc. Geen woorden zoals lopen etc. Volgens mij noem je dat laatste werkwoorden. Aanvankelijk verliep het spel op die manier wel goed, maar op zeker moment liepen we vast en konden we niets meer leggen. We besloten om het roer om te gooien en toch ook maar werkwoorden toe te laten. Geen succes dus, en ook niet voor mij want ik verloor en ook Johannes verloor.

Het rummicuppen was gisteravond niet aan de orde omdat we een serie op Netflix keken. De serie heet “Fool me once” vrij vertaald is dat denk ik “Voel mij eens”.

Vanmorgen om 8 uur kwam de zon dit keer wel heel bijzonder op. Bijna rechthoekig. Daarna een soort komvorm. Was wel weer spectaculair om te zien. En als de maan niet rond is dan zal de aarde dat ook niet zijn?

Een rechthoekige zon!
Nu de vorm van een soepkom….
Beetje vreemd allemaal

Om 9 uur was het al dusdanig warm dat we buiten konden zitten. Maar dat zitten was niet van lange duur want we wilden naar de markt. Dus op onze stalen rossen en trappen maar!

Bij de markt aangekomen zagen we dat het geheel beduidend kleiner van opzet was dan verleden jaar. We kochten wat groente en fruit.

Op de markt

Na het marktbezoek reden we naar de jachthaven en dronken daar, op een terrasje, met uitzicht op de vele boten, een kop koffie met wat lekkers erbij.

Na deze welverdiende pauze ging het terug naar de camper. Fietsen in de garage, stoelen eruit en lekker in de brandende zon zitten. Op de markt kochten we onder andere een ananas. Een groot deel van de ananas werd lekker door ons drieën opgepeuzeld.

Om halfdrie werd het weer tijd om ons naar de grote badkuip met zout water te begeven. De golven waren vandaag hoger dan gisteren… gevolg was dat je niet ver de zee in hoefde te lopen om in 1 keer nat te worden. Het is een bijzonder gevoel dat je door de golven wordt gedragen en zo weer richting het strand wordt terug gesmeten…

Mooie golven om te trotseren

Na ons badderuitje zijn we een samibo gaan drinken. Vanavond waarschijnlijk weer scrabble en morgen een echte Pensionadodag. Geen markt, geen winkels, niets nop nada. Alleen zon en strand. Overigens, vandaag was het een superzonnige dag met zeker 25 graden in de zon. Best uit te houden zo!

Blijf ons volgen… dan hebt u altijd een alibi!

1 reactie op “Over winteren 2023/2024

  1. Hi folks, Ihr tut ja richtig was für Eure Fitness und Gesundheit. Und die eckige Sonne ist bemerkenswert!
    Liebe Grüße aus der Fieselwetterzone!
    Gerda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.