Nazomeren, september 2022

Donderdag 15 september 2022

Gisteravond zouden we uit eten naar het restaurant bij de camping. We konden nog net het laatste tafeltje reserveren. Rond 19:00 uur werden we verwacht. We werden naar een tafeltje gebracht. De bediening vroeg wat we wilden drinken en wachtte het antwoord niet af maar spurtte weer weg. Opgemerkt dient te worden dat de bediening enkel Frans sprak…. Even later kwam ze terug met de drankenkaart en de menukaart. En weg was ze weer. Alles wat ze deed ging zo ongeveer in looppas. Mensen die al wat besteld hadden kregen hun bestelling pas na lang wachten. De bazin van ‘t spul liep wat rond met wijnkoelers en kwakte hier en daar zo’n ding op een tafel. De baas van ‘t spul zat op een krukje in een hoekje op zijn smartphone te kijken. En wij maar wachten en wachten. Een paar tafels verderop streek een vijftal mensen neer. Landgenoten die ook naar het quiltfestival gaan. Zij kregen ook 1 drankenkaart en 1 menukaart op de tafel gelegd en weg was de bediening weer. Het duurde even voordat ze terugkwam en vroeg of het vijftal gereserveerd had. Nee dus…. Subiet werd de drankenkaart en de menukaart ingenomen en het vijftal gezegd dat ze zonder reservering niet welkom waren. Dus vertrekken. Inmiddels was de bediening meerdere keren bij ons langs gespurt maar reageren op aankijken deed ze niet. Een half uur verstreek, drie kwartier verstreken! Wij waren het beu en zijn vertrokken.

Om 20:00 uur waren we terug bij de camper. We besloten om eten uit de stad te gaan halen. Op internet een restaurant gezocht waar je ook kon afhalen want eten kon ook daar alleen na reservering. Gebeld… helaas een antwoordapparaat met een rappe Franse tekst. Geen brood van te bakken. Dus maar op de fiets erheen gereden. Daar aangekomen bleek de zaak gesloten te zijn…terwijl op internet stond dat ze tot 22:30 open zouden zijn.

Dan maar geen eten! Op terugweg naar de camper kwam ik bij een fastfood afhaaltoko langs. Deze was nog open dus besteld ik daar twee echte Franse Kebab schotels. Goed eetbaar.

Na het eten zijn we aan de Rummicuppetitie gegaan en ik moest met 4:1 het onderspit delven.

Afgelopen nacht regende het hard en dat ging geruime tijd zo door. Om halfacht was het even droog zodat ik de bestelde croissants en baguette zonder nat te worden op kon halen bij de receptie van de camping.  

Elfriede is na het ontbijt richting de bus vertrokken. Dat is goed geregeld hier want tijdens het quiltfestival rijdt er ’s morgens diverse keren een bus naar het centrum van Sainte Marie Aux Mines. 

Nadat Elfriede vertrok ben ik op de fiets richting de stad gereden en heb daar bij een bakker annex koffiezaak een kop koffiegedronken. Toen ik net weer op de fiets zat begon het weer te hozen. Ietwat nat geregend kwam ik bij de camper aan. Vervolgens heeft het tot 13:00 uur onafgebroken hard geregend. 

Mooi plekje op de camping

Een weinig productieve dag dus. 

Elfriede: Ik heb mij geweldig vermaakt. Koffie gedronken met Ineke, die ik lang niet gezien had en veel mooi quiltwerk gezien. Eentje wil ik jullie niet onthouden, ik moest aan jou denken, Sander. 

FUEGO made by Juana Castañeda

Ook ben ik lekker aan het shoppen geweest, bij een beurs van deze omvang is er altijd iets leuks te scoren. Ook al denk je altijd, ik heb al zoveel spullen, de verleiding is te groot en net dat ene kleurtje heb je nog niet. Morgen weer een dag vol met exposities en leuke quiltgekke bekende en onbekende dames! 

Vanavond strijden we nog een keer om de eer.

3 reacties op “Nazomeren, september 2022

  1. ;-)))) Essen in Frankreich ist doch immer wieder ein Erlebnis. In Paris sind Uli und ich fast verdurstet, weil ich in meinem besten francaise Bier bestellen wollte. Dzwaaiie mal, draie mal….unn nix passiert.

  2. Als je zo behandeld wordt in een restaurant begrijp ik heel goed dat je vertrekt. Eigenlijk zijn jullie niet behandeld of geholpen of bediend of wat dan ook. Bedienen zou ik ook niet willen op deze leeftijd en zeker niet in dit restaurant.
    Chapeau Goede actie

  3. Was leuk om je weer te spreken Elfriede! En zoals je ziet heb ik de blog van Jullie reizen gevonden!
    Jammer Lammert dat je zoveel verliest met rummikub

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.