Nazomeren, september 2022

Woensdag 14 september 2022

Het weer was ook gisteravond perfect en we konden dan ook tot een uur of negen buiten zitten. In de camper gingen we aan het rummikuppen. 3:2, voor mij…

Vanmorgen weer lekkere croissants bij de bakker op de camping gehaald en lekker buiten opgegeten. Het zou regenachtig en bewolkt worden in Kaysersberg maar het was lekker weer om buiten te zitten.

Na nog even met de overbuurtjes uit Duitsland te hebben gepraat hebben we de boel ingepakt en zijn we op pad gegaan naar de Intermarché supermarkt. Bij veel van dit soort supermarkten in Frankrijk zit ook een tankstation. De brandstofprijzen bij deze winkels liggen zeker 10 tot 15 eurocent per liter lager dan bij de normale pomp. Wij betaalden 

€ 1,779 per liter. Koopje dus. 

Na nog even wat inkopen in de supermarkt zijn we doorgereden naar onze volgende stop, Jardin des Papillon, in het plaatsje Hunawihr op 11 kilometer vanaf Kaysersberg.

“pas geboren”

De eigenaresse van deze vlindertuin is een bekend quiltster en daardoor ook weer een bekende van Elfriede.

In de kassen waarin de vlinders rondvliegen zijn ook veel planten te bewonderen maar natuurlijk het mooist zijn de vele vlinder. 

Na het bezoek aan de vlindertuin zijn we door de bergen over veelal smalle wegen met veel haarspeldbochten naar Liepvre gereden. Het was tot bovenop de berg mooi weer maar toen we de afdaling begonnen sloeg het weer om in regen en nog eens regen. Ik snap nu ook waarom er aan de kant van Kaysersberg wijnvelden zijn en aan de kant van Sainte Marie Aux Mines niet.

Om 13:00 uur waren we ter plaatse in Liepvre. Het regende intussen niet meer maar het hoosde. Omdat de Fransen middagpauze houden tot 14:00 uur moesten we wachten voor de poort. Terwijl Elfriede koffie aan het zetten was, keek ik alvast rond op de camping en constateerde dat het geheel best tegenviel en bij nog meer regen wel eens problemen op zou kunnen leveren. Je kunt met een zware camper behoorlijk vast komen te zitten in nat gras…

We besloten daarom om na de koffie te keren en terug te rijden naar Sainte Marie Aux Mines. Ik belde met camping Les Reflets du Val d’Argent. Hier stonden we in 2012 ook toen Elfriede het quiltfestival hier bezocht.

Gelukkig was hier plaats en dus reden we 12 kilometer terug naar deze camping. 

Hier hebben we nu voor de komende 3 dagen ons bivak opgebouwd.

Vanavond wederom aan het strijden om de eer en morgen is er weer een dag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.