Nazomeren, september 2022

Zaterdag 10 september 2022

Gisteravond arriveerden we pas tegen halfacht op het Wohnmobilpark im Saarland Thermen Resort. Dat we over een relatief korte afstand bijna 4 uur reden had vooral te maken met de hevige regenval die we onderweg hadden. Het onweerde er ook nog bij! Het water spoelde over de Autobahn en de snelheid werd hierdoor beperkt tot een kleine 60 km/h.

Nadat we de camper hadden geïnstalleerd op een mooi plekje kwam er een Duits echtpaar aanlopen. Ik kwam in gesprek met deze mensen omdat ze bij onze camper bleven staan kijken. Wat bleek? Ze hadden in het tweede kwartaal van dit jaar ook een Niesmann en Bischoff besteld. Levering… schrik niet pas eerste kwartaal 2024!

Plek met uitzicht op de Therme.

Ze wilden van alles weten over onze camper en al gauw bleek dat er niet veel is veranderd aan de modellen, behalve dan dat de motor is voorzien van een 9-traps automaat in plaats van de 6 bak automaat die wij hebben. Was een leuk gesprek met deze mensen.

En toen gingen we aan de Rummikub. Helaas verloor ik met 3:2. Bijna gelijkspel, toch?

Het Wohnmobilpark waar we nu staan heeft plaats voor 61 campers en kijkt uit op de Saarland Therme. We zijn in september 2019 ook al eens hier geweest en hebben toen ook gebruik gemaakt van de Thermen. En dat hebben we vandaag weer gedaan. In de Thermen bevinden zich meerder baden. Een buitenbad met stroomversnelling, een relaxbad, diverse Arabische baden, een solebad (zoutbad) waarin je kunt drijven. Althans Elfriede kan dat, ik zink als een baksteen. De watertemperatuur in alle baden ligt tussen de 30 en 36 graden. Ik ben benieuwd hoe de Thermen de komende herfst en winter omgaan met het temperatuur beleid in het kader van energiebezuiniging. 

Financieel bezuinigd wordt er schijnbaar nog niet want het liep tegen een uur of 2 vanmiddag al mooi vol. 

Doordeweeks is het bad open vanaf 9:00 uur tot 24:00 uur, Vrijdags tot 01:00 uur en zaterdags tot 02:00 uur. Gelegenheid genoeg dus om een tijdstip te kiezen wat je past.

Gezien het slechte weer hier in Kleinblittersdorf hokken we vanmiddag in de camper en trekken morgen richting Frankrijk. We mogen hier tot circa 12:00 uur blijven. Dus nog tijd genoeg om een mooi reisdoel op te zoeken. Ik zag op campercontact dat er in de buurt van Colmar een mooie camperplaats is bij een wijnboer. Het plaatsje heet Kaysersberg en de camperplaats heet Domaine Fritz. Je kunt er wijnproeven en ook kopen. Dat belooft dus veel goeds.

1 reactie op “Nazomeren, september 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.