Donderdag 16 februari 2023

Gisteravond won Elfriede met 2-1….

Het was vandaag mooi weer met een stralende zon. 

We vertrokken om een uur of twaalf richting Valencia. We hebben daar op camperplaats “Nomadicvalenciacampingcar” een plaatsje tot 20 februari met de mogelijkheid om enkele dagen te verlengen.

De route die we reden liep door natuurgebied Albufeira en we kwamen onderweg langs veel sinaasappel- en citroenplantages. Ook kwamen we langs rijstvelden. Ik dacht altijd dat rijst uit China kwam maar dus ook uit deze streek van Spanje.

Leeg geoogste rijstvelden

Om ongeveer halftwee reden we Valencia binnen. Een drukke stad met veel rotondes waarop je je maar moet reden want strepen op het wegdek kennen ze in Valencia niet. Althans niet op de rotondes. Je rijdt op een rotonde zeker met 6 rijen dik naast elkaar. Het is dus echt oppassen en voorzichtig zijn.

We kwamen om twee uur aan op de camperplaats. Toen we de camper op de plek hadden gezet en ons hadden ingeschreven was het de bedoeling om van de zon te gaan genieten. Echter toen ik de camper op de levelpoten had gezet en deze nog iets wilde bijstellen gingen alle poten naar binnen behalve die van linksvoor…. De camper stond dus weer op de achterwielen maar de hefpoot linksvoor bleef naar beneden staan. Voor balanceerde de camper dus op 1 been…. Doe het maar eens na!

Balanceeract!

Tja, hoe krijg je zo’n poot weer omhoog? Gebeld met Willy Oosting een AL-KO dealer in Stadskanaal (AL-KO is het merk levelsysteem) Deze supervriendelijk man nam direct contact op met AL-KO Nederland en zorgde ervoor dat ik een noodprocedure kon uitvoeren. Ik had inmiddels ook al de alarmcentrale van Camperverzekerd gebeld en deze uitgelegd wat het probleem was. De alarmcentrale zorgde ervoor dat er een monteur ter plaatse kwam. 

De monteur kroop onder de camper en constateerde dat de pomp niet werkte. Onzin want ik hoorde de pomp wel degelijk lopen. Ik kon voorkomen dat hij de pomp eronder weg ging slopen. Ik heb de monteur de noodprocedure uitgelegd en samen hebben we de poot weer in ruststand gekregen. 

Servicedienst
De poot wordt omhoog gedrukt

Eind goed al goed. Deze vakantie wordt in geen geval het levelsysteem weer gebruikt.

Onze dank is bijzonder groot naar Willy Oosting Caravan uit Stadskanaal! Ook de alarmcentrale van Camperverzekerd leverde goed werk!

Na de “pootoperatie” aten we Paella zoals het in de provincie Valencia gemaakt wordt. Enorm lekker! We bestelden dit bij de receptie en konden het om 18:00 uur ophalen. Net toen de monteur wegreed kwam de Paella eraan! Goede timing dus.

Paella volgens Valencia recept

Morgen gaan we in plaats van vandaag een dag rustig aan doen…. Hopen we tenminste.

Tot morgen.

1 reactie op “

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.