Woensdag 15 februari 2023

Helaas verloor ik gisteravond met 2-1…

Gistermiddag hadden we de camper bij een sportcomplex aan de rand van het parkeerterrein neergezet. Toen we er net stonden kwam er een Franse camperaar aan en parkeerde pontificaal midden op het parkeerterrein. Hij nam met die actie zeker 12 parkeerplaatsen in beslag. Ik vond het asociaal parkeren… Schijnbaar vond dat ook de beheerder van het sportcomplex want ik zag dat deze driftig aan het bellen sloeg toen hij de situatie zag. Inmiddels kwamen er steeds meer mensen met auto’s het parkeerterrein op om met hun kroost naar voetbal en tennis te gaan. Het duurde ongeveer een uurtje tot de policia arriveerde. Ik was in de veronderstelling dat we allemaal het parkeerterrein af moesten maar het ging dus enkel om de “asociale” parkeermethode van de Fransman.

Het was een prettige plaats om te staan want vannacht was het er werkelijk heel stil.

Vanmorgen bij het opstaan scheen er een schraal zonnetje. Na een uurtje werd het echter beter. Na het ontbijt reden we richting onze volgende stop: Cullera. De afstand die we moesten rijden was ongeveer 35 kilometer. Onderweg keken we nog even binnen bij de Decathlon. Daarna weer door naar ons einddoel. In Cullera kun je parkeren op een terrein tegenover de Bombers (brandweer) en het plaatselijke kerkhof. 

Ons plekkie voor de komende nacht
Bijzondere wortelgroei

Je staat er tevens dicht bij de Lidl en de Carrefour.

Na aankomst dronken we eerst koffie en zijn toen op het kerkhof gaan kijken. Het kerkhof is er 1 zoals je wel in Spaanse films ziet. Hoge muren met nissen erachter waarin de kist wordt geschoven. Er wordt op dit kerkhof “5 hoog gestapeld”.

Het oude deel van het kerkhof

Het nieuwere deel

Ook zijn er familiegraven te zien voor de gestorven beter gesitueerde Spanjaard.

De bloemen bij de graven zijn veelal van kunststof. Af en toe zie je echte bloemen maar dat is voor zover wij kunnen beoordelen bij de recent overleden personen. Wat ook anders is dan bij ons is dat op de grafstenen wel de sterfdatum wordt geschreven maar niet de geboortedatum. Wel wordt de leeftijd genoemd van de overledene. 

Wat wij niet wisten is dat het kerkhof tussen 13:00 uur en 15:00 uur niet voor publiek toegankelijk is en dus wordt afgesloten met een hek. Er ging om 13:00 uur wel een sirene maar ik dacht dat die van de buren, de Bombers, was. Gelukkig had een begraafplaatsopzichter mij zien lopen…. Elfriede was echter in geen velden of wegen te bekennen. Ik heb haar maar even gebeld zodat ze zich naar de uitgang kon spoedden. 

Intussen kon ik even met de begraafplaatsopzichter praten. Hij vertelde me dat er 230.000 overleden personen op de begraafplaats aanwezig zijn. Indrukwekkend!

Na dit bezoek zijn we naar het centrum van Cullera gefietst. Net buiten het centrum in de buurt van de boulevard zagen we ook een terrein waar behoorlijk wat campers stonden. Wij reden een stukje langs de boulevard en na wat boodschapjes zijn we weer richting de camper gefietst. Het weer was vandaag niet echt optimaal maar wel goed te doen. 

Morgen zal het beter worden….. hoop ik!

Tot morgen.

2 reacties op “

  1. Eigentlich kann ich gut “gönnen können”. In diesem Fall hoffe ich aber einfach mal, dass der FransMann kein Bargeld bei sich hatte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.