Het campervirus…

In 2004 zijn we naar Florida geweest en hebben daar met onze 3 kinderen een rondreis met een camper gemaakt. Het waren helaas maar 14 dagen dat we daar rondgereisd hebben, maar vanaf dat moment was het campervirus eigenlijk een feit. Steeds weer als we op vakantie waren in een vakantieparkhuisje of zoals in Zweden in een groot gehuurd huis spookte het camperleven weer door ons hoofd.

In 2010 hebben we een hotelrondreis door de Provence in Frankrijk gemaakt omdat we toch ook wilden uitproberen of dit een manier van vakantie houden voor ons was. Nee dus! Geen vrijheid en wederom steeds ’s avonds terugkeren naar dezelfde plek om te overnachten. Nu moet ik eerlijk zijn, het waren wel 3 verschillende hotels maar toch met meerdere overnachtingen iedere keer..
In mei 2011 hebben we daarom het roer omgegooid en om te proeven hoe het camperen in Europa gaat, een Dethleffs camper gehuurd. We zijn daarmee 5 dagen op pad geweest langs de Duitse Noordzeekust.

IMG_1428We hebben er bewust voor gekozen om op meerdere manieren te overnachten. Op een parkeerplaats bij een restaurant en groot meer, op camperplaatsen en campings. Alle varianten zijn ons goed bevallen.

De keuze voor onze zomervakantie was dus gemaakt: met de camper op pad!
We hebben daarvoor een camper gehuurd bij de firma Zinger in Beilen. (www.zingercampers.nl)
Omdat we laat waren met reserveren konden we pas de laatste weken van augustus en de eerste week van september nog beschikken over een Volkswagen Karrman Colorado.

IMG_1687
Het geluk wilde dat de firma Zinger toen 10 jaar bestond en daardoor konden 3 weken huren voor de prijs van 2 weken. De reis ging deze keer naar de voormalige DDR. Meer daarover kunt u lezen in de reisverslagen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.