Categoriearchief: Even weg in juli 2023

Even weg in juli 2023

Gisteravond wederom de rummicuppetitie gespeeld. 2:1 in mijn voordeel!

Ook gisteravond weer mooi met z’n drieën gebabbeld onder het genot van een glaasje wijn. Was weer erg gezellig. Vanmorgen om 7 uur regende het dus geen mooi weer om aan het water te gaan zitten vissen. Om 8 uur eerst de Spaanse lessen gemaakt en toen naar het kanaal gelopen om te vissen. Ik zat er amper een kwartier toen het begon te regenen. Tijd om de hengel weer in te pakken en naar de camper te gaan. Net op tijd want even later begon het harder te regenen. Tegen half tien werd het droog en ben ik weer gaan vissen.

Om tien uur kwam het bezoek van Johannes aangereden en ben ik maar gestopt met vissen. Samen met Ulrike en Johannes dronken we buiten in de zon koffie met een lekkernij erbij. Toen we de koffie op hadden begon het weer wederom om te slaan en begon het te waaien en te regenen. De camperplaats heeft een mooie recreatieruimte in de schuur dus daar zijn we met z’n vieren heen gegaan. Ook de hond van Ulrike (Buddy) vergezelde ons naar de schuur. Buddy is een soort Flatcoated Retriever die al op leeftijd is en wat slechter ter been is de laatste tijd. Maar wel een erg lieve en vriendelijke hond.

Het weerzien met Ulrike was leuk. We hadden elkaar sinds ongeveer 2010 niet meer gezien maar zo voelde dat niet. Ulrike is nog de Ulrike die ze jaren geleden ook was. Het blijft een knappe vrouw en aan spontaniteit heeft ze niet ingeboet. We hopen haar in augustus, als Johannes als house-keeper aan de Galgaten verblijft nog weer te zien om met z’n allen te gaan barbecuen.

Vanavond gaan we weer aan de rummicup en sluiten dan deze campertrip af. Morgen gaan we in de loop van de dag huiswaarts. Het is de bedoeling dat we medio augustus nog weer een paar dagen op pad gaan en wellicht in oktober nog een week of twee. Verder gaan we plannen maken of en wanneer we in de winter weer naar de zon vertrekken.

Tot blogs!

Gisteravond eindigde de rummicuppetitie in 2:2

Onder het genot van een wijntje en een pilsje hebben we gisteravond gezellig zitten kletsen met z’n drieën. We spraken onder andere over de wereldpolitiek, het klimaatprobleem en over de ellende in Ukraine. We zijn ons bewust dat er veel ellende in de wereld is en dat we daar best bij stil mogen staan. Aan de oorlog kunnen we niet veel veranderen maar met elkaar zuinig omgaan met onze aardkloot en zoveel mogelijk proberen om de afvalstromen binnen de perken te houden zijn wel zaken waar we aan kunnen werken. En dat is iets waar we ook echt iets met moeten. En ja, dan weet ik wel dat we met een camper door Nederland en Europa krassen voor ons plezier….. Daarentegen hebben we dit jaar wel een warmtepomp geïnstalleerd en zonnepanelen geplaatst zodat we van het gas af konden gaan. Wellicht komen er in ons leven nog campers die op stroom rijden. Tja, en als dan de actieradius van een dergelijk voertuig acceptabel is, is dat een oeverweging waard!

Ook vergeleken we de politiek in Nederland met die van Duitsland en kwamen tot de conclusie dat er niet echt veel verschil in zit. De heren en dames politici zijn er momenteel meer op uit om elkaar de maat te nemen dan te proberen om politieke problemen op te lossen.

Genoeg hierover….. Vanmorgen stonden we op en de zon scheen helderop! Na het ontbijt en na de koffie zijn we op de fiets naar Steenwijk gereden om daar bij Beversport te kijken wat er zoal te koop is voor de camino die Elfriede en Johannes binnenkort gaan lopen. Over ruim 6 weken is het zover. Dan vertrekt Elfriede naar Porto en gaat dan de 280 kilometer naar Santiago de Compostela lopen. Op 5 oktober reist ze terug naar Nederland.

Ik kocht bij Bever een viskaart voor 7 dagen en wil vanavond kijken of ik nog een visje kan vangen in het kanaal dat voor de camperplaats ligt. Na het vissen zal er zeker nog weer een rummicuppetitie plaatsvinden.

Morgen krijgen we bezoek van een dame die we lange tijd niet gezien hebben en we verheugen ons daar nu al op!

Oh ja, het weer was vandaag weer echt Hollands. De zon scheen volop en af en toe verdween de zon even achter de wolken. Het was in ieder geval wel zo warm dat we in Steenwijk op een terrasje een ijsje moesten eten…

Uitzicht vanuit onze camper

Wordt vervolgd in een volgende blog…

maandag 24 juli 2023

Gisteravond zijn we aan het Rummikuppen geweest. We eindigende de stand met 1:1! Afgelopen weken hebben we thuis ook regelmatig gerummikupt, Elfriede won toen regelmatig dus met een 1:1 stand zit er voor mij enigszins progressie in.

Vanmorgen na het opstaan de Spaanse en Engelse lessen via Duolingo gemaakt en en toen aan het ontbijt. Na het ontbijt aan de koffie samen met Johannes. Bij de koffie hadden we een lekkernij. We werden daarop getrakteerd door Johannes. Tegen een uur of 12 stapten we op de fietsen. We reden een mooie route door en om Giethoorn. De omgeving hier is prachtig en het is vooral leuk om door Giethoorn over de smalle weggetjes en bruggetjes te fietsen. Er is veel water tourisme. Op bijna iedere hoek van een sloot of kanaaltje worden boten verhuurd en vooral de buitenlanders maken hier gebruik van. Het is dan ook vermakelijk om te zien hoe stuntelig sommige mensen met de boot omgaan. Goed dat die dingen gemaakt zijn van stevig aluminium…

Toen we over een bruggetje reden zagen we pa en moe zwaan met hun kroost zwemmen. Ze kregen zo te zien artistieke zwemles want de juniorzwanen hadden 1 poot in het water en 1 poot op de rug liggen. En ja hoor ze kwamen ook nog vooruit.

We fietsten door een deel van de Weerribben en kwamen alle drie tot de conclusie dat het hier goed vertoeven is en dat de omgeving zich hier super leent om rustig te kunnen fietsen. Weinig autoverkeer en al helemaal geen vrachtverkeer.

Op de terugweg dronken we nog een kopje koffie en thee en tegen 14 uur waren we weer bij de camper. Oh ja, onderweg hebben we een minuutje of 10 staan schuilen voor een beste regenbui. Verder was het weer zonder meer goed te noemen. Lange broek en dikke trui bleven in de kast!

Terug bij de camper konden we zelfs buiten ons glaasje wijn gedronken. Vanavond wordt er weer gerummikubt en morgen weer geblogd!

zaterdag en zondag 22 en 23 juli

Na het Quiltfestival Noord Groningen is de camper weer op stal gezet. Daarna zijn Sander en ik weer hard aan het werk geweest om de boerderij aan de Bente te verbouwen tot een luxe onderkomen. Alles wat we moesten doen om de stukadoor aan het werk te houden is gedaan. We kunnen daarom nu een paar dagen vrij nemen.

Dus wordt het hoog tijd om er even een paar dagen op uit te gaan. Afgelopen vrijdag heb ik de camper van stal gehaald en vandaag hebben we de meest noodzakelijke dingen ingepakt. Omdat we maar een dag of 4 tot 5 op pad gaan hoeven we niet veel mee te nemen. Kleding, de fietsen, water en wat proviand. Ons plan is om naar Dwingeloo te rijden om daar te gaan fietsen. Toen ik een jaar of 12 was hadden mijn ouders daar destijds een vaste standplaats op camping “Torentjeshoek”. Ik heb dus goede herinneringen aan Dwingeloo. En ja… ook nog actieve herinneringen. Ik ben benieuwd of er veel veranderd is in de ruim 55 jaren die verstreken zijn.

Zoals altijd het geval is, zijn plannen om te veranderen. Vanwege het feit dat het zaterdag een regendag was en het er voor zondag niet veel beter uit gaat zien besloten we in overleg met Johannes een nader doel te kiezen. Eigenlijk niet veel anders dan Dwingeloo maar wel meer water… zeg maar dat we de bomen inruilen voor water. Voordeel van water is dat je er in kunt vissen en zwemmen. Voordeel van bos is dat je er lekker door kunt fietsen en er kunt wandelen. echter langs het water kun je ook fietsen en wandelen. Dus trekken we morgen naar een waterrijk gebied. Overigens voor ons en Johannes ook geen onbekend gebied.

Zondag 23 juni 2023.

Na de laatste inpakwerkzaamheden vertrokken we om een uur of 12 naar onze bestemming. Na precies 68 kilometer rijden waren we een uur later ter plaatse. We staan nu op camperplaats Haamstede aan de Kanaaldijk 17. Toen we net op ons stekkie stonden kwam ook Johannes het terrein oprijden. Na een hartelijke begroeting en lange gesprekken onder het genot van een kop koffie zijn we een stuk gaan lopen richting de vele kanaaltjes die dit waterrijke gebied rijk is. Bij een plaatselijke vistent aten we lekkere kibbeling. Oh ja, we zijn in Giethoorn neergestreken.

Camperplaats Haamstede in Giethoorn

Vanavond gaan we genieten van een paar lekkere glazen wijn en morgen gaan we er met de fietsen op uit. Wat het weer betreft: het werd hier in de loop van de middag droog en nu terwijl ik dit schrijf (19:00 uur) schijnt zelfs de zon. Als het morgen weer zulk weer is doen we het ervoor! Tot morgen.