Categoriearchief: camperweekend 2020 camping Meerwijck Kropswolde

even een weeekendje er tussenuit

Camping Meerwijck

Zaterdag 11 juli 2020

Rond het middaguur zijn we vertrokken naar camping Meerwijck in Kropswolde. Vooraf natuurlijk de camper ingepakt, water getankt (is goedkoper dan diesel..) en gastank geplaatst. Onderweg gaan we nog even langs bij een adresje in Scheemda waar ik een jeu de boules set heb gekocht. Afgelopen week heb ik ook al via Marktplaats een set met 2 x 3 ballen gekocht . Maar met twee setjes kun je met 4 personen het spel spelen. Is leuk om te doen. De spelregels zijn vrij eenvoudig en snel te leren. Als je twee tegen twee speelt, heeft iedere speler 3 boules. Er mogen nooit meer dan 12 boules in het spel zijn en iedere speler heeft minimaal 2 boules. De boules kun je uit elkaar houden door het patroon dat in de boule is gegroefd. Door kop of munt te gooien wordt bepaald welke ploeg begint. Van de ploeg die begint gooit 1 persoon het kleine houten balletje tussen de 6 en 10 meter vanaf de plaats waar hij/zij staat. Dit is ook tevens de plaats van waaraf iedere speler moet gooien. De Franse naam voor het kleine houten balletje is “but”. Beetje vreemde naam, but it is not anders. De persoon die de but heeft gegooid moet ook de eerste boule gooien en wel zo dicht mogelijk bij de but. Dan is de andere partij of persoon aan de beurt en probeert dichterbij de but te komen met zijn of haar boule. Als dat lukt is persoon 1 of partij 1 weer aan zet. Lukt dat niet dan mag er een tweede poging worden ondernomen. Als alle boules geworpen zijn heeft degene gewonnen die het dichtst bij de but ligt. Liggen er meer boules van 1 partij of persoon het dichtst bij dat telt iedere boule voor 1 punt. De persoon/partij die het eerste dertien punten heeft gescoord, heeft gewonnen. Dit was even een gratis lesje jeu de boules inzake spelregels.

Om een uur of twee waren we op de camping. Plaatsje 15 op een groepsveld was door ons geboekt. Andere plaatsen zouden niet vrij zijn…. echter bij een kleine rondgang over de camping bleek dat er veel plaatsen gewoon vrij waren. Waarschijnlijk hadden de Groningers hun administratie niet geheel op orde… Na de camper op de plek te hebben gezet zijn we naar het veldje gelopen waar de familie Thijssen en de familie de Bock hun bivak hadden opgezet. Na een kop koffie zijn Elfriede en ik weer terug gegaan naar de camper en hebben daar onze pas verworven jeu de boules set uitgeprobeerd. Sterre en Nout hebben meegespeeld maar vonden het niet erg spannend om te doen. Door Marian, Guus, Linda en Minne werd gevraagd of we bij hun wilden eten. Ze hadden genoeg, 3 kilo kipsticks, een groot gevuld Turks brood (niet te verwarren met Turks Fruit…) een salade, nog een Turks brood maar dan met diverse soorten smeerseltjes erbij. Wij hadden de assador meegenomen met Spaanse chorizo worst. In de assador giet je een half flesje 70% alcohol. (wiskundig beredeneerd klopt deze zin niet) De chorizo worst snijdt je op diverse plaatsen in en leg je op de assador. Je steekt de alcohol aan en zo rooster je als het ware de worst. De geflambeerde worst smaakte heerlijk.

Na het eten zijn we nog even aan de borrel gegaan en zijn Minne, Linda, Marian en de kinderen nog aan het varen geweest met de snelle motorboot van Minne.

Naderhand zijn we weer naar de camper gegaan. In de camper nog even rummicup gespeeld en de dag afgesloten met een borreltje.

Zondag 12 juli 2020.

Zo om een uur of elf kwam Nout ons uitnodigen voor de koffie. Elfriede had ter ere van Marians verjaardag een appeltaart gebakken. In totaal waren we met 10 personen dus de appeltaart was snel verleden tijd. Op de camping hebben ze ook een zwembad en daar mogen per uur iets van twintig personen binnen. Je kunt via een app inschrijven en krijgt dan een tijdslot toegewezen. De kinderen van de Thijssens en de Bock maakten graag gebruik van het zwembad. Sterre kwam steeds als een albino konijn uit het water. Vuurrode ogen van het teveel aan chloor in het water. Terwijl de kinderen aan het zwemmen waren zijn de ouders aan het varen gegaan en hebben wij Jip de hond meegenomen naar de camper. Na het varen hebben we geproost op de verjaardag van Marian en zijn we uit eten geweest bij de beach club.

Rond 21:00 uur zijn we naar de camper gegaan en had Sterre een slaapplaats met haar oma geregeld voor bovenin de camper. Dus niet in scheepsterm vooronder maar voorboven. Voordat ze in het voorboven ging hebben we nog samen rummicup gespeeld. Het was een gezellige dag in ongedwongen sfeer.

Maandag 13 juni 2020

Op tijd opgestaan. Sterre was ook al vroeg wakker. Samen hebben we een kopje thee gedronken en toen Elfriede uit bed was hebben we samen ontbeten. Na het ontbijt is Sterre samen met Elfriede naar hun bivak gelopen en is nog gaan zwemmen. Wij hebben de boel reisgereed gemaakt en zijn richting dalen vertrokken.

Tja, en wat vindt je nu van deze camping? Sanitair is perfect. Camping doet wat rommelig aan. Ze hadden op diverse plaatsen snoeiwerk verricht en het afval op bulten langs de weg gegooid. Ook op zondag lag het er nog en bleef het liggen. Het gras was hoog en dat is vooral met het regenachtige weer dat wij hadden niet handig. De mensen bij de receptie en broodwinkel zijn super aardig. Al met al leuke camping maar je moet er wel van houden dat er veel vaste plaatsen en stacaravans zijn. Bovendien is de prijs voor een camperplaats met € 33,08 aan de veel te hoge kant.