Categoriearchief: Camperreisje naar Oldenzaal, de Hulsbeek

Camperreisje naar Oldenzaal, de Hulsbeek

Camperreisje naar Oldenzaal, de Hulsbeek.

26 april 2021

Al lange tijd stond op mijn verlanglijstje om samen met Elfriede en kleindochter Sterre naar de Hulsbeek te gaan om daar te gaan race fietsen of cyclocrossen. De Hulsbeek is een groot recreatiegebied onder de rook van Oldenzaal. Ik heb hierover in een eerder verslag, Camperreis in Lockdown Coronatijd, Nederland 2020 al geschreven.

Dus op 26 april om 10:00 uur stonden we bij Sterre voor de deur om haar op te halen. De cyclocrosser stond al klaar en kon met wat passen en meten in de garage bij de fietsen van mij en Elfriede worden geplaatst. Ik had mijn trekkingfiets thuis even omgeruild voor mijn cyclocrosser zodat we beide lekker op de mountainbikebaan in de Hulsbeek konden rond jakkeren. Na de inlaadsessie vertrokken we met gezwinde spoed richting Oldenzaal. 

Tegen een uur of 11 kwamen we aan op de plaats van bestemming. We kozen ditmaal voor camping de Paardenbloem in plaats van de Topplaats camper de Hulsbeek. Reden hiervoor was dat we op de Paardenbloem langer dan 24 uur mochten blijven na de check in. En natuurlijk wilde Sterre langer fietsen dan de andere dag 11 uur..

Nadat we de camper hadden geïnstalleerd snel een kop koffie gedronken en toen de cyclocross kleding aangedaan en op de fiets! 

Het mountainbike parcours ligt direct naast de camping en is ongeveer 7 kilometer lang en kenmerkt zich door eenvoudige stukken afgewisseld door zeer technische stukken met heuvels van enig formaat. Ik moet toegeven dat ik de snelheid van onze 12 jarige kleindochter absoluut niet meer kon en kan evenaren. Die meid fietst als een bezetene en is niet bang om te stunten of bochten en springplanken met hoge snelheid te nemen. De eerste ronde over het parcours ging perfect. Tijd voor een tweede ronde…

We waren nog maar net gestart en toen was ik de dame al kwijt. Ik ben nog even terug gefietst omdat ik dacht dat ze een andere (verkeerde) route had genomen. Was echter niet zo. Dus ik vervolgde solo mijn weg. Na een kilometer of 3 stond ze op mij te wachten en vroeg onnozel waar ik toch bleef…. Samen zijn we doorgereden en kwamen op zeker moment bij een heuvelachtig stuk in het parcours aan. Hier wilde Sterre even van een bergje afrijden en direct daarnaar een heuvel nemen. Ik moest filmen…. 

De start bovenop de berg was goed, de afdaling was perfect maar de heuvel nemen ging iets minder. Doordat de dame iets te ver voorover helde (over het stuur hing) kwam ze met het voorwiel als eerste op de grond terecht waardoor ze met fiets en al voorover klapte. Het ging allemaal erg snel met als resultaat een ietwat stoffige, smerige Sterre, een gedeukt imago en een gebroken ketting. En dat midden op het parcours aan de rand van het bos.

Toen was vooreerst de pret afgelopen.

technisch parcours

Sterre kwam op het idee om wat fietsenmakers bij langs te bellen. We kwamen uit bij fietsenzaak Cameron in Oldenzaal. De man vertelde ons waar we zijn moesten en dat we direct konden komen. Sterre op de fiets en ik op mijn fiets en haar duwen. Dik 3 kilometer duwen… goed voor de conditie. De fietsenmaker stond al klaar en repareerde direct de fiets van Sterre, nieuwe schakel in de ketting. Kosten 2 euro….

En toen weer terug naar het parcours en het laatste stuk afmaken. Voor vandaag was het genoeg. 

Terug bij de camper hebben we de BBQ aangestoken en nog wat patat besteld via Thuisbezorgd.nl. Sterre heeft ons even wegwijs gemaakt met deze manier van bestellen.

lekker genieten met Sterre bij de camper

Na het eten nog wat gebabbeld en samen rummikub gespeeld.

En toen naar bed.

27 april 2021, koningsdag

Sterre merkte tijdens het ontbijt op dat ze wel zou willen klimmen in het klimpark net naast de camping. Ze had mazzel want er was nog net 1 plaatsje vrij en mocht vanaf 11:00 uur tot 13:30 uur klimmen. De jonge dame is op de fiets niet bang maar ook op hoogte niet. Geen hindernis in het klimpark is te moeilijk of te hoog. Mooi om mee te mogen maken. 

Sterre in het klimpark Avatarz, in de Hulsbeek

Na het klimmen hebben we bij de camper geluncht en zijn toen nog twee keer het mountainbike parcours gaan rijden. Dit keer verliep dat geheel volgens het boekje. Geen valpartijen. Na de tweede rit hebben we de camper ingepakt en zijn we huiswaarts gegaan en nu kunnen we terugkijken op een tweetal prachtige dagen.