Categoriearchief: Camperreisje naar Neede

Camperreisje naar Neede, camping Den Blanken

Camperreisje naar Neede

Woensdag 15 juli 2020

Vanmorgen zijn we vertrokken naar Neede. De navigatie gaf aan dat we via Coevorden, Hardenberg, Almelo etc. moesten rijden. Edoch, de route door Duitsland, via Emlichheim, Uelsen, Getelo, Tubbergen, Weerselo en dan via Oldenzaal is vele malen mooier. Dus we hebben ons niets aangetrokken van het gezenec van onze Zenec navigatie en gingen onze eigen weg. Bedoeling was om op camping Den Blanken in Neede, te gaan staan, daar hebben ze net voor de poort een aantal camperplaatsen. Tegen 11:30 uur waren we ter plaatse. De camperplaatsen van de camping liggen pal naast een doorgaande weg en daarom zijn we 100 meter terug gereden en hebben we de afslag naar camperplaats Diepenheim (Ravenhorst) genomen. Daar hebben we een mooi plaatsje uitgezocht en zijn voorzien van een riant grasveld voor de camper. Hier heb je echt de ruimte. We werden ontvangen door een rasechte Groninger uit Nieuwe Pekela. Niet de baas van’t spul maar wel behulpzaam en informatief. Hij vertelde hier met enige regelmaat te komen.

Om maar direct even te melden: overnachtingsprijs voor camper met 2 personen en Electra is € 15,00. Sanitair is perfect en mooi schoon. Camperplek is keurig en wat tevens opvalt: er is plaats in overvloed.

Sander en Femmy (de Galgaters) en de kinderen staan op familiecamping Lolotte. Dat is 2,8 kilometer van ons vandaan. No Problem want we hebben de fietsen bij ons en sterker nog, Elfriede heeft de nieuwe e-bike, of is het een rijwiel met hulpmotor, bij zich. Dat wordt dus heerlijk genieten als we straks richting de Galgaters gaan.

Na installatie camper eerst maar koffie gedronken en een plakje brood gegeten. Fietsen uit de garage gehaald en toen richting Lolotte. Afgelopen reis (zie Camperen in Coronatijd) hebben we veel gefietst en was de snelheid met moeite op 15 a 16 km per uur te krijgen. Nu zoefden wij met gezwinde spoed zonder overmatig te transpireren richting de kleinkinderen die hun grootmoeder zo node moesten missen. Snelheden van boven de 20 km/h werden zonder blikken of blozen en zonder morren gehaald. In no time waren wij ter plaatse.

Daar aangekomen hebben we de caravan van de jongelui opgezocht. Snel gevonden. Maar geen mens en hond aanwezig. Dan maar even wachten.

Na een kwartier richting zwembad gelopen en daar zaten ze. Teun en Nora en de hond Loena waren blij ons te zien en wilden subiet het zwembad uit. We zijn een bak koffie gaan drinken en toen terug gegaan naar de caravan. De camping is groot van opzet en staat vol met voor 90% jonge gezinnen met kleine kinderen. Maximale kinderleeftijd schat ik op 12 jaar. Volop vrijheid en blijheid voor dat kleine spul. Een aanrader voor hen die kleine kinderen hebben.

Sander en Femmy hadden een look alike Green Egg grill gekocht en wilden proberen daar Flamkuchen op te bakken. Na enig expirimenteel gedoe lukte het om na 4 of 5 pogingen een perfect gebakken Flamkuchen te presenteren. De eerste 4 waren niet geheel gelukt (nee, ik ga niet discrimineren) en dat was te merken aan het humeur van de Flamkoekenbakker. Echter bij nummer 5 was de stemming weer opperbest.

Na wat proeverijtjes van Flamkuchen en lekkere gehaktballetjes, gebakken door Elfriede, vertelde Sander dat van de bril van Nora 1 pootje geamputeerd was. Moesten ze mee naar de opticien. Elfriede bood tot mijn verbazing aan dat zij wel even naar Neede wilde fietsen om het ding te laten repareren. Wat een e-bike allemaal teweeg kan brengen. We zijn samen naar Neede gegaan en het ging wederom met gezwinde spoed. Na de reparatie en aflevering bril zijn wij naar de camperplek terug gefietst. Morgen gaan we een knooppuntenroute fietsen. Als het weer tenminste meewerkt. Vandaag was in ieder geval een mooie dag met goed weer en behoorlijk zon, geen regen gehad!

Donderdag 16 juli 2020

Vanmorgen opgestaan en tot de conclusie gekomen dat het gezien het donkere en druilerige weer wel een de hele dag mis zou kunnen zijn, althans wat de regen betreft. Na het ontbijt nog steeds regen, regen en nog eens regen. Tijdens een kopje koffie kwamen we beide tot de conclusie dat fietsen vandaag niet erg verstandig zou zijn. Voor mij niet zo’n probleem maar voor Elfriede met haar nieuwe E-bike wel. Want elektriciteit en water gaan niet samen. Voor je het weet wordt je geëlektrocuteerd op je E-bike en dat zou zonde zijn. Dus we besloten om maar huiswaarts te gaan. We zijn nog even naar camping Lolotte gereden om de kinderen en kleinkinderen gedag te zeggen en toen op hoes an! Rond het middaguur waren we thuis, camper uitgepakt, van binnen gekuisd en van buiten gewassen en direct in de stalling gezet.

Echter niet voor langere tijd in de stalling gezet want op 13 augustus gaan we indien Corona het toelaat weer on tour. De bedoeling is dan om naar Duitsland te gaan naar de deelstaat Mecklenburg Vorpommern en het eiland Rügen. In de nieuwe blog zal ik daarover indien mogelijk (wifi ja, wifi nee-afhankelijk) dagelijks berichten.