Categoriearchief: Camperreisje naar Biggekerke in Zeeland, augustus 2021

Camperreisje naar Biggekerke in Zeeland, augustus 2021

5 augustus 2021

Vanochtend om 8:10 uur zijn we naar Biggekerke in Zeeland vertrokken. We zijn uitgenodigd voor de opening van de praktijk van Ella Wielemaker. Zo rond een uur of 12 waren we ter plaatse na een rit van ongeveer 330 kilometer. Onderweg hebben we op een parkeerplaats koffie gezet en het gebakje dat we van onze buurvrouw Riek hadden gekregen opgepeuzeld. Was erg lekker gebak ter ere van de verjaardag van de buurvrouw. 

Ella en haar man Arno wonen in een prachtig huis net buiten het dorp Biggekerke aan de voet van de duinen. We staan met de camper op camping Innerduyn aan de Valkenisseweg 54 te Biggekerke. Een kleinschalige maar gezellige en goed verzorgde camping eveneens aan de voet van de duinen. De ontvangst hier was zeer hartelijk en we kregen een perfecte uitleg en rondleiding over de camping. Op het moment dat de uitnodiging in de bus viel bij ons, zo ongeveer 5 weken geleden, heb ik direct gezocht naar een plekje op een camping in de buurt van de woning van de Wielemakers. Op 250 meter afstand vond ik camping Innerduyn maar de website gaf aan dat alle plaatsen bezet waren. Toch maar even een telefoontje aan gewaagd en gezegd dat een plekje op het parkeerterrein al prima zou zijn. 

De eigenaar vroeg me om even een mailtje te sturen en aan te geven dat we bij hun buren waren uitgenodigd. Hij zou dan overleggen of er iets te regelen was. De andere ochtend had ik al bericht dat we welkom waren en er een plekje voor ons gereserveerd was.

Mooi plaatsje op camping Innerduijn

Zoals reeds geschreven waren we rond 12 uur ter plaatse en zijn we naar de familie Wielemaker gelopen. Elfriede had beloofd dat ze Ella zou helpen met het maken van bloemboeketten voor op de tafels.

Ella en Arno waren al druk bezig met het inrichten van een grote party tent. En dan niet zo’n wit plastic geval maar een sfeervolle tent met open zijkanten en mooie tafels en stoelen. Echt super. Ook een wagen voor de drankjes en een pizza wagen van enig formaat stonden opgesteld. 

De pizza foodtruck
Huize Wielemaker

Bij de camping hoort een pluktuin waar de beide dames de benodigde bloemen scoorden en terwijl ik dit verslagje schrijf is Elfriede bezig met de bloemelarij.

Vanaf 16 uur begint de party. Het weer is perfect, windstil en zonneschijn. Belooft wat moois te worden vanmiddag en vanavond.

We waren dus rond een uur of vier aanwezig bij Ella en Arno en werden welkom geheten met een drankje. In totaal waren een kleine 60 genodigden aanwezig. Bij de uitnodiging die we circa 5 weken geleden ontvingen zaten 2 sneltests en ook de tent was dusdanig ingericht dat de 1,5 meter afstandregel zonder problemen kon worden opgevolgd. De feestelijke opening was dus volledig coronaproof georganiseerd.

mooie feesttent

Ella gaf in haar speech aan waarom ze zich heeft gespecialiseerd in begeleiding bij verlies en rouwverwerking. Ella en Arno hebben zelf veel meegemaakt inzake verlies en rouw. Ik wil er niet te veel over uitweiden maar als er een lezer van deze blog is die er interesse in heeft verwijs ik graag naar de website van Ella: www.oriens.nl

Na de officiële opening werden er door de cursusleiders van Ella nog speeches gehouden een ook de 2 zonen en Arno hielden nog een toespraak. Tussen de toespraken door werden er Italiaanse specialiteiten geserveerd. Dit ging van stukjes kaas, lekkere ham, olijven tot pizza en drie soorten pasta met een soort saus erover. Het is dat ik netjes opgevoed ben maar anders had ik me wel te barsten kunnen eten. Super lekker allemaal!

Om 22 uur zijn we camperwaarts gegaan en hebben we nog even rummikub gespeeld en toen onder de wol.

sfeerfoto bij avond

6 augustus 2021

Vroeg opstaan omdat we bij de Wielemakers waren uitgenodigd voor het ontbijt. Arno en Ella hadden ook nog 3 andere gasten, die bij hun gelogeerd hadden op het ontbijt. Het werd een gezellig ontbijt. Na het ontbijt zijn Arno en ik nog even wat dingen op hun landgoed gaan opruimen en tegen 12 uur zijn we nadat we de praktijkruimte van Ella nog even hadden bekeken naar de camper gegaan. Het was inmiddels mooi weer geworden (tijdens het ontbijt stortregende het) dus konden de fietsen van stal gehaald worden. We reden een leuke route van ongeveer 30 kilometer via route.nl. Voor een groot deel liep de route langs het strand en kwamen we onder andere door Domburg. Daar hebben we koffie gedronken en uiteraard een lekker ijsje gegeten. Terug bij de camper hebben we een lekkere zelfmade maaltijd genoten en later op de avond nog even ons favoriete vakantiespel gespeeld.

het strand van Walcheren

7 augustus 2021

Wederom op tijd opgestaan omdat Elfriede graag naar een Quilttentoonstelling in Hoog Soeren wilde. De groep Colormind toonde haar werk in de kleine Kapel. Tegen 17.00 uur zijn we huiswaarts gereden. 

De volgende reis zal vermoedelijk, als corona geen roet in het reizen gooit, richting Zweden gaan. Uiteraard lokt Spanje mij na mijn fietstochtje naar Santiago de Compostela ook wel maar gezien de besmettingen daar en in Frankrijk lijkt Zweden ons een goed alternatief. Uiteraard ga ik in een nieuwe blog hierover berichten.