Categoriearchief: camperreis Kroatië 2016

Campervakantie 2016 Kroatië

Campervakantie Kroatië 14 mei 2016 t/m 5 juni 2016

Zaterdag 14 mei 016

Het is zaterdag 14 mei als we een paar dagen later dan de bedoeling was vertrekken richting Kroatië. Vanwege een ziekenhuisverblijf van onze kleinzoon Nout besloten we om pas te vertrekken als er meer duidelijkheid was over de oorzaak van zijn hoge koorts. Het bleek om een nier infectie te gaan die met de juiste antibiotica bestreden kon worden. Men had echter 5 dagen nodig om de juiste diagnose te stellen.  Gelukkig was op de dag van ons vertrek de oorzaak dus bekend en was de koorts behoorlijk aan het afnemen.

Rond 11 uur zijn we richting München gereden. Elfriede heeft de eerste 350 km gereden en na een korte stop en een kleine maaltijd heb ik het stuur overgenomen Het weer was tot aan de rand van Bayern droog maar daarna begon het te regenen. We wilden de eerste dag zover mogelijk rijden om daarna zoveel mogelijk tijd in Kroatië door te kunnen brengen maar hebben na totaal 800 km toch maar een plaatsje voor de nacht gezocht. Net naast München in het plaatsje Aschheim bevindt zich achter Gasthof “Zur Post” op de parkeerplaats een camperplaats voor in totaal 3 campers. Prima plek om te overnachten voor 1 nacht. Echter geen voorzieningen. Maar dat is ook niet nodig want die hebben we immers aan boord. Omdat het inmiddels al 20:00 uur was hadden we geen zin meer om te gaan koken en zijn we gaan eten in het Gasthof. We namen een lekkere salade en een zogenaamde Brotzeit, een plankje met diverse soorten kaas, vleeswaren, en brood. Een echte Bayerse maaltijd en een regelrechte aanrader. Uiteraard bij het eten een goed glas wijn en een bijpassend “weissbier”.

Na het eten richting camper gegaan en lekker gaan slapen.

Zondag 15 mei 2016

Na het ontbijt zijn we doorgereisd om via Oostenrijk en Slovenië naar Kroatië te rijden. Doel was om in de buurt van Nationaal Park Plitvice Jezera te belanden. Onderweg ging er iets mis in de buurt van Rosenheim. Onze nieuwe Zenec navigatie gaf aan dat we richting Kufstein moesten terwijl wij dachten dat we via Salzburg moesten rijden. Na 35 km verkeerd te zijn gereden hebben we toch maar besloten om te keren en via Salzburg te rijden. Toch bleef onderweg de navigatie steeds maar aangeven dat we van de snelweg af moesten. Dan toch maar eens onderzoeken wat er niet goed ingesteld stond in het systeem. Het bleek dat onder het tabje instellingen een vinkje niet aanstond bij periodieke kosten. Dat heeft te maken met tolkosten die bovenop de kosten voor vignetten komen zoals het doorrijden van de Tauerntunnel en snelwegtol. Nadat dit vinkje was aangezet was het probleem opgelost en konden we de snelwegen volgen tot Villach. Vanuit Villach zou het nog ruim 200 km zijn tot Plitvice. Doordat we dwars door het Nationaal Park werden genavigeerd duurde de reis extra lang. Onderweg door behoorlijk bergachtig gebied gekomen en soms met moeite auto’s die ons tegemoet kwamen kunnen passeren. Erge smalle en door de vele regenval glibberige wegen. Geen aanrader om hier langs te rijden. Na een te lang durende reis kwamen we rond 20:30 aan op  camping Korana. Afgelegde afstand vandaag inclusief “omrijden” was 700 km.

Maandag 16 mei 2016

Rond halfelf besloten we om met de camper vanaf de camping richting het nationaal park Plitvicka Jezera te rijden, daar parkeren en het park te bezoeken. Het weer was niet mooi genoeg om de hele dag bij de camper te vertoeven vandaar ons besluit naar de Plitvcka meren te gaan.  We hebben daar een wandeling gemaakt van 8 km afgewisseld met een soort treinreis en een boottochtje. Het park is zonder meer de moeite waard om te bezoeken. Je loopt er deels over vlonders en deels over smalle bergpaadjes en ziet watervallen ontstaan en even later hoe dit zich ontwikkeld heeft tot een echte grote waterval. Ook de hoogteverschillen van de diverse meren is mooi om te bekijken.

Helaas was een gedeelte van het park afgesloten vanwege overstroomde paden en vlonders. Daardoor konden we de grootste waterval in het park niet bereiken. Rond 17:00 waren we terug op de camping en vonden een mooi plaatsje in de zon bij een groep Zwitserse camperaars.  Het bleef die avond vrij lang zonnig en we hebben zelfs buiten de warme maaltijd genuttigd. ’s Avonds nog een glaasje wijn en plannen gemaakt voor de volgende dag.

Dinsdag  17 mei 2016

Bij een stralende hemel opgestaan en de camping even overgelopen. Nadat Elfriede ook opgestaan was hebben we ontbeten en hebben daarna de boel ingepakt, afgerekend en zijn op pad gegaan naar de volgeden bestemming: Zadar.

Onderweg getankt en geld gepind. Wat opviel bij het geld pinnen is dat de eerste keer dat we pinden er een opslag van maar liefst 13 euro werd berekend. Zo kreeg ik de eerste keer 2000 Kuna voor 278 euro en de tweede keer 2000 Kuna voor 265 Euro. Waar het verschil in zit weet ik niet want het waren beide pinautomaten bij tankstations. Vlak voordat we Zadar inreden stond er een kraampje langs de weg. Hier kochten we mooie dikke tomaten, een flesje olijfolie en 500m gram kersen voor 64 Kuna, omgerekend bijna 9 Euro. Daarna boodschappen gedaan bij de Konzum supermarkt. Prijzen zijn redelijk in lijn met de prijzen in de supermarkten in Nederland. En toen op zoek naar een leuke plek om te overnachten.

In de ACSI gids vonden we Auto Camp Nordsee. Zou een mooie, gezellige camping moeten zijn. Tja, receptie niet te vinden, campers, caravans kriskras door elkaar. Takke herrie van een graafmachine die op het zogenaamde strand stond te werken.

Niet echt een plek waar wij blij van worden…. Dus maar snel omgekeerd en verder gezocht. Een klein eindje verderop vonden we de nieuwe camping Oaza Mira in het plaatsje Drage. De toegangsweg erheen was wel volledig opgebroken vanwege de aanleg van een nieuw wegdek. Het was wel even spannend om boven te komen op een weg met enkel een puinlaag maar eenmaal boven wachtte ons een prachtige terrassencamping met eveneens prachtig sanitair. We mochten zelf een plekje uitzoeken. Plek genoeg dus een mooi plekje genomen vlak aan de baai. De temperatuur lag bij aankomst rond 15:00 uur op 25 graden. We konden dus heerlijk onder de naaldbomen buiten zitten. Tegens de avond kwam er een klein briesje opzetten maar die verdween ook snel weer. Hierdoor konden we onder het genot van een drankje tot rond half elf buiten zitten.

Woensdag 18 mei 2016

Om half acht ’s morgens al een stralende zon. Rond 10 uur lekker buiten ontbijten. Voor ons nog wel in de schaduw omdat ons plekje nog geen zon heeft. Lang duurde dat echter niet want rond 11 uur hadden wij ook gedeeltes waar de zon door de bomen kwam. Behalve het halen van een groot stokbrood uit het dorpje hebben we niet veel gedaan. Ik werkte het verslag voor de site bij en Elfriede heeft de tijd doorgebracht met quilten. Verder nog even plannen gemaakt voor morgen.

Donderdag 19 mei 2016

Vandaag reizen we verder richting Split. Een rit van rond de 130 kilometer. Ons doel is om de oude binnenstad van split te gaan bekijken. We vinden rond 14:00 uur een mooie camping net achter Split in het plaatsje Stobrec. De camping is mooi van opzet en heeft prefect sanitair. Het adres is Sv.Lovre 6 21311 Stobrec. Vanaf de camping kun je met de bus voor ongeveer 3 euro (enkele reis) per persoon met de bus naar de binnenstad van Split. De bus rijdt ieder uur. Rond 18:00 uur waren we weer terug op de camping en zijn daarna lekker uit eten geweest in het restaurant op de camping.

Al vroeg in de avond moesten we vanwege aanhoudende regen de camper in.

Vrijdag 20 mei 2016

Rond 11:00 uur het kamp opgebroken om richting Dubrovnik verder te trekken.  Onderweg het plaatsje Omis bezocht. Leuk plaatsje met in achteraf steegjes winkeltjes waar je voor een habbekrats sterke drank met tot wel 45 % alcohol kan kopen in smaken die variëren van vijg tot framboos. Om een klein marktje kochten we een kilo nieuwe aardappelen, perziken, aardbeien en een paar paprika’s voor 8 euro.

Verder onderweg kwamen we via een grensovergang met pascontrole door Bosnië. Na ongeveer 10 kilometer reden we Bosnië weer uit en zaten we weer in Kroatië. Rare gewaarwording…

De afstand in kilometers van Split naar Dubrovnik valt wel mee. Rond de 230. Maar de tijd die ervoor nodig is om deze te leggen is lang. We besloten daarom om een tussenstop in te lassen. Via een omweg door een gebied waar mandarijnen en sinaasappelen bomen staan en een poging om op een bijna vergeten en verlaten camping een plekje te vinden kwamen we uiteindelijk terecht in Slano. Hier is een camping met de naam Banja. De weg vanaf de doorgaande weg naar Dubrovnik is te doen met een camper maar dan heb je het ook echt gezegd. Je rijdt rond de 5 kilometer over een smal weggetje langs het water dat 1 meter dieper ligt. De walkant gaat stijlrecht naar beneden. Je hebt geluk dat jet geen tegenligger tegenkomt want achteruit terug rijden is nagenoeg onmogelijk.

Aangekomen op camping Banjo was er geen receptie te vinden en was de boel daar vanwege een net opgehouden regenbui behoorlijk drassig. Bovendien waren de bomen dusdanig laag dat er zonder boomtakken met de camper te raken geen plekje te vinden was. Net voor de ingang van camping Banjo hadden we camping Bambo gezien. Dus voorzichtig achteruit de camping weer af en 100 meter terug gevraagd of daar nog plek was. Erg vriendelijke eigenaar en keurig sanitair. Kosten rond de 10 euro inclusief stroom en wifi.

Zaterdag 21 mei 2016

Rond 10 uur het laatste stukje gereden richting Dubrovnik. Afstand rond de 40 kilometer. We wilden net achter Dubrovnik op camperplaats Agave gaan staan in het plaatsje Mlini.

Onderweg erheen rijd je over wegen die  via hoge bergen en diepe afgronden gaan. Wegkant en afgrond slechts gescheiden door een dun vangrailtje of een stoeprandje. Net voor Dubrovnik rijdt je over een prachtige nieuwe brug. Vanaf de brug kijk je op de grote cruise schepen die in de haven liggen. Vanwege de harde wind bovenop de brug (70km/h) schudde de camper behoorlijk. Aangekomen in Mlini reden we de camperplaats zonder dat we er erg in hadden voorbij. Slecht aangeven ingang en vermoedelijk foute coördinaten. Naast de Konzum in Mlini is nog een camperplaats maar de steile oprit en daarna scherpe knik in de oprit gaf niet het gevoeld dat we zonder schade aan de bodem van de camper binnen zouden komen. Net voor de stoplichten (200 meter ervoor) in het plaatsje hadden we gelukkig nog een camping gezien. Auto camp Kupari. Dan daar maar heen. Het bleek te gaan om een hele oude camping waar niet veel drukte was en weinig kampeerders aanwezig waren. Vergane glorie zeg maar…

Sanitair sterk veroudert maar wel schoon en functioneel. Wifi op de hele camping en dat voor een totaal van rond de 13 euro. Een aanrader om te overnachten en vanuit deze plaats Dubrovnik te bezoeken. Bushaltes voor de ingang van de camping en de supermarkt Konzum op 150 meter afstand. Coördinaten: N42.3729.72 en E18.1119.85, (langs de D8, 201207 Srebreno)

Het is verwonderlijk dat deze camping niet door de KC maar ook niet door de ACSI wordt genoemd. Een misser van jewelste!

Rond de middag zijn we met de bus, lijn 10, naar Dubrovnik gegaan.  Kosten rond de 2,50 euro per persoon enkele reis. Na 10 minuten rijden ben je in Dubrovnik en moet je nog een minuutje of 10 trappen afdalen om in de Old Town te komen. Als je met de bus terug wilt dan moet je erop letten dat je niet de bushalte neemt tegenover de halte waar je op heenweg bent uitgestapt maar dat je een straat lager neemt om weer in te stappen voor de terugweg. Overigens vertelden mede camperaars ons dat je voor hetzelfde geld wat de bus kost met een taxi naar het centrum wordt gebracht. En dan wordt je voor de poorten van de Old Town afgezet. Wellicht een tip voor de mensen onder ons die slecht ter been zijn of geen trappen willen of kunnen lopen.

Op zich is de Old Town leuk om te bekijken maar net als bijvoorbeeld Stockholm en veel oude steden barst het van de souvenirwinkels en horeca. Om over de muur rond de stad te mogen lopen moet je rond de 30 Euro neertellen. Zuinig als we zijn hebben we dat maar niet gedaan. Na een uur of drie in Dubrovnik te hebben rondgezworven, een lekkere pizzapunt, ijsje en wat te drinken naar binnen te hebben gewerkt zijn we met de bus terug gegaan naar de camping.

Nog even wat boodschappen gedaan bij de Konzum en toen heerlijk op het grasveldje voor de camper genoten van een ter ere van mijn verjaardag van mijn  zusje en haar man gekregen Zwols Agnietenbiertje . Nou ja, biertje? Het ging om 0,75 liter…

Rond 21:00 uur na het nuttigen van een zelfgemaakte salade zijn we de camper ingegaan omdat het erg hard begon te waaien. De hele dag was het mooi en warm geweest maar nu koelde het wel sterk af.

Zondag 22 mei 2016

Rond 10 uur vertrokken richting Ston, een plaatsje aan het begin van een schiereiland. We hadden gelezen dat daar een vrij nieuwe camping zou zijn. Aangekomen op camping Prapratno   werden we ontvangen door een Duits sprekende receptioniste. We mochten zelf een plaatsje uitzoeken in de Olijvengaard. Het was wel een Olijvengaard waar niet meer geoogst werd. De bomen waren allemaal zeer oud en eronder lagen allemaal versteende en verdroogde olijven. Bij de camping zit een klein winkeltje en een restaurant. We hebben hier gegeten maar kunnen niet zeggen dat het van bijzondere kwaliteit was. Althans niet het menu dat wij voorgeschoteld kregen. Op deze camping zijn we twee dagen gebleven. Dus ook maandag 23 mei zijn we heerlijk relaxend doorgekomen.

Dinsdag 24 mei 2016

Op weg naar Sibenik, onze volgende halteplaats. Onderweg bepaald dat we naar camping Solaris zouden gaan. Op de camping in Ston hoorden we van mensen uit Zwolle dat daar een superluxe camping zou zijn. Om wat meer tijd op de camping te kunnen doorbrengen, besloten we om via de snelweg te rijden en niet meer over de tijdrovende kustweg.

Op de camping aangekomen weren we geholpen door een Nederlands sprekende receptioniste. We mochten gewapend met een plattegrond de camping verkennen en kijken welke vrije plaatsen ons zouden passen. Naderhand keek men bij de receptie of er vrije plaatsen bij zaten waarna wij konden beslissen waar we wilden staan. We namen een mooi plekje onder hoge bomen met voldoende schaduw maar ook de mogelijkheid om in de zon te zitten. ’s Avonds hebben we de camping verkend en naderhand lekker voor de camper zitten genieten van een hapje en een drankje. Dat de camping Solaris inderdaad een supercamping is, is te zien aan de ontvangst aldaar, de ruim gesorteerde winkel maar ook de sanitairblokken zijn ongekend luxe, mooi en superschoon. Ook het zwembad is perfect.

Woensdag 25 mei 2016

We hebben een fietstocht gemaakt en wel onze eerste tocht op de fiets in Kroatië. Een fietstocht vanaf de camping langs de kust met in het begin niet teveel hoogteverschillen. Na ongeveer 5 kilometer kom je aan bij een behoorlijk steile klim richting een uitzichtplatform. Je mag hier alleen met de fiets aan de hand naar boven. Fietsen is in ieder geval voor ons ook onmogelijk, domweg te steil.

Als je boven bent heb je een magistraal uitzicht over het plaatsje Sibenik, de baai, zee en havens.om de tocht voort te zetten moet je een tweede klim maken die nog steiler is dan de vorige. De beloning is een nog mooier uitzicht. Omdat ook de afdaling behoorlijk steil is, is het raadzaam om lopend naast de fiets naar beneden te gaan. Na 5 minuten lopen kun je weer fietsen. De rest van de route loopt langs de kust en door stukjes bos. Aangekomen op Solaris zijn we langs de drie hotels gefietst. Je waant je hier over een kustlengte van ruim 2,5 kilometer in een tropisch land met palmbomen, barretjes en alles wat het leven aangenaam kan maken. Wij hebben van de nood maar een deugd gemaakt door ons te laven aan koffie met gebak…

De rest van de dag genoten van de zon.

Donderdag 26 mei 2016

Vandaag zijn we richting het eiland Pag vertrokken. We rijden via Zadar en kopen net buiten Zadar een kilo heerlijke kersen bij een kraampje aan de weg. Ook een fles olijfolie werd gescoord. Via een grote brug kom je vanuit de richting Zadar op het eiland en waan je je even laten op een maanlandschap. Je komt er aan de noordzijde van het eiland alleen maar stenen en rotsen tegen. De wegen zijn goed berijdbaar maar wel behoorlijk steil en kronkelig. In het plaatsje Kolan, bekend van de schapenkaas, kwamen we langs camping Simuni.

Hier aangekomen kregen we van de receptioniste een aantal plaatsen op waaruit we een keuze mochten maken. We namen een plekje op e “4e etage” met een mooi uitzicht op zee.

Omdat het erg warm was die dag hebben we de rest van de dag lekker bij de camper gezeten, over het strand gezworven en de camping verkend. ’s Avonds heerlijk gegeten bij het visrestaurant op de camping.

Vrijdag 27 mei 2016

Een gedenkwaardige dag, mijn moeder zou vandaag haar 87ste verjaardag gevierd hebben.

De zon brandt al vroeg op de camper. Na het ontbijt gaan we met de loopschoenen aan een stuk wandelen. We lopen langs het strand en via de camping naar een bergpaadje. Vanaf dit pad is er mooi uitzicht op de zee. Na ongeveer een 3 kwartier te hebben gelopen kunnen we niet verder ivm een hek…. Dus gaan we maar terug. Bij de camper wat zitten puzzelen en in de namiddag nogmaals een wandeling gemaakt langs het strand maar dan de andere kant op.

Zaterdag 28 mei 2016

Vandaag gaan we richting KRK. We gaan met de ferry over naar het vaste land. De ferrykosten vallen mee. Voor 28 euro, 2 personen en een camper tot 7 meter wordt je naar de overkant gebracht. We hadden geluk en hoefden maar 15 minuten te wachten voordat de boot geladen werd en vertrok. De boottocht duurde iets van 15 minuten. Aangekomen op het vaste land zijn we via de kustweg richting Rijeka gereden om bij Kraljevica de tolbrug naar het eiland KRK te nemen. Het was onze bedoeling om naar camping Bor te gaan. We hadden er echter op gerekend dat deze camping aan zee zou liggen…. Echter dat was een misrekening. Doorgereden naar de volgende camping. Dat was helaas weer niet wat we zochten. Onder weg hadden we een camping gezien, genaamd camping Krk in Primorje. Het was inmiddels boven de 30 graden en dat was ook bij de receptie van de camping te zien. Veel wachtenden op inschrijven voor de camping. We kregen na een half uurtje wachten keuze uit 2 plekken . Snel bekijken en beslissen zodat we lekker van de zon konden gaan genieten.

De camping viel helaas niet in het Acsi tarief op het moment dat wij daar aankwamen. 80 euro voor 2 nachten. Wel duur maar ook weer veel luxe.

Zondag 29 mei 2016

Vanaf de camping gaan we lopend naar Krk. De hoofdstad van het eiland KRK, je kunt aan de zeekant van de camping door een hek een smal rotsachtig pad pal langs de kust volgen.  Vooral het eerste deel is rotsachtig. Hoe dichter je bij het stadje komt des te mooier wordt het pad en gaat later zelf over in een soort boulevard. Om in de stad zelf te komen moet je door een leuk straatje met aan beide kanten veel souvenir en kledingzaakjes.

Zodra je stilstaat om even te kijken staat er al een verkoper bij je. Is natuurlijk logisch wat het aanbod van gelijksoortige winkeltjes is groot en wie wat wil verkopen moet er als de kippen bij zijn. Bij een ijsverkoper scoren we het lekkerste ijsje dat we tot nu toe in Kroatië hebben gehad. Na een wandelingetje door de jachthaven van Krk gaan we op een terrasje zitten en doen ons tegoed aan een heerlijke Aperol Spritz en lekker glas tapbier.

Daarna lopen we terug naar de camping. Daar kunnen we nog een klein uurtje buiten zitten voordat de regen bij bakken uit de lucht komt. Helaas gaat dit tot diep in de avond zo door zodat we niet meer buiten komen.

Maandag 30 mei 2016

Ik sta om 7 uur op en constateer dat de zon weer lekker krachtig schijnt. Na het ontbijt breken we op en vertrekken naar ons volgende doel, het eiland Cres en Mali Losinj. Om daar te komen moet je met de ferrry oversteken van Valbiska naar Merag. Kosten voor een oversteek zijn 32 euro en de tijd die je nodig hebt is 25 minuten. Ook hier hebben we weer het geluk dat ze net aan het inladen zijn en we nog mee kunnen.

Om in Mali Losinj te komen moet je het hele eiland Cres oversteken en het grootste deel van Malin Losinj. Totale rijafstand is 73 kilometer. We hebben camping Poljana gelegen net voor de stad uitgezocht en mogen hier een plaatsje zoeken waar het ons leuk lijkt. De meeste plaatsen zijn ruim van opzet. We zien een mooie grote plek met uitzicht op de baai. Tot nu toe het mooiste uitzicht wat we hebben gehad. Na ons te hebben geïnstalleerd gaan we met de fiets naar de stad met de mooie jacht haven.

Na slechts 5 kilometer met geringe klim en dalingspercentages, dus goed te doen met een normale fiets met versnellingen, zit je midden in het centrum. Gek groot is het centrum niet maar wel leuk om te bekijken. Bij een zaak in visatributen en wat bootartikelen kopen we 10 meter nylontouw. We willen omdat we pal in de zon staan de luifel van de camper uitdraaien maar niet zonder deze goed vast te kunnen zetten met scheerlijnen. Het vreemde is dat Laika allerlei zaken bij een camper levert maar geen banden om een luifel fatsoenlijk vast te zetten.

Op terugweg zien we een leuk restaurant: Bocca Vera, met uitzicht op de jachthaven. Mooi plekkie! Ze hebben daar huisgemaakte pasta’s maar ook speenvarken. Voor 69 Kuna per persoon eet je daar 2 dikke plakken speenvarken, patat en mixed salade. Ook stokbrood met olijfolie ontbreekt niet. Glaasje wijn en half litertje bier erbij en je hebt een heerlijk diner. Totaal waren we 178 Kuna kwijt voor 2 personen. Dat is omgerekend nog geen 25 euro…

Na het eten lekker rustig terug gefietst en nog even een spelletje “Betoverde Doolhof” gedaan. Ik begin dit spel te haten…. Heb na bijna iedere avond dit spel gespeeld te hebben nog maar 2 keer gewonnen.

Dinsdag 31 mei 2016

Vandaag blijven we op de camping om te genieten van het weer dat buitengewoon goed is en om te kijken naar de mensen die het aandurven om in de koude baai van de Adriatische zee te gaan zwemmen.  Aan het begin van de avond zijn we naar het campingrestaurant geweest om daar te genieten van lekkere pizza. Na een uurtje begon het te waaien en te regenen. In de camper nog even het favoriete spel van Elfriede “Betoverde doolhof” gespeeld onder het genot van een glaasje wijn. En jawel… wederom verloren.

Woensdag 1 juni 2016

Vanmorgen vroeg vertrokken richting onze volgende halte net voor de brug waar je het eiland KRK op en af kunt. We willen onze laatste vakantiedagen al naar gelang het weer is, doorbrengen op KRK.

Camping Slamni in Dobrinj heeft goede referenties dus gaan we daarheen. Het weer is warm maar matig zonnig met af en toe wat bewolking. Op de camping worden we vriendelijk ontvangen en mogen uit de vrije plaatsen een plekje uitzoeken. De camping is weliswaar niet zo als de vorige maar het is goed te doen. De zee is vanaf de plek te zien en heeft een kiezelstrandje.

Donderdag 2 juni 2016

Op tijd vertrokken naar Slovenië. Bled…… In plaats Bled koffiepauze gehouden bij een plaatselijke bakker en een camping bekeken.

Deze camping was  ver van het centrum af, zeer drassig en we vonden het niet vertrouwd om daar de camper te parkeren. Na overleg besloten we om door te rijden richting Oostenrijk. Wel veel kilometers op 1 dag maar wel te doen. Onderweg hadden we last van forse regenbuien… In Oostenrijk kwamen we terecht op een camping direct gelegen aan de Ossiacher See. We mochten hier een plaatsje uitzoeken op een mooie grasvlakte.

Vrijdag 3 juni 2016

Mooi droog weer. Na het ontbijt de fietsen gepakt en een fietstocht om de Ossiacher See gemaakt. Ruim 30 kilometer lange fietstocht soms door een dorpje, soms een heuveltje op en dan weer af. Mooie omgeving en het fietsen is ook voor niet getrainde mensen met een normale fiets redelijk goed te doen. ’s Avonds lekker gegeten in het restaurant van de camping.

Zaterdag 3 juni 2016

Omdat het weer mooi weer is besluiten we op de fiets naar Villach te gaan. Een tochtje van rond de 20 km heen en terug. in Villach een beetje gewinkeld en een lekker ijsje gescoord.

Terug op de camping begon het te regenen en besloten we om de fietsen in te pakken en te gaan rijden  richting huis… Bij de grensovergang tussen Oostenrijk-Duitsland was i.v.m. de vluchtelingenproblematiek  een grote controle gaande en dit leverde zeker een vertraging in reistijd op van een uur.

Zondag 4 juni 2016

Reisdag, vanuit omgeving München in 1 dag doorgereden naar huis.