Categoriearchief: camperreis Frankrijk 2017

Campervakantie 2017 Frankrijk

Donderdag 1 juni 2017

Vertrek om 8:30 uur naar Sees in Frankrijk. Elfriede start de reis en rijdt in 1 ruk door tot in België net voor Antwerpen. Ruim 260 km. Op de eerste grote parkeerplaats drinken we koffie met een lekker stuk appeltaart erbij. Na de koffie heb ik het stuur overgenomen en besluiten we om te kijken of we de camping waar onze vrienden Wim en Hermijn Schutte vrijdag heen willen komen, nog die dag kunnen bereiken. Omdat we niet over tolwegen maar over D en N wegen willen rijden gaat de reis niet zo snel.  Aardig wat rotondes en wat opvalt erg veel snelheidscamera’s langs de weg. Die dingen staan er werkelijk in alle soorten, maten en meest aparte uitvoeringen.

Dus als je niet de tolwegen wilt rijden pas dan op……

De reden dat wij tolwegen vermijden is dat onze camper ruim 3 meter hoog is met schotel erop (uiteraard in ingeklapte toestand) en daarom vwo tolkosten wort aangeslagen voor een vrachtwagen. Totale kosten om via tolwegen vanaf België tot aan ongeveer Biarritz en terug zou komen op circa 440 euro. Veel geld…  Aankomst na 800 km om 19:30 uur op camping Municipal

vrijdag 2 juni 2017

Na opstaan boodschappen gedaan in de tegenover de camping gelegen supermarkt. Lekker weer met zo’n 28 graden. Rond 16 uur ontvingen we Wim en Hermijn.

’s Avonds samen met de Schuttes de barbecue aangestoken en tot laat in de avond gebabbeld.

zaterdag 3 juni 2017

Ontbijt met z’n allen. Na het ontbijt begon het te regenen en heeft het geregend tot ca. 14 uur. Daarna droog maar wel fris. Samen met de Schuttes een wandeling naar het dorpscentrum gemaakt en daar een marktje bezocht. Op terugweg koffie gedronken in een klein cafeetje en bij de bakker gebak gehaald voor bij de koffie. ’s Avonds op de grill pizza’s gebakken.

Weer tot laat in de avond zitten praten en ouwehoeren.

zondag 4 juni 2017

Samen ontbeten bij een mager zonnetje en na het ontbijt de camper gereed voor vertrek gemaakt. Route uitgezet naar de Vendee naar het plaatsje Tranche sur Mer. Afstand 280 km.

Onderweg een pitsstop gemaakt bij een groot meer waar mensen aan het vissen waren. Leuke plek gevonden op camping Le Grande Vallee. ’s Avonds nog even naar het dorp gelopen en daar een ijsje gegeten. Het is nog mooi weer.

maandag 5 juni 2017

Op de fiets naar Tranche Plage. Een tochtje van rond de 10 kilometer. Lekker fietsweer. Op de pier gelopen en genoten van het uitzicht over de zee. Daarna rondgelopen door het erg toeristische Centre de Ville.  Gegeten bij een restaurantje tegenover het grote marktplein.

Toen we terug waren bij de camper begon het te waaien en iets te regenen. De nacht was onrustig met veel wind en veel regen.

dinsdag 6 juni 2017

100 km gereden. Bezoek gebracht aan aquarium te La Rochelle. Op de parkeerplaats tegenover het Aquarium konden en mochten geen campers staan. De fransen zetten alles waar geen campers mogen staan af met een poortje met een balk op rond de 2 meter hoogte. Camper gestald op een plek waar meer campers stonden.

Na bezoek aan het aquarium wat beslist de moeite waar was zijn verder getrokken naar Marennes. Boodschappen gedaan in de supermarkt waar we in 2012 ook zijn geweest met onze eerste Laika. Camping gezocht en hier overnacht. Omdat er weinig te beleven was op de camping en het dorpje waar wat te zien was toch al gauw een kilometer of 8 verderop was besloten we de andere dag verder te gaan.

Woensdag 7 juni 2017

Vroeg opgestaan en gereden richting de veerboot in Royan. Overgestoken voor 49 euro naar Soulac zus Mer. Van hieruit verder gereden naar Carcans Plage naar een camping in een Pinusbos. Mooie camping met mooie ruime plaatsen. ’s Avonds een strandwandeling gemaakt.

donderdag 8 juni 2017

Op de fiets naar het 10 km verderop gelegen dorpje Maubuisson aan het grote meer. Vanwege de warmte redelijk vroeg weer terug gegaan naar de camping en lekker gegeten bij de camper en lui en loom genieten van de zon. Tegen de avond werd het frisser en kwam er onweer en regen opzetten. Gelukkig viel de wind mee.

Vrijdag 9 juni 2017

Doorgereden naar Gujan Mestras. Ca. 75 km verderop. Goed weer. Onderweg kwamen we langs de camping en het meer van Archason waar we in 2012 ook waren geweest met onze eerste Laika 3010 camper. Koffie gedronken aan een bijna door de eb droogstaande haven. Raar gezicht om de boten daar zo op het droge te zien liggen. Leuke camping in het dorp gevonden. Plaatsje op de camping was mooi, echter de buren die we hadden hielden van luide radio en waren zo aan het lawaai te horen gamers….

door eb droogstaande haven

Zaterdag 10 juni 2017

Na het ontbijt ook de fiets gestapt en onder een stralende en hete zon richting la Tente gereden en daar een supermooie markt bezocht. Lekker koffie gedronken bij een bar aan de markt. Daarna doorgefietst naar Archason. De plezierbotenhaven aldaar bekeken en doorgefietst langs de Atlantische Oceaan naar een straatje waar een super ijsverkoper zou zitten. Op een terrasje een lekker groot glas bier en een Aperol Spritz gedronken. Daarna aan het ijs…

Toen terug op de fiets naar de camping. Fietstocht duurde iets langer dan verwacht. Zeer warm weer…. 32 graden en 32 km gefietst.

camperplek Archason

zondag 11 juni 2017

Op tijd opgestaan om naar Pyla te rijden waar we de hoogste duin (100 meter hoog en 2,7 kilometer lang) hebben beklommen. De camper kun je daar parkeren in een groot pinusbos met ruime maar wel scheve en hobbelige parkeervakken. Kosten voor 4 uur zijn 8 euro. Je kunt de duin beklimmen door via het mulle duinzand naar boven te klimmen of je neemt een lange trap… Giga mooi uitzicht over de oceaan. Nog nooit zo’n hoge en grote zandbult gezien.

Dune Pyla

ook nu weer erg warm weer. Naar boven zijn we via de trap gegaan en naar beneden zijn we via het duinzand gerend… Gekampeerd op een mooie camping in Biscarrosse.

’s Middags nog Biscarosse Plage bezocht. Erg touristisch maar wel leuk. Lange wandeling langs het strand gemaakt. Erg veel wind en hoge golven. Zo hoog zelfs dat de strandwachten de mensen uit het water riepen. Diverse vis gerelateerde producten gekocht die we bij de camper hebben opgegeten. Lekker!

Biscarosse Plage

maandag 12 juni

Mooi weer en daarom maar een extra stuk land het strand gelopen. veel wind en hoge golven. Wederom Biscarosse lage bezocht en daar waarschijnlijk het lekkerste ijs van ons leven gegeten. Op terugweg samen boodschappen ingekocht. Elfriede maakt een heerlijke wolschotel met verse groenten. ’s avonds het domme spel rummikub gespeeld en weer 2 keer verloren.

Dinsdag 13 juni.

Op tijd vertrokken richting Mimizan naar camping Club Marina. Onderweg nog even groente en fruit gekocht bij de super U. Om 11:50 uur kwamen we aan. Nog net op tijd om met een bij de receptie gekregen plattegrond een plaatsje te zoeken. Waren we 10 minuten later geweest dan hadden we moeten wachten 15 uur op de parkeerplaats. En dat bij een temperatuur van 34 graden….

Camper op een mooie plek gezet en lekker koffie gedronken. Rond 14:30 uur even een broodje gegeten en om 15 uur via de receptie (aanmelden) naar het strand gelopen. Zou 500 meter moeten zijn maar volgens ons is het wel wat meer. Mooi strand en tevens grenzend aan het strand een mooie boulevard met veel kleine winkeltjes. Na hier wat rond gelopen te hebben terug naar de camping om lekker warm te eten.

Woensdag 14 juni

Eerst lekker gezwommen in het openluchtbad op de camping. Na de koffie op de fiets gestapt en richting Mimizan gefietst. Vlakbij Mimizan is een Promenade Fleurie. Deze zijn we met de fiets gereden en kwamen terecht in een prachtig park met de meest bijzonder bomen en planten. zonder meer de moeite van het bekijken waard. Vanwege de hoge middagtemperatuur van rond de 32 graden hebben we niet het hele park bezocht maar zijn halverwege een kortere route gevolgd. Daarna weer op de fiets richting camping. Na de thee nog samen met Elfriede wezen zwemmen. Na het zwemmen een pizza en een portie patat bij het campingrestaurant gehaald. dit in combinatie met een lekkere frisse sla bij de camper opgegeten.

Rond 21:30 uur op de fiets naar het strand om daar (voor de 2e keer) een poging te doen om de zon in de zee te zien verdwijnen. Helaas was er net als de avond ervoor een brede wolkenband boven de oceaan. Dus geen zonsondergang in zee. Terug bij de camper nog tot bijna 12 uur buiten gezeten bij een lekkere temperatuur.

Donderdag 15 juni

Rond een uur of 10 vertrokken naar onze volgende camping. De afstand hierheen is 55 km. We willen voor 12 uur op de camping zijn omdat dan meestal de receptie dicht gaat en je moet wachten tot een uur of 3 of soms zelfs nog later om toegang tot de camping te krijgen. Om 11:15 kwamen we aan op camping Le Saint Martin in Moliets-et-Maa.

Allervriendelijkste ontvangst door de dame van de receptie.

Gewapend met een plattegrond konden we met camper de camping direct op en mochten we binnen 2 gebieden een plaats uitzoeken. Een aantal plaatsen werd afgeraden omdat de ondergrond niet stabiel genoeg is om met een camper op te rijden. En ja… we hebben al eens de nare ervaring gehad dat we vast kwamen te zitten in het mulle zeezand op een camping en dat wilden we niet nogmaals. Superluxe toegangssysteem bij de entree van de camping, de boom opent automatisch als een scanner die er bij staat je nummerplaat van de auto herkend. Na de koffie een strandwandeling gemaakt en op de terugweg even wat inkopen gedaan in het kleine centrum.

Vrijdag 16 juni

Opgestaan rond half acht. Het weer was toen nog niet denderend…. Om half tien kwam de zon erdoor en bleef ook de hele dag aan de hemel staan te gloeien. Rond 11 uur besloten we om de fietsen te pakken en een uitstapje te maken naar Vieux-Boucau een plaatsje 10 km verderop. Op een terrasje met uitzicht op het strand een lekker bakkie koffie gedronken en toen verder gefietst naar een meer dat uitmondt via een soort riviertje in de Atlantische Oceaan. Rond het meer ligt een mooi fietspad en zijn diverse cafeetjes, winkeltjes en terrasjes te vinden. Bijna aan het einde van het meer hebben we lekker gegeten. De maaltijd bestond uit camembert die heet uit de oven werd opgediend met patat, sla en stokbrood. vooral de hete camembert was bijzonder lekker. Via een fietsroute zijn teruggereden naar de camping. totaal toch maar weer ruim 30 km gefietst onder tropische omstandigheden. Op de heenweg miste ik met de fietscomputer het fietspad en den we met de fiets over de D652 hetgeen af en toe een toeterconcert opleverde van Franse automobilisten. toen ik de TeasiOne eenmaal op de “geadviseerde” route had ingesteld wist het ding wel de fietspaden te vinden.

Toen we terug waren op de camping heb ik de watertank bijgevuld met 50 liter vers water zodat we morgen “gevuld” vertrekken en eventueel op een camperplaats of bij een France Passion adres kunnen overnachten. Om half tien vertrokken naar het strand om een derde poging te doen om de zon in de zee te zien zinken. En warempel een heldere horizon waar de zon prachtig in de zee verzonk. Terug bij de camper nog een leuk gesprek gehad met twee jongedames uit Keulen die met een VW Transporter bus die ze zelf zodanig omgebouwd hebben dat er nu een uitschuifbaar bed in zit. De dames waren al drie en halve week onderweg en hadden al een deel van Portugal en Spanje gezien. Morgenvroeg gaan ze terug naar Keulen omdat ze maandag weer aan het werk moeten.

Zaterdag 17 juni

Na het ontbijt de spullen ingepakt en de camper reisgereed gemaakt. Het plan is om naar Socoa Urrugne naar camping Juantcho te gaan. Deze camping ligt in een koedal langs de Cornische Baai. Op 5 minuten van de camping ligt het badplaatsje Socoa met leuke winkeltjes, barretjes en een haventje. Op weg erheen nog wat boodschappen gedaan bij onze favoriete supermarkt de Super U. Na de boodschappen kwamen we door het plaatsje Soorts Horregoor. Leuk en gezellig plaatsje en inmiddels tijd voor een bakkie koffie. De camper konden we na enig zoekwerk parkeren in een zijstraat met aardige bungalows. Koffie gedronken op een terrasje in een winkelstraatje.

Na het winkeltjes kijken doorgereden richting camping. Omdat ons doel was dat we de stranden van Biarritz wilden bekijken zijn de het centrum van Biarritz ingereden in de hoop de camper ergens te kunnen parkeren. Biarritz kent echter schijnbaar alleen maar parkeergarages en 1 parkeerplaats voor bussen die al vol stond met normale auto’s. na nog wat rondgereden te hebben vonden we een plekje langs een straat waar al meer auto’s geparkeerd stonden. Van hieruit was het 800 meter naar het centrum en zit je ook direct aan het prachtige en drukke zandstrand. Mooie rotspartijen steken uit het water en je kunt er genieten van veel vrouwelijk schoon dat ligt te zonnebaden en de vele surfers en zwemmers in de oceaan. We hebben nog een lekker ijsje gescoord bij een ijstent waar men zelf de hoorntjes bakt waarin het ijs wordt geschept.

Tijdens het ijs eten kwamen we op het idee om een camping eerder te nemen, nl camping Erromardie in St. Jean de Luz. Helaas was deze prachtig gelegen camping “complet”. Oftewel alles bezet. Tja dan toch maar doorrijden naar Urrugne. Om bij de camping te komen ging niet zonder slag of stoot. De weg erheen was nl afgezet vanwege een triatlon die gehouden werd. Na enig zwerfwerk en erg nauwe straatjes toch ook de camping terecht gekomen en een leuk plaatsje gekregen. Na een koel pilsje een rosé en een stukje stokbrood zijn we nog even naar het dorpje gelopen en waren daar getuige van het fietsgedeelte van de triatlon. 40 km fietsen. 3 keer een berg op en af.

Al met al een leuke dag en veel gezien.

Zondag 18 juni

Om kwart voor acht opgestaan en na wat puzzelen naar de baai gelopen. Fenomenaal uitzicht over de oceaan. Veel zeilboten, motorbootjes en zelfs een kajak. Ook lag er voor de haven een cruiseschip waarvan de passagiers met sloepen naar de haven werden gebracht. Daarna via de camping naar het centrum van Socoa gelopen waar het op het strand al weer behoorlijk druk was. Toen ik om 11 uur weer bij de camper kwam, was Elfriede net uit bed…

Na een stukje baquet met brie en een kop koffie het plan gemaakt om te vertrekken. Bedoeling was om zoveel mogelijk langs de oceaan te rijden richting Spanje. Voor we het wisten zaten we al in Spanje in het grensplaatsje Irun. Het is wat…. voor het eerst in ons leven in Spanje. En dat bij extreem hoge temperatuur van 38 graden. Irun is een grensplaats met een aantal grenswinkels waar ham, worst, etenswaar, tabaksartikelen en drank wordt verkocht. Vooral de whiskey en port is er enorm goedkoop. Ook een complete ham voor 30 euro is niet duur te noemen. De camper hebben we gestald op een parkeerterrein voor bussen die schijnbaar op zondag niet gebruikt wordt. 2 uur stallen voor € 2,50 .

Nog even de dieseltank volgegooid met goedkope Spaanse diesel, 105,9 eurocent per liter.. Na het inslaan van wat bier, wijn en port hebben we onze bestemming, camping Biper Gorri in  Espelette in Frankrijk in de navigatie gezet. Een afstandje van een kleine 40 kilometer.

Rode pepers in Espelette

De hele route was behoorlijk klimmen en dalen. De buitentemperatuur liep volgens de camperthermometer op tot 44 graden. Toen we onderweg een stop maakten om even wat te drinken kwam de hitte als een deken over je heen. Tegen 16 uur kwamen we op de camping aan en kregen een plattegrond met daarop aangegeven de 5 plaatsen waaruit we kiezen mochten. Onder een dikke eik vonden we ons plekje. De boom geeft enorme veel schaduw en dat is wel lekker bij deze temperatuur.

Nadat de camper op de plek stond even een probleem met de koelkast opgelost. Er zat door de hoge luchtvochtigheid en de moeite die het ding moet doen om alles koel te houden zoveel ijsafzetting op de koelribben dat de condensor het verdampen van het vocht niet meer aankon. Eigelijk logisch want alles wat je koopt is lauw en wordt in de koelkast gezet. Het ding moet dus echt hard werken.

Enfin, vochtbakje achter het zijrooster aan de buitenkant van de camper leeggemaakt en de koelribben verdamper aangezet. Klinkt raar maar dat is een soort verwarming die ervoor zorgt dat de koelribben niet condenseren maar droog blijven.

En toen wel een pilsje verdiend. Na het pilsje lekker gezwommen en naderhand gegeten.

Maandag 19 juni

Vanmorgen lekker op tijd opgestaan. Het was warm in de camper vannacht. Echter niet vervelend warm. Lekker met een kop thee genieten van het “ontwaken” van de camping. Om 9 uur samen ontbeten en toen de wandelschoenen aan en op weg naar het dorpje Espelette. De afstand van de camping tot het dorp is slechts 2 km maar de weg erheen klimt en daalt nogal en de temperatuur is alweer ongeveer 25 graden. Na 20 minuutjes lopen waren we in het dorpje dat leeft van tourisme die speciaal voor de rode pepers komen. Opvallend is dat alle winkeltjes zo’n beetje dezelfde producten verkopen en dat (bijna) overal rode pepers in verwerkt zit.

Bijna aan het einde van het dorpje was een klein tuintje waarin je kon kijken hoe de teelt van de pepers in zijn werk gaat. Op een terrasje bij een restaurant een lekkere bak koffie gedronken. 2 kopjes voor 5 euro is echt een koopje. Op terugweg nog wat frisdrank gedronken. 6 euro voor een Tonic en een Coca Cola. Ook niet echt duur als je dat vergelijkt met de prijzen die we verleden week betaalden bij tentjes aan de Atlantische Oceaan. daar was je het dubbele plus 50 % kwijt…

Zo ongeveer om 13 uur waren we weer bij de camper en hebben heerlijk over vroeger en over onze jeugd en de daarbij behorende herinneringen zitten praten. Glaasje water, plakje brood met tomaat, ijsje…. het leven kan niet mooier zijn. Straks nog even weer een klein uurtje zwemmen en daarna wat eten, drinken en de dag is weer om. Op naar de volgende dag.

Dinsdag 20 juni

Vanochtend na het ontbijt de boel ingepakt en reis gereed gemaakt. Om circa 10 uur vertrokken richting Saint-Paul-les-Dax. De navigatie gaf een route aan die door bergachtig gebied ging en over smalle weggetjes. Onderweg zagen we meerdere velden waarop de rode pepers verbouwd werden.

We kwamen door het plaatsje Capbreton waar we op weg naar Biarritz ook door waren gereden. Omdat er toen nergens een plaatsje was te vinden om de camper een paar uurtjes te parkeren zijn we toen niet gestopt. Nu, op dinsdag, is de kans om een parkeerplaats te vinden groter en besluiten we om te langs de stranden te rijden en als we kunnen parkeren een duik te nemen in de Atlantische Oceaan. En warempel, op nog geen 200 meter van het strand kunnen we gratis parkeren. Alle parkeermeters zijn afgedekt met hoezen, betalen kan dus niet. Op naar het strand en voor ons beiden voor de eerste keer zwemmen in de oceaan! Watertemperatuur is 20 graden en strandtemperatuur is 36 graden. Het zand brandt je onder de voeten. En dan… ja dan de oceaan in, wat een geweldige belevenis, je loopt het water een stuk in en wordt weer teruggegooid door de golven.

Na ruim anderhalf uur hebben we het wel gezien en eten nog even een broodje op de strandboulevard. Daarna reizen we verder naar de camping in Saint-Paul-les-Dax en plaatsen daar de camper onder een mooie Acalpa boom. Gauw de 230 Volt erop want het is net als gisteren smoorheet. Onderweg weer temperaturen gemeten van 44 graden…. de koelkast en het vriezertje hebben er moeite mee om de spullen koud te houden.

Na wat uitpuffen in de schaduw van de Acalpa hebben we het zwembad nog een 3 kwartier bezocht. Toen nog wat eten, wijntje, rummikubje en de dag was weer om.

Morgen reizen we verder naar Pujols. Een afstand van 185 km vanaf hier.

Woensdag 21 juni

Na gisteravond 3 keer te hebben verloren met Rummikub toch een goede nachtrust gehad op een uiterst stille camping. Om half acht opgestaan en om 9 uur de croissants en baquet opgehaald. Lekker rustig ontbeten en natijd nog een kop koffie gedronken. Daarna rustig het zwikje ingepakt en de navigatie op Villeneuve sur Lot ingesteld. De temperatuur buiten liep al snel weer op richting de 35 graden en tikte soms in de dorpjes zelfs de 45 aan. Op het punt waar we de D633 moesten verlaten en dan nog 63 km het binnenland in zouden rijden kwam Elfriede met het voorstel om toch maar door te rijden richting Limoges.

Toen we door Bergerac reden hebben we daar een parkeerplaats gezocht en zijn het oude stadscentrum ingelopen. In Bergerac en meerdere plaatsen ervoor wordt alles in stelling gebracht om op 11 en 12 juli de Tour de France karavaan te ontvangen.

Op een terrasje een frisdrankje genomen en daar besloten om naar Lalinde te gaan en daar op camping Municipal Du Moulin De La Guillou een plaatsje te zoeken. We mochten er zelf een plaats uitzoeken langs de Dordogne. Mooie rustige camping met net sanitair en nagenoeg geen lawaai van verkeer. Campinggasten mogen gratis gebruik maken van het gemeentelijk zwembad dat aan de overkant van de weg ligt. we hebben eerst voor 1 nacht besproken met de optie om met nog een nacht te verlengen.

Donderdag 22 juni

Ook vandaag een verblijf op dezelfde camping als gisteren. Wederom erg warm weer met en temperatuur in de zon van zeker 40 graden. Vanmorgen door Elfriede een nieuwe coupe laten aanmeten. Met de deze week onderweg gekochte tondeuse heeft mijn privé kapster mijn haar, voor wat er nog resteerde, gekortwiekt naar 5 mm. Tegen 11 uur op de fiets naar Lalinde geweest waar toevallig een markt was. De markt liep weliswaar op zijn einde maar toch konden we de boodschappen voor het avondeten doen en wat fruit kopen.

Na het marktbezoek snel terug naar de camping en lekker luieren onder een soort van dikke Lariks boom met laaghangende takken. Lekker in de schaduw. Na een tijd onder de boom te hebben gezeten zijn we samen de Dordogne ingelopen om even wat af te koelen. Geschatte watertemperatuur zo rond de 20 tot 22 graden. Echt lekker verfrissend. Bovendien is het water in Dordogne opvallend schoon en zie je de visjes zwemmen.

Vrijdag 23 juni.

Onze trouwdag, 39 jaar samen!

Na het ontbijt inpakken en op weg naar Limoges. Een afstand van 161 af te leggen vandaag. Bedoeling is om in Limoges op een camping te gaan staan en om van daaruit zaterdagmorgen de overdekte markt te gaan bezoeken. Rond 12 uur kwamen we aan op de camping. Direct aangemeld en plekje toegewezen gekregen. De camping is niet geweldig te noemen maar voldoende om een nachtje te verbrengen. Het zwembad lijkt op de foto in de ACSI gids heel wat maar is in werkelijkheid een bak water boven de grond geplaatst met geringe afmetingen. Na de koffie zijn we naar de 500 meter verderop gelegen bushalte gelopen en hebben daar de bus genomen naar Limoges. 3 euro voor 2 personen voor een busreis van ruim 20 minuten. Moet je in Nederland niet om komen….. betaal je een veelvoud.In Limoges wat rondgelopen en gezocht naar wat gezellige straatje. Nu zijn wij niet van die stadgangers dus dan valt het al snel tegen.

Elfriede heeft nog wel een paar leuke schoenen gescoord in Limoges, dus het bezoek was niet helemaal voor niets. Om een uur of 7 waren we terug op de camping en hebben we na de koffie onder het genot van een flesje wijn onze trouwdag samen gevierd…. Of moet ik zeggen getweet.

Uiteraard weer een Rummikub gespeeld en zoals iedere avond glorieus verloren.

Zaterdag 24 juni.

Al vroeg wakker, om haf acht zat ik al voor de camper in de zonneschijn. Om half negen was Elfriede ook uit de veren en hebben we samen ontbeten. Na het ontbijt zijn we vertrokken met als navigatiebestemming Auxerre. Ruim 270 km te rijden. Onderweg zagen we in een plaatsje een leuke markt. Gestopt, markt overgelopen en koffie gedronken bij een cafeetje op de markt. Toen doorgereden en bij de eerste de beste Super U een vrachtje wijn en camembert ingekocht.

Onderweg besloten om een camping te zoeken voor Auxerre en niet de hele dag te rijden. Elfriede vond een camping in de ACSI gids in Andryes. Ik schat zo’n 30 kilometer voor Auzerre en en rond de 5 km vanaf de N151. Dus niet veel afwijking van de route. De camping heet Au Bois Joli en is een supermooie camping midden in het bos met mooie plaatsen en hartelijke ontvangst. Je mag zelf je plekje uitzoeken. De “uitbaters” van de camping zijn Robert en Henriette de Vries en het volledige adres is: 2 Route de Villeprenoy, 89480 Andryes (Bourgogne)

Ik wil geen reclame maken maar dit is echt een camping die de moeite van het vermelden en zeker om te bezoeken waard is.

Zondag 25 juni.

Een reisdag. Vanuit Andryes is het nog 830 kilometer tot aan huis. Teveel om in 1 dag te doen vinden wij. We gaan pas rond het middaguur op pad en willen rijden tot Bouillon in België. Volgens de navigatie moeten we ruim 360 km rijden tot de camperplek in Bouillon. Onderweg komen we meerdere verkoopstalletjes met kersen tegen. Dus toch maar even gestopt om een kilo van dit lekkere fruit te kopen. Daarna doorgereden en rond half drie een stop gemaakt om even koffie te drinken. Tegen 5 uur aangekomen op de camperplek in Bouillion. Inderdaad zoals in de ACSI gids staat een leuke plek om voor 1 nacht te staan en de andere dag verder te reizen.

Maandag 26 juni.

Onze laatste vakantiedag en tevens laatste reisdag. Nog een dikke 460 km te gaan voor we thuis zijn.